Tag Archives: makan ubat

En. Alif demam sejak semalam..

Tetibe jek plak Alif demam…padahal pagi semalam dier ok jek berlari2 kat tempat kitorang main bowling tu..hohoho..sempat lagi plak main bowling kan..mak ngan rina ngan ciki pon ade…mak and rina mmg selalu gak gi bowling..emak siap ade bola sendri tu..heehhe..dier beli 2nd hand la tapi… 😀 tapi terer la main…

aku..takyah cerita laa..asik cedera jek kalau main bowling..so cam tak suke..semalam main cedera la ibu jari..sakit wooo….

opss…sambung balik cerita Alif demam…masa on the way balik from bowling Alif tido dalam kereta…cam biasa la Alif..dier kalau dalam kereta mmg senang tido atas car seat dier tu…lama gak dier tido..2 jam kot gitu..

tup2 bile Alif bangun cam panas jek badan dier…baru jek aku bersiap2 nak gi lowyat ngan ayah sbb nak beli henpon..huu..terpaksa la kensel…and bawak Alif pergi klinik..aku pon pelik gak sbb cam takde ape2 tetibe jek panas btol badan dier…gi klinik doktor kasi ubat…biasa2 laa..

tapi biasa la en. Alif, tak senang la nak kasi dier makan ubat kan….skang ni kalau dier nampak jek aku dier cam nampak UBAT BESAR bergerak agaknye..mesti nak cebik2 nangis gi carik maksu Z-dah dier..tido pon nak ngan maksu..takut aku bagi ubat time dier tido ke? haahaha..ntah laa…

tapi still tak kebah lagi demam dier…cam ade panas lagi..tu la..payah sangat nak makan ubat…skang ni dier tengah tido…mintak2 la esok dah baik…huuu…

alif-demam

kalau dier demam aku pon tak lena tido..semalam kejap2 dier terjaga..pastu aku kasi rambut dier basah2 sket..supaya kepala dier tak panas..dier ni tak suke kalau orang letak towel basah ke yang cool fever tu ke atas dahi dier..so aku kena basahkan jek la kepala dier..kalau dier dah lena betul baru la cam bule gak la letak towel basah tu kat kepala dier..

hopefully Alif baik demam before flight balik KK Ahad ni…huu..sian la dier kena travel time tak sehat karang..

Incoming search terms:

  • demam (43)
  • gambar lagi demam (18)
  • lagi demam (12)

Dak kecik demam!!

Anak bujang aku demam plak…tadi pagi cam panas betul la badan dier..dalam kol 7 lebih pagi tadi kitorang gi klinik..seb baik la tak lama nak tunggu doktor datang..kol 8 pagi doctor dah sampai..dalam 10 minit jek cam tu kitorang kena tunggu.

Tapi masa tu mmg tinggi gak dah temperature en. Alif sampaikan bule skip sorang makcik ni..so Alif masuk dlu jumpe doctor..dak p yang masuk ngan Alif dlu sebab aku dok gi amik purse aku kat dalam kereta in case duit tak cukup ke..hehe…

masa aku masuk dalam bilik doctor tu, dier tengah dok check tekak Alif and then pastu kena masuk ubat kat punggung Alif..seksi kejap dak kecik dalam bilik doctor tu…

dapat la souvenir dari klinik tu..4 botol ubat..wohoo..bagi Alif makan ubat..hailaa..

skang ni cam still panas lagi badan Alif..tapi dah kurang la dari pagi tadi..

ubat demam batukpayah gak skang ni dak kecik ni nak makan ubat..dlu kecik2 senang jek..time tengah leka dok tengok iklan or tengok ape2 kat tv tu boleh jek kasi..pastu dier elok2 jek telan..

skang ni cam kena paksa gak laaa..tapi still kasi la tengok cerita kegemaran dier…kejap sket dier punya nangis2 tu..

bila dia nampak jek aku pegang syringe ubat tu dier pon start la nak nangis..alang2 dah nangis tu..aku kasi dier cam recline sket kat peha aku..then tutup idung dier..kasi picit jek ubat tu kat tekak..pastuh fuh..fuh..sket kat muka dier tu..setel..pastu kasi la air dier..and tengok tv..kasi biskut coklat ke sket..then ulang lagi..hahaha..