Tag Archives: mengidam

Single pulak!!

hohoho..aritu da try double..semalam aku try yg single plak! hahahaha..ape lagi Prosperity Burger laa..:D hehhehe…besh2…tp rasa2nye makan yg single ni kejap jek da abes…curious gak aku..korang2 ni makan prosperity burger letak sos cili tak? huuu…aku xletak kat dalam..tp dok cicah jek sos tu..heheh..lagi terangkat..kalu makan camtu jek pedas tu pedas gak..tp kat dalam daging yg xde blackpepper sauce dier tu cam rasa xbape besh jek..tu la kena letak sos..hohoho..so bertambah la kepedasan Prosperity Burger aku..hoho

Semalam tu dak p bawak aku gi makan kat McD memalam buta..da pagi da pon..hahaah..kitorang kuar umah pon da pukul 12.30pm..ape kejadahnyer!..bak kate org tv3 tu…hehehe..aku mmg cam sejak siang cam ade rasa2 nk makan..cam dok teringat-ingat jek, terbayang-bayang gambo burger tu dok melayang2 dalam pale otak aku sambil2 dok wat coding tu..hahaha..(anyway..ni pon tgh dok wat coding ni..kije2..:p rehat sebentar bersama kit-kat..)

semalam aku masak makaroni jek..letak daging kerbau korban kat kampung anas aritu..menu kitorang sejak raya haji aritu penuh dengan masakan kerbau..kari kerbau, kerbau black pepper, bihun goreng pon letak kerbau..makaroni kerbau, then nnt ingat nk wat kerbau masak kurma la plak..hahaha..tu pon blom abes lagi kerbau2 tu..byk gile!! berenang2 air daging kerbau la baby boy…hahaahah..:p

akhirnya!!

hoho..aritu kan aku ade cakap yg mamat McD tu kate Prosperity Burger tu 17/12 baru ade kan..tu sebenarnyer maybe kat tempat dier jek…sbb McD tu pon kat petrol pam Shell jek..so maybe di anak tirikan kot…hohohoho…td kitorang gi 1Borneo..dak p cakap maybe kat situ da kuar kot..situ besar sket..lagipon kat Shopping Mall kan..aku cam xnk la menaruh harapan yang tinggi so..cam ala2 wat dunno jek..cam dalam hati tu cakap ‘maybe xde kot..huu‘..xmo la kang kena tulis plak ke.K.E.C.I.W.A.an part 2 plak kang…hahhaah..:p

so dengan bangganya saya mengisytiharkan bahawasanya saya telah BERJAYA memakan sebijik Double Beef Prosperity Burger dengan penuh rasa gumbira di hati…hohoho…

ke.K.E.C.I.W.A.an ku…

huu..keciwa sungguh aku hari ni…walopon sebenarnyer xde la nk berharap sgt kan..sbb cam dalam fikiran aku maybe la kat sabah ni lambat sket kot start nyer…tp ntah laa…cam terasa nk sangat plak makan PROSPERITY BURGER tu…huu..so td dak p bawak la aku pegi McD..sampai2 jek..mmg cam xnampak pon iklan burger tu..so cam..dalam hati aku..mesti blom kuar lagi ni kat sabah…tu la kekecewaan no 1…then aku tanye la kat org tu…agak2 nyer bile ek nk ade kat sini…jawap mamat kat McD tu…maybe 17/12 ni baru ade..aiyo….lama lagi niii…tu la kekecewaan no 2 aku…

cet…keciwa sungguh…tp tu la nk wat camne…tunggu la sampai 17/12 ni…tu pon kalu dier kuar hari tu..hopefully laa…

malang tidak berbau..?? huh..busuk sebenarnye…

aku agak la semalam cam antara hari yg x berapa bagus la ntuk aku..n anas gak la kot..tp more to aku la…heheh…first skali…ingat ke this time nk try makan kat luar la buke pose..pk punye pikir last2 aku pon decided nk g makan kat kenny rogers…sbb tu je la yg ade terdekat ngan nandos kat sini..huuu…so kitorang pon pas da buke siap semayang maghrib tros la gerak g 1Borneo…sampai2 jek sane..tup tap…minat waitress tu kate ayam diorang da abes!! what the…camne la kenny rogers bule abes ayam!! da la baru pukul 8 kot time tu…tu la alasan paling bodo aku penah dengar kat restoran yg ala2 kenny rogers dan sebagainyer ni..mmg ampes laa..pastu mmg down laa..dak p plak pastu dok sebok dok tanye2 plak nk makan kat ne..mana la aku tau lagi da…da la susah nk decide nk makan kat kenny tu..

so kire plan B la ni..atas suggestion dak p..kitorang pon masuk la secret recipe…ade satu malam before tu..maybe 2 malam lepas ke pe ntah..si apek..kawan baik si anas tu ade la kol..dier kate dier ade makan satu benda kat secret recipe ni..sedap la katenyer…which is ‘prawn macaroni n cheese’..umm bunyi cam sedap laa..so kitorang pon order la satu..then dak p plak order chicken blackpepper ape ntah..pastu ngan air fresh oren n try la diorang punye greek salad..so kitorang pon tunggu laaa….pastu kang sampai la air fresh oren aku..first time la aku dapat air fresh oren dalam gelas yg sebesar buah oren tu jek..ampes..kecik gle..aku rasa mmg dier pakai sebijik oren jek agaknyer..aku pon xtau laaa…aku malas nk cite pepanjang…overall ape yg aku makan kat situ aku kasi 1 bintang jek…out of 10…seriously..kesimpulan yg kitorang bule wat malam tu ialah..’ONLY GO TO SECRET RECIPE FOR THE CAKES’..yg len2 tu jangan laaaa…mmg worst!! camne pon cheezy choc is still my fav..hoho..

selepas makan ngan kenyang n xpuas hati..haha..trok bunyi ayat tu..cam xbersyukur plak..huuu..whatever laa..hehe..sempat la kitorang singgah jap kat giant bli2 barang sket n masak sahor n balik…xabes lagi ni cite buruk ntuk hari tu…tgh lepak2 dok tgk tv dalam kol 10 camtu..tup tup..GELAP! huuh..ampes tol…SESB ni la ntah ape yg dibuatnyer lagi…xpenah la dalam sebulan tu cukup 30hari ade letrik…mesti la nk ade jek record buruk tu..bukan skali plak..2 kali ntuk malam tu jek…pastu kol 1 rasa dok gelap lagi skali! ceh..mmg bikin panas jek SESB ni..sem baik la nasik aku sempat masak ngan cun nyer…hoho..

xcukup lagi ngan tu…time aku dok masak sahur ( time masak sahur 3.15am.. sini imsak kol 4.42am )..bule ke gas abes!!! mmg dugaan laaa…camne pon kari sadin aku menjadi la..except for kentang xsempat nk empuk..huu..then sayur tros ampes..da la masak kacang buncis..lama la plak dier nk lembut…mmg xjadi langsung laa..baru jek tenggek kat atas dapur api da padam…so makan jek la ape yg ade tu..sabor jek laa…nk wat camne..tu la summary nyer sehari ku yg agak malang…

so cite menarik plak…hohoho..esok nk g tgk baby!! hopefully baby sihat n membesar ngan yg sepatutnyer…kirenyer skang ni aku da 4 bulan da…last time aku timbang kat umah beaufort tu da naik gak la..63kg camtu…aku nyer measurement ntuk yg 3-3 tu sume pon naik 2inci da…huu…da mengembang la ni..huu..

gambar latest..baru jek amik semalam time makan kat secret recipe tu..huu…kembang2…

gambar ni dak p la amik..dier kate nnt nk tunjuk gamba kat baby..huu..cam la nampak sgt pon..huu..skang ni aku rasa aku ni org tgk cam perempuan yg gemok jek..huu..tunggu perut da nampak dlu baru la org tau yg aku sebenarnyer bukan GEMOK! huu…da la dak p pon kadang2 kijam dok panggil aku ‘si boncet‘ huu..

aku rasa semalam la kot last time aku akan pakai kebaya itam aku tu for this time being..ahahaha..da agak sendat da tu..tp nk gak pakai..mengade jek..hohoho..hopefully tahun depan bule la pakai balik baju aku tu..haahah..kebaya2…da xble da pakai kebaya..raya ni pakai baju kurung jekk..huu…masa balik hari tu sempat la tempah sehelai..so ade la gak baju raya…hehehe..

um..kalu di ikotkan hari2 puasa aku ni.. ok la kot…kalu badan aku elok xde angin2 ni mesti lagi senang nk puasa..kadang2 tu aku cam risau gak kalu takut kat termuntah ke ape ke..da angin ni dok asik menolak2 jek..tp alhamdullillah sume pon ok jek…hopefully penuh la puasa aku tahun ni..hohoho…tp skang ni yg pening nyer cam dok pk nk masak ape ntuk sahur n berbuke…baru jek 10 hari puasa ni…xtau la nk masak pe da..hahaha..yg penting simple n cepat!!

Incoming search terms:

  • kebaya sendat (153)
  • baju kurung sendat (40)
  • awek cun baju kurung (1)