Tag Archives: online shopping

First time Online Shopping beli Sandal

Al-kisah kalau orang yang kaki saiz standard rakyat Malaysia mesti senang hati je kan, masuk kedai-kedai kasut, capai kasut kat shelf display and sarung je. Or kalau tak pon just bagitau saiz and penjual tu nanti akan bagi kasut and boleh test.

But not for me. Not that easy. Kalau masuk kedai kasut yang tak pernah masuk tu memang soalan pertama aku tanya. ‘Apa saiz paling besar ye kat sini?’

The normal answer would be size 9. Dan berlalu la Acik pergi sambil berhuhuhu selepas memberi senyuman dan ucapan terima kasih kat si penjual. Sebabnya kaki aku ni ala-ala cinderella, cuma opposite je. Hahaha. Dia punya kaki super kecik. Aku ni super besar. Haha. I’m wearing US size 10 or EU size 41 or kalau kat UK sedap sikit hati tengok saiz tu, Saiz 8..hehehe.

Then kalau ade pon yang saiz 10 ni, bila ade je yang berkenan di hati. Mesti akan dapat jawapan ‘Maaf, design ni ada sampai saiz 9 je’. Dah kalau 3-4 design ko tanye takde saiz takkan ko nak lagi cari kan. Sakit hati acik tau. Huu..

Sebelum aku ada anak aku still pakai saiz 9, jadinya takde masalah, but somehow the pregnancy process telah mengembangkan kaki aku dan tidak berjaya mengecik balik lepas aku beranak. Hahaha. Nasib baik la walaupon anak dah 2 masih lagi kekal di saiz 10.

Panjang pulak mukadimah makcik sorang ni kan. Hahaha. So back to kisah beli sandal online ni. Aku beli kat website Zalora. Aku tau dah lama dah Zalora ni wujud, tapi barulah tetibe macam sampai seru nak beli kat Zalora ni.

Sebenarnya, memang dah lama gak aku nak cari sandal baru, sebab sandal lama macam dah nak putus dah. Iye la, dok lenjan satu tu je. Hahaha. Ntah macam mana ntah tetibe tercari sandal online..then macam termasuk la pulak kat website ni.

And sebab ade filter elok siap kan. Senang lah terus awal-awal filter saiz. Syukurrrr ade rupanya sandal yang saiz 10 ni. Hahaha..pulak tu ada pulak la Sale bagai. Tak ingat la aku Sale ape. Tapinya memang banyak la sandal yang murah. Personally I love to wear wedges. (Bukan potato wedges ye. hahaha.) Kalau yang ade platform lagi best.

Ha..boleh juga filter type of kasut ngan warna sekali.

Jadinya..setelah aku browse segala wedges sandals yang masih available tu, aku pilih 2 pasang. Ye lah kan. Bukan senang nak dapat saiz 10 ni. So.. TA DAA..

firsti-time-online-shop-with-zalora-pink-black-wedges

Satu black, and satu lagi pink yang tak berapa nak pink la kot..pink belacan maybe. So far so good lah. Tapi yang paling aku suka yang pink tu. Selesa pakainya. Walaupon dia lagi tinggi dari yang hitam tu. Bertambah la ketinggian aku kat 5-6 inci ke gitu kot. Hahaha.

firsti-time-online-shop-with-zalora

It comes with the box macam ni ha. Bule la tahan ada kemek gak kotak tu dikerjakan orang pos. Hahaha. But takde la effect barang dalaman. Cuma bila aku dok teliti dua-dua wedges tu memang ade la macam kurang puas hati sikit.

Yang sandal pink tu macam ade siikittt terkopek tu ha macam dalam gambar..ade yang putih sikit tu. Tak tau la kenapanya. And the zipper for the black wedges macam ade payah sikit gak la nak zip and unzip. Not smooth gitu. Macam ade kena betul lah angle nye. Kalau tak payah sikit.

But all in all. Takde masalah lah. Owh pasal harga. Sebenarnya aku lupa berapa. Tapi yang pink ni macam kalau tak silap RM49+ and yang hitam tu mungkin laaaa 60+ kotttt.. lebih kurang. Hehehe.

Okay..tu je lah cerita shopping aku kali ni. Hahaha.. Thanks En. Laki. 😀 Hihihi.

Kot korang nak try gak shopping kat Zalora, boleh la gi website diorang. Click je kat link ni.

En Suami pon nak shopping online..

tadi tengah hari berenti la van En. Pos Laju depan umah aku..aku memang takde beli ape2 so semestinye la dak p yang dok beli ni…jangan tak tau..laki aku ni dah pandai dah shopping online ni..yang ntah yang kali ke berapa ntah dier dok beli t-shirt dari SBM (superbikemalaysia.com)…

skang ni en. anas tengah bersemangat dengan motor-motor ni ..dier pon ada plan nak beli motor..motor pe tak sure la lagi..hari tu cam da minat ade satu motor ni..pastu cam nak tukar plak..huu…kita tengok dan lihat jek la motor ape yang akan dibelinya nanti..hehe..motor lama dier kat semenanjung tu ape la cerita agaknye..baik jual jek..huuu..

owh..berbalik pada topik..pas nampak van en. Pos Laju tu..aku pon keluar la..biasa nya aku amik satu packages jek..kali ni..mak ai..3 sekali dapat…mengganas tol laki aku ni..hehehe..meh tengok gambar.. 😀

3 packages untuk En. Anas Jupry

3 packages untuk En. Anas Jupry

Barang2 yang En. Anas kita beli..

Barang2 yang En. Anas kita beli..

hohoho..ganas2…aku pon baru jek tadi beli Felt online and toys for Alif…hehe..baru dapat gaji dari part-time job aku..dah lama da tak keja..baru jek bulan lepas sambung balik..dapat la sket…hehehe…kesian kat anak bujang aku sorang ni..mainan dier sket sangat..nanti bila dah sampai aku tunjuk apenye yang aku beli untuk En. Alif..hehehe..

p/s: status cheque kat nuffnang aku skang ni ‘sent’ hohoh..tak sabar nak tengok first cheque dari Nuffnang ni..hehehe..nanti dah sampai aku kasi tepek satu gambar besar2..hahaha..

on second thought..nope..never…

aku tak paham la minah tu..so it is finalized!! aku TAKKAN beli da dari dier…biar la murah ke ape ke…annoying kay…it’s like she want to blame me for asking so many times about the status of MY order…that I already PAID to her…tolong la..aku tak pernah pon nak carik gaduh ngan dier ke pe…aku just nak tau ape ceritanya to MY order..tu jek…

tapi dier cam tak sudah-sudah dok nak menegangkan benang dier yang dah basah kuyup tu..and nak blame me pulak..

6 Nov 09, 02:53 PM
owner: eh bukan ptt puan habibah ke reply kat sy after sy inform order dh di hantar, but still pn say that

6 Nov 09, 02:53 PM
owner: i hv to reply

padahal benda ni da sudah kan..ape salahnya kalau dier just cakap kat aku…”it’s maybe the YM’s fault” ke “sori msg tak sampai because of technical prob ” ke kenapa dier nak blame aku kate yang aku patut reply la ape la…padahal satu ape msg dari dier pon aku tak dapat…mmg buat hangin jek minah ni…mmg aku tak paham minah sorang ni..kalau nak meniaga tu baik-baik la sket…seriously kalau orang tak buat sangkak camni kat aku takdenye aku nak hangin de…eee…tolong la…geram tol aku bile bace reply dier tu…

ape2 pon aku da malas da nak layan dier…da malas da nak masuk site dier and tgk kat shoutbox dier tu..kang menambahkan saket hati aku jek…

about alif!

da lama da aku x post pasal alif..heheh..ni la latest pic of alif..latest xlatest sgt la..hehe..alif 77 hari..alif macam da semakin berat lagi ni..pastu dier pon cam da tdo malam gak laa..cam semalam aku bule tdo la malam..cume bgn untuk bagi dier minum and tukar diaper..

Little Bean Strerilizer and Warmer Combo - RM199.90

Little Bean Sterilizer and Warmer Combo - RM199.90

baru2 ni..kalu xsilap dalam 2-3 hari lepas kot dak p pegi bli Little Bean Sterilizer and Warmer Combo kat Parkson (dier xbagi kitorang ikot..huu..). Da beberapa hari aku gune benda ni mmg besh laa..senang keja aku bile nk warmkan susu alif…xde la nk kena tukar air 4-5 kali..huu..letak jek dalam warmer tu set temperature..biar jek..kang ok la suam2 sedang elok alif minum..hehe..

sterilizer ni pon bagus la..xpayah dok sebok2 dok rebus2 botol cam dulu da..heheh..masukkan air sket..susun2 botol ngan barang2 len..coverkan..tekan satu button..8 minutes later..beeeppp! da siap..:D bole la amik botol tu dan boleh la  start pam pam pam….:D

Harga pon ok la..antara yang paling murah in the market for warmer and sterilizer..yang aku tengok..warmer saje pon bule cecah RM350++ same gak ngan sterilizer..kalu bli 2-2 da RM 700++..haiya..kopak..huuu..

Apa2 pon kalu korang2 terasa nak beli warmer and sterilizer ni..aku recommend la Little Bean Sterilizer and Warmer Combo ni..bagus barang ni…:D

Carter's 3 months

Carter's 3 months

Lagi satu tadi dak p baru jek amik baju yang aku beli untuk alif…cun sangat..1 set carter’s consist of romper, seluar and sweater…gambarnya kat sebelah ni..cute kan? harga..surprisingly only RM 35.00. aku bli kat sally.com.my. This site was recommended by Ajan. Thanks jan..:D Selain pada tu aku beli satu matching sock (RM5.90)..warna brown jugak and ade lagi satu lagi 6months shirt for RM18 ( malas nk g carik balik gambarnya..:p)

so..tu je la kot update for today…

Incoming search terms:

  • rompers murah 2011 (14)