Tag Archives: sabun rose

Jom Beli Sabun Rose Chempaca ni.

Ada banyak kali gak la aku nampak kawan-kawan aku dok recommend sabun Rose Chempaca ni. Katanya memang elok kalau nak buat cuci kasut sekolah budak-budak yang berkelarah tu. Hahaha. Kalau Alif ni tengok kasut dia memang lah beristighfar panjang. Dah dicuci pon hitam lagi. Untuk baju sekolah putih tu pon elok katanya. Bab baju pon sama je lah rupanya dengan kasut dia tu. Hahaha. Dah tak putih dah.

Jadinya hari tu aku macam decide, ‘Argh, nak kena beli ni, sabun ni. Cuba dulu,kalau elok nanti bersih, putih berseri balik baju dengan kasut Alif’. Dan mulalah episode pencarian aku mana nak beli Sabun Chempaca Rose kat Kota Kinabalu ni. Mula-mula tengok kat instagram, macam tak ada. Lepas tu aku google pulak. Alhamdulillah, jumpa yang menjualnya kat FB.

Kat sini dia jual satu pek 1kg tu RM23. Siap boleh COD bagai. Jadinya aku cakap kat Dak P, aku suruh orang tu hantar kat office dia je la.

Jadinya…taraaa..

sabun rose chempaca kota kinabalu

Dah ada pon kat rumah. Aku beli yang bau rose ni. Sebab ramai yang recommend bau ni.  Dan rupanya mak aku pon ada beli juga sabun ni.

Kasut Alif masih lagi terendam. Kejap lagi aku pergi tengok apa ceritanya. Hehehe.

Owh dan kalau ada warga kota kinabalu yang mencari mana nak beli sabun rose chempaca ni boleh tengok FB page ni: Sabun Champaca & Rose KK