Tag Archives: novel

Mak dapat 2 buah buku, Alif siap dapat 3 buah buku lagi tu..

wohoho…tadi aku, alif, mak su z-dah, pakcik boyem and makcik siti gi jenjalan ke Mid Valley..tak dapat la nak shopping sakan..sebab tengah kekeringan…

tapi of course main purpose gi Mid Valley tu sebab nak gi MPH..hohoho..

aku dapat la 2 buku yang memang aku tunggu and carik..sambungan kepada buku yang pernah bace dlu..kalau buku genre fantasy ni memang jenis ade sambungan sampai 2-3-4 or more buku..jarang la satu buku jek dah tamat.. 😀

Alif plak banyak gak dapat buku hari ni.. 😀 murah woo..best gile aku tengok buku2 budak2 kat situ..setakat RM15 ke bawah tu aku tak kesah la nak beli..

skang ni aku make a habit kalau gi beli buku aku, nanti aku akan belikan jugak buku Alif sebuah.

beli buku kat MPH mid valley

tapi kali ni Alif dapat bonus lagi 2 buah buku..yang buku train tu murah woo..baru RM9.90..content dier pon menarik.. 😀

tapi Alif paling suke buku yang warna Merah ade MICKEY MOUSE tu..masa jumpe buku tu terus dier pegang..sampai la kat cashier..masa nak bayar tu sampai aku kena rampas kejap..sebab dier pegang kuat gile..hohoho..lepas scan terus kasi balik kat dier..

buku ABC Tigger tu and 123 Mickey tu harga sama jek.. RM12.90 satu..sebab dah Alif suke tu aku belikan jek laa.. 😀

lepas ni tunggu Ayah Alif bank-in duit jek..hahaha..dah kering betul dah ni..

Sekali sekala beli buku murahan…

Hari tu dok sesaje jek browse mudah.my..nak kata hobi tu tak laa…tapi macam aku kate tadi laa..saje2 jek..

Tp cam tup-tup terjumpa plak sorang ni dok jual buku novel murah…half the price kalau beli kat book store gitu..sebelum ni tak pernah aku beli buku online..tapi saje jek nak try..lagipon cam untung sket..jimat budget beli buku untuk sebulan..hehehe..

buy books online

ni la buku2 nye.. 😀

kalau nak diikotkan dua-dua cerita ni cam ala2 romance and adventure la kot..aku memang suke bace buku2 yang berlatarkan zaman lama2 ni..masa orang masih travel by horse, ade castle, pakai pedang..hahahaa..tak tau la kenapa..pastu additionally ade magic2 pon best jugak..tapi cerita moden pon kadang2 aku ada gak bace..sekali sekala tukar angin..hehehe..

aku dah kenal ngan Iris Johansen ni dah lama gak..(cara cakap cam dier dok sebelah rumah jek..hahaa.. :p )masa sekolah menengah lagi kalau tak silap aku..before this buku2 dier yang pernah aku bace macam lion’s bride, long after midnight, the killer dreams, ugly duckling..um..tak ingat dah..hehehe..

tapi bagi aku buku2 dier mmg best la..one of my favorite authors gak.. 😀

cita2 aku…nanti aku nak buat one of the room in my house as a little library where aku bule susun semua novel2 aku cantek2!! sedih plak cite pasal buku2 aku ni…yang sekarangnye dok kesunyian kat dalam kotak2 kat rumah parents aku..berat wei nak angkut ke sini..berkotak2 plak tu..huu..

buku2 tu aku beli RM15 satu..so untuk dua buku plus postage baru RM35…normally kalau aku beli buku mmg itu la range harganye..dari RM30 – RM 40. Paperback version..tak larat la nak beli hardcover…dlu aku pernah tunggu setahun lebih untuk Harry Potter and the Deathly Hallows keluar paperback version..ye aku bace Harry Potter kay.. :p

Cuba bayangkan kalau nak beli Hardcover version yang harganye maybe dalam RM60-RM100 per book..(tak beli hardcover so tak tau..hehe) kalau cam Harry Potter ade 7 buku..dah tu camne? Paperback version jek kalau katakan satu buku RM35 x 7 dah RM 245.. Tu baru satu collection..

Apsal la buku kat Malaysia ni mahal2 sangat…kalau aku duduk kat UK la agaknye..mmg buku2 yang aku beli dah boleh buat satu library dah (mode berangan.. :p)

Kata nak menggalakkan rakyat malaysia membace..tapi jual buku punye lah mahal..lagi2 la kat KK ni..nak beli majalah Pa&Ma pon RM9 kat sini..Kalau majalah RASA plak kalau tak silap dalam RM15 kot…tak berapa nak ingat..tu la boleh dikira jek majalah yang ada kat rumah aku tu…huu…

p.s: sepatutnya short entry jek..tapi cam terpanjang plak..hohoho…

p.p.s: nanti dah balik KK aku akan postkan senarai peserta2 contest Love is you and me..kepada yang belum join tu, sila2 la join and meramaikan majlis ye.. 😀

ape nk kena bawak g spital nnt ek??

huu..skang ni aku cam nk start da packing brg2 ntuk bawak g hospital nnt..mana la kita tau kann…kalu in case ape2 at least da siap beg tu tinggal nk angkut jek..xpayah la kang ketar2 nk kemas2…kalu nk suh en anas kite kang..xtau la ape yg dier bawak..hehehe…

so aku perlukan pendapat korang2 yg da penah deliver ni pasal ni…barang ntuk baby rasanya ok kot..sbb aritu kitorang pegi kat hospital tu ntuk tgk2 tempat nurse tu ade cakap ape yg perlu bawak..yang penting dier cakap bawak..baby wipes, botol susu (in case kalu susu xde ke…huu..hopefully x laa..aku betol2 nk bf baby boy ni..huu..) and baju ntuk baby boy bile nk discharge nnt..tu jek..yg lain diorang provide…so yang aku nk tau brg2 ntuk emak baby boy ni..ape jek yg kena bawak? orang beranak pakai baju ape ek? hehe…harap korang bule kasi suggestion…

woh..aku ade satu citer besh!! (bagi aku la kot..n bagi org yg suke bace novel2 ni..) kat 1Borneo da nk bukak satu kedai buku ni..mmg da lama da aku tunggu kedai ni bukak…setiap kali pergi 1Borneo mesti g tgk2 gak dengan harapan kedai ni da bukak..hohoho….td baru jek pas balik dari sane…officially kedai tu bukak ESOK!! yeay…banzai!! td usha2 kat dalam tu ade la nampak satu shelf yang tinggi n agak besar gak kat dinding tu tulis ‘Fantasy and Science Fiction‘ hohoho..anyway aku bace buku fantasy jek..science fiction aku xsuke..huu..

da beberapa tahun gak aku melekat ngan novel2 genre fantasy ni..first author yg buat aku terpikat dok bace buku jenis ni is David Eddings, pastu da macam2 da authors yg aku try n some of them mmg besh mcm Anne Bishop, Trudi Canavan..n many more..David Eddings ni aku ade almost all of buku dier..skang ni dok tunggu new book sambungan dari cite yg aku bace tu kuar..heheh…fyi biasenya buku2 fantasy ni bukan single book..tp sometime 2 buku..or 3 buku…xpon 5 – 6 books…yg paling panjang penah aku tgk ( xbace ye..) xingat la sape author nyer..tp sampai 20++ agaknye…tu mmg melampau la kot..hahaha..mana la nk ingat cite2 yg belakang2 tu da kalu panjang sangat macam tu..hehehe..

buku2 fantasy ni byk gak yg da dibuat movie…cam Lord of the Rings (ni mesti sume org tau), Eragon ( 1st book of The Inheritance, 2nd Book : Elders, Latest : Brisingr..kalu xsilap aku ade Book 4..), The Golden Compass ( pon ade lagi 2 or 3 books lagi pasni..) , Narnia (yang ni aku mmg xrekomen buku dier..mmg xbesh langsung..better tgk movie..hoho..
:p ) and macam2 lagi laaaaaa….hehee…

kalu da cite pasal benda2 kegemaran aku ni cam panjang menjela la plak..hahaha..kay la..sampai sini jek..:p

p/s : kalu korang blom makan zinger tower from KFC tu..aku xgalakkan la korang makan…seriously membazir jek duit korang nnt..mmg xbesh!! huuu…aku pon cam menyesal jek makan..hahaah..mahal gile..konon2 free jam la..padahal mesti jam tu dier da masukkan skali dalam harga meal tu..mmg not worth it..huu…anyway..this is my personal view..hopefully kalu ade plak sesape yg cam suke gile kat makanan tu jgn mara ek..hohoho..

Incoming search terms:

  • nursing bra murah (25)