Tag Archives: Make Money Online

Cashing out Nuffnang and Heatbeat earnings..

Mak ai..lama aku tak check earnings Nuffnang and HeartBeat aku..sejak kurang berblog ni earnings pon tak tercheck dah..hehe..ade setahun lebih kot dah tak tengok.. tapi bile check berbunga gak la hati..hahaha..sebab ade la yang nak dicash outkan..

HeartBeat ni memang one of my favorite gak la..tapi sekarang ni memang dah slow la earning aku kat sini..sebab dah takde wat promo ke ape ke..and baru2 ni aku check macam dah banyak jugak new custom products yang diorang tambah..and ade satu ni aku minat nak buat, of course aku ade tinggalkan sikit earning aku untuk aku redeem barang tu..so boleh dikatakan free jek la kan…hehehe

once dah tempah and aku dah dapat mende tu nanti aku update kat blog ni..

aku start ngan HeartBeat ni actually dari 2009..and kalau tengok kat screenshot payment history aku ni memang best la gak kan..for passive income untuk blog picisan cam blog aku ni..hehehe..so kalau korang still belum join affiliate HeartBeat ni boleh la join sekarang..sebab custom/personalized gifts ni memang best kot kalau nak bagi orang..so memang akan sentiasa ade demand..

aku sendiri pon ade buat a few custom gifts dengan HeartBeat ni..kalau nak tengok boleh check out kat post2 yang aku link kat bawah ni..semua hasil from HeartBeat. (All links will open in new tabs)

And ade lagi satu pon takde pulak aku buat post..another mug yang match dengan Mother’s day mug yang aku buat untuk mak aku..but untuk ayah and of course for Father’s day…

heartbeat-cashout-2013

And another one..Nuffnang pulak..screenshot kat bawah..setahun lebih kumpul baru la dalam RM250+ hehe..tapi ok la tu..untuk blog yang update sebulan sekali dua jek..hahaha..kalau nak naik lagi up kena la rajin update blog ye tak?

nuffnang-cashout-2013

So bersabarlah aku menunggu hasil cash out ni..

Sampai sini je la update Pn. Beba untuk post kali ini..

p.s: aku ade hutang satu tutorial untuk Goodie bags birthday hari tu..still dalam draft.. :p hehe..ade gambar yang nak letak..tapi tak jumpe..haih..

My First Sale with Zazzle

Tetibe hari ni dapat email from Zazzle.. 😀

zazzle-first-sale

Dapat sale plak..hehehe..first la ni..sebenarnye saje2 je try Zazzle ni..ade la buat a few designs..and upload kat Zazzle. Tu cerita 2-3 bulan lepas la. Then cam tinggalkan jek..cam dah takde mood plak nak menambah design. hehe.. :p tak berapa bagus gak laa..ala2 buat kerja separuh jalan…neway sket jek pon dapat nye..ade la USD1.90 ke kalau tak silap laa..

Zazzle ni caranya kita wat design sendiri..upload gambar tu..then bind to ape2 products yang kita nak laa..macam2 products yang ada kat Zazzle ni dari ke T-shirt, Mug, Business Card sampai ke apron pon ade…iPad case pon ade rasanya..macam2 laa.. aku just wat satu jenis jek dlu..t-shirt..

Dari ape yang aku bace kalau nak buat Zazzle ni lagi banyak products kita lagi bagus laa.. 😀

Nanti bile rajin maybe nak tambah lagi design untuk Zazzle ni..aku wat simple2 design jek..kat bawah ni some of designs yang aku letak kat Zazzle..

zazzle-tshirt-designKalau nak tengok design2 lain lagi boleh la melawat kedai Zazzle aku kat: Just T-shirt (Open in new tab)

Kalau korang minat ngan design yang ada ni or nak something specially designed ke tak kesah la for t-shirt ke mug ke ape ke untuk print kat HeartBeat boleh la contact aku.. 😀 or ape2 jek yang need designing ni..website ke banner ke..aku buat almost semua gak laa..

So tu jek la cerita aku for now..

p.s: Aku ade plan untuk Free Blog Makeover Giveaway untuk korang..tapi ntah laa..takde mood nak organized..hehe..dah lama dah buat..nnt la tunggu aku rajin.. :p

p.p.s: Insyallah esok nak gi bank..pergi amik earning Google Adsense kat Western Union..dah bertahun2 join baru la merasa hasilnya.. 😀

Setelah 6 bulan menghilang..BE Nuffnang datang balik…

akhirnya-buffered-earnings-selepas-6bulan

6 bulan wei~~~ Nuffnang tak kasi sebijik pon BE…huu…dah kecik ati dah nak check earnings..tapi tadi saje2 jek la nengok..tak berharap pon..tengok2 ade plak 2 bijik BE menunjukkan muke…

harap2 pas ni banyak balik la BE…aku ade 2 blog ngan Nuffnang ni..2-2 pon dah lama gile tak dapat BE..blog ni dari bulan 1…blog mak aku dari bulan 10 tahun lepas tak dapat BE..sampai la skang ni..nak kata traffic tak banyak tu..tak gak..blog mak aku tu mmg hari2 ramai jek orang masuk…lagi banyak dari blog cikai aku ni…huu…

ape2 pon..bulan ni and bulan lepas cam bulan yang malas nye la aku nak buat post..hehehe..hopefully bulan depan semangat berblog aku datang balik.. 😀

Famous Amos baru dibuka di 1Borneo!

Tadi kitorang keluar jalan2 gi 1Borneo..gi makan2 sket..aku rasa bulan ni cam banyak gile duit kitorang habes ke makanan ni..hahaha..next month pon kompom makan lagi ni…dah balik Kajang kan…lagi banyak benda nak makan…ape2 yang takde kat sini tu..harap2 ade la yang sudi belanje ke..hahaha..kureng sket expenses bab makan ni.. :p

Alamak terkeluar tajuk plak..so macam tajuk tu dah terang2 bagitau…Famous Amos bukak kedai plak kat 1Borneo..ni pon baru jek lepas menguyah 2-3 keping biskot Famous Amos  yang sodap dan rangup tu.. 😀

famous-amos-di-1borneo

Sempat plak aku berposing jap depan kedai cam tourist plak sebelum masuk jap beli 100g Biskot Famous Amos No Nut..seperti biasa…mahal wooo kalau beli banyak2 ni..lgpon manis..tak elok makan selalu.. :p

famous-amos-di-1borneo-01

Kalau tak silap aku kat Ground Floor la tadi…kat depan2 Parkson tu..see nampak tu ade jual2 perfume bagai tu..kat kat situ laa..

Lama plak kan aku tak masuk blog ni mengupdatekan diri…mood tak datang plak..kalau ikot kan ade jek benda kalau nak post…lagipon cam dok tengah berusaha nak buat duit pakai Clickbank plak…

Baru ni aku ade beli guide untuk Clickbank ni..memang seswai untuk newbie2 Clickbank cam aku ni..memang ape yang dibagi tu straight to the point and senang nak ikot..lagipon takde la merapu meraban ngan segala teknik macam2 sampai pening ke pe..semua simple and cukup la untuk newbie nak start try buat duit ngan Clickbank ni…

Clickbank ni cam affiliate ala2 HeartBeat.my gak..bile orang beli dari link kita..then kita dapat la duit…tapi takde la main click2 tu ye..tapi market kena international laa..so kena speaking la kita ni..tapi kalau dapat memang masyuk..sebab commission dier tinggi and in USD gitu..so pas ni kena la aku merajinkan diri aku ni untuk membuat segala steps yang Zyan (orang yang tulis guide ni) dah ajar ni…

Guide dier ni baru jek semalam keluar public tapi aku beli minggu lepas dah..sebab aku dah terjumpe blog dier awal2 dlu..and minat ngan cara dier sampaikan ilmu dier..muda lagi dier ni…so bile dier bukak jualan awal untuk reviews and subscribers dier, aku rembat dlu satu..

Just in case korang pon berminat ke nak try jugak buat duit ngan Clickbank ni and tak tau mana nak mula or tak tau pon ape benda alah Clickbank ni bule la dapatkan guide Teknik Clickbank Zyan ni…kot2 mak2 cam aku yang dok umah tu..or yang kerja pon bule..wat part time jek..benda2 cam ni pokok pangkalnye kena rajin ye tak..? And kena committed jugak..jangan la budget buat kejap terus dapat duit ke pe..tapi dah kalau ramai yang bule dapat beratus2 or ribu2 USD ni, sure kita pon bule gak kan.. 😀 Insyallah kali ni aku akan commit ngan apa yang aku nak buat. Doa2kan la aku berjaya yee.. 😀 and korang jugak…

p.s: aku pon tak tau apsal tetibe jauh plak menyimpang pon aku dari dok pasal famous Amous ke guide pasal nak buat duit kat Clickbank pulak.. :p

 

Incoming search terms:

  • kerja kosong 1borneo 2017 (11)
  • kerja kosong di 1borneo 2017 (3)
  • kerja kosong area 1borneo 2017 (3)
  • jawatan kosong 1borneo (2)
  • jawatan kosong di 1borneo 2017 (2)