Tag Archives: random issue

SBPA di mansuhkan??

SBPA dimansuhkan

PUTRAJAYA: The Public Service New Remuneration Scheme (SBPA) has been scrapped, Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak announced on Thursday.

He said the existing Sistem Saraan Malaysia will be reintroduced with improvements.

Source: The Star Online

SBPA dah kena mansuh la plak ke? Keciwa~~ Harap2 improvements to be made to SSM tu akan include naik gaji yang best jugak la kan…

Aku ni plak..dah lama gile tak update blog tetibe update pasal ni..hehe..nak wat camno..dok best2 dengar naik gaji banyak gile..tup2 cancel la plak..tak dapat la naik gaji bulanan aku kalau gini kesnya..

 

Incoming search terms:

  • SBPA mansuh (112)
  • sbpa dimansuhkan (42)
  • mansuh sbpa (12)
  • sbpa (11)

First time pegang syiling baru ni rasa cam token jek..

syiling-baru

semalam baru la first time dapat pegang syiling baru yang 10 sen tu..tapi my first impression cam ala2 pegang token jek rasanya..hehe..kalau korang dlu2 pernah gi tempat2 main game ni mesti tau token tu pe kan? dia cam syiling gak..kena tukar kat counter..then boleh la gi main game ape2 yang korang nak..

in terms of design ni cam yang 10 sen lama lagi cun kot..hehe..more ‘kemalaysiaan’ than yang baru ni..ade gambar ape ntah kat belakang tu..instead of yang lama tu ade congkak…

neway ni pendapat aku la kan… 😀 syiling2 yang lain belum sempat pegang lagi..

 

Website yang boleh listkan Tiket Murah AirAsia[baru]

Before this aku pernah buat post pasal Cara Mudah nak cari Tiket Murah AirAsia kan…tapi website yang aku cakap tu dah tak boleh pakai dah lama dah…orang yang maintain site tu cam busy and tak dapat nak update website diorang…

So sejak tu aku cam guna cara tradisional balik laa…gi dok menatap website AirAsia dok carik tiket murah…tapi alhamdulillah laa..nasib selalu baik and dapat tiket Air Asia yang murah2 ni… 😀

Tapi baru2 ni aku tak sure la ape dok search pasal ape..tapi aku terjumpe another site yang offer service yang sama gak cam the last website tu..diorang listkan tiket-tiket flight AirAsia yang murah ni..

Ni URL site diorang:

http://airasiaplus.com/

Service diorang ni Free jek…tapi cam ade sikit lain ngan yang lama…

Korang kena search asing2 kalau nak return tiket..Simple jek..bawah ni ade screen shot sket…

airasia-plus-tambah-murah-airasia

  • Korang just set departure date bile…website ni akan listkan dari tarikh yang korang set sampai la 15 hari ke depan…
  • Set kan nak fly FROM mana and TO mana…
  • Then just click ‘Search AirAsia Flights’ Button tu…

airasia-plus-tambah-murah-airasia-01

Pastu nanti korang akan dapat list yang cam screenshot kat atas ni…aku amik sket jek..kalau tak panjang plak ngan jadual tu…hehehe..as you can see..sebab bulan December kan cuti skolah..mmg susah la nak dapat tiket murah gile kan…paling murah RM83 jek..mesti cikgu2 kat Sabah ni dah borong awal dah tiket2 ni (sok bile Alif dah skolah kitorang pon kena la bersaing ngan cikgu2 ni gak kalau nak balik kampung..huuu…)

So kalau korang nak carik untuk return tiket pulak just search gitu gak and then terbalikkan jek la FROM and TO tu…sonang kan…

Okay.. 😀 Aku pon sebenarnye baru jumpe..belum pakai lagi untuk beli tiket AirAsia ni..tak sure lagi nak balik bile…so kalau korang dah try maybe bule bagitau aku camne ek… 🙂

 

Incoming search terms:

  • airasia tiket (25)
  • air asia tambang murah 2011 (20)
  • airsia tiket (15)
  • tiket airasia (12)
  • www air asia tiket (12)

Cerita Favorite lepas SPM dolu2..

Dulu2 pas SPM aku dok umah jek..melangut mengabes boreh jek..hahaaha..and aku admit aku ni bukannye anak yang rajin buat kerja rumah dan segalanye ni…bangun pagi pon jarang…mak aku mesti dah tak terkata dah pon nak bising hari2..hahaha…

Cam menceritakan keburukan sendiri plak..hahaha..tapi tu bukan la ceritanya pon…cuma aku teringat dulu2 pukul 11 pagi jek mesti aku dah tercongok depan TV dok tengok satu cerita ni..tak tau la apsal aku suke sangat tengoknye…haahha..tapi aku rasa cam best jek…sampai mak aku pon dah tau dah rutin harian pukul 11 pagi aku…tapi sometimes kalau terbangun awal tu cerita ni ada gak pukul 8 pagi ke 9 pagi ntah..lupe dah aku…

Baru2 ni aku dok tengok balik cerita tu..sebab kat TV ni ye laa..aku tengok2 pon dah kat tengah2 rupenye..season 4 and 5…tu pon aku tengok tak tamat kot..so cam baru2 ni aku dok terjumpe kat tempat biasa aku tengok streaming TV Shows aku kat http://watchseries.eu…so aku tengok la dari mula season 1…

dok cerita2 ni tak bagitau plak citer pe…citer ni pasal space2 ni..konon2 bile manusia dah bule explore universe nek kapal canggih..hehehe..aku mmg suke kan cerita2 gini..adventure..ade lawan2..and entertaining gak laa…sbb tu la tengok kan..hehehe…owh..tajuk dier Andromeda…alah..nama galaksi tu…tapi in this case Andromeda tu ialah nama kapal diorang..

andromeda-gene-roddenberry

agaknye sempat ke kita manusia ni explore universe ni? yang sure nyer..mmg zaman skang ni belum lagi la kan sampai teknologi kita untuk travel in universe..

dulu kecik2 aku minat sangat ngan benda2 kat langit ni..galaksi..planet bintang2 etc..ade gak cite2 konon2 nak jadik astronomer..hahaha..tapi of course la tak menjadi kan..last2 jadik Housewife yang berjaya jek..hehehe..

ok la..tak tau la apsal post aku kali ni cam mengarut jek bunyi nye.. :p