Tag Archives: luahan hati

ubat kurus..huu

before balik dari sabah aritu aku ade la beli ubat..ala2 cam jamu la kot..herba2 ni..aku beli 3 jenis..satu ubat ntuk kurus..satu tu cam ubat ntuk tambah energy (ye la..dok asik xbape cukup tdo malam..tp sambung siang..haha..skang ni alif siang tdo..) then lagi satu ubat  yg pil ikan haruan tu…

aku makan ubat2 tu cam ok jek rasanya..susu aku pam pon xde effect..still byk lagi..lgpon aku skang ni hari2 minum air soya (jenama season yg kurang manis..mmg terbaek..aku mmg suke minum sejak dari pregnant dlu..) tp 2 hari lepas aku tgk alif malam2 cam kembung plak perut dier (tp alif xde la meragam sgt..dier budak baik!)..huu..aku slalu kalu pam mmg time alif tdo ke ape ke..so mmg dalam sehari tu..ade la yg aku kasi susu yg fresh baru pam..then slalunye aku kuarkan yg dalam fridge tu..supaya xde la lama sgt stock kat dalam tu..tu yg aku xperasan kot effect dier kat alif…skang ni aku da pakai susu yg aku pam masa aku makan ubat dlu tu..tu yg nampak btol effectnye..bile aku bace balik ape yg aku taip tu rasa2nye korang paham ke? hahaha..

so skang ni xde la aku mkn sume ubat2 tu..walopon aku xtau yg mana satu sebenarnye yg wat alif kembung ni..huu..xpayah la take chances..sian lak alif..mak kurus cara semulajadi jek la alif ek..hehe…tp susu yg aku pam masa aku makan ubat tu camne plak ek..huu..sayang betol kalu nk buang..byk tu (dlm 55+ oz jugak)..huu..rasanya kalu bg sket yg pam masa makan ubat tu then alternate ngan yg baru rasanya ok x? huu…

alif skang ni da besar da..pastu da putih cam mak dier..huuu..da sama da skang ni..mmg tinggal ayah dier sorang jek yg agak malap..hahaha..da pandai da dier dok isap2 ibu jari..berbunyi2..cup.cap.cup.cap..hahaha…cute nye..suara dier pon cute sgt…hahaha..da kalu anak sendri tu ape jek la yg x cute agaknye..hehehe…:D asik delay jek nk upload gambar en. alif ni..xpe la..kat bawah ni gambar latest en alif ngan ayah dier..hohoho..

en alif and ayah..then kat bawah ni ade video time si alif dgn beshnye menghisap jari..hahaha..loading lama sket la kot..tu pon aku da reducekan file size…huuu..

Incoming search terms:

  • ubat kurus (45)
  • ubat kurus dari thailand (39)
  • ubat kurus thailand (39)

to do list before balik sabah..

huh..da lama gak aku xupdate blog ni..huu…pejam celik – pejam celik…tinggal seminggu lebih jek lagi aku nk stay kat kajang ni…pasni aku and alif kena la balik sabah..hoho..sian la kat dak p yg dok sane sengsorang…da kurus da agaknye hari2 makan roti kat umah..hahaha (yg makan tgh hari kat luar tu xkire..:p )

pasni aku sorang la kena jaga alif siang2..huu..pastu ngan nk keja lagi..aku pon xsure lagi camne aku nk bagikan masa…huu..kalu kat sini ramai makcik n pakcik alif yg bule tolong jagakan..hehe..kalu aku ngantok ke siang2 aku suh la makcik kinah dier jagakan..hohoho..:p

alif ni kalu time dier baik mmg baik btol..senang jek jaga..xde wat perangai sume..pas minum tdo..xpon letak jek pastu pandai la dier dok main sorang2..senyap2…hehe…tp kalu hari dier xtentu hala tu..tido kejap pastu cam terperanjat..pastu terus nangis kuat2..kena la dok pujuk2 dier..tido pon kejap2..kalu kena hari camtu..mmg letih laa..kena alert jek kalu xmo dier nangis kuat tu..bile nampak cam terkejut jek terus g kat dier pegang tangan dier (so that dier rasa secure sket..) then pok-pok kan dier…kalu nasib baik dier tdo balik..hehehe..kalu x..pepandai la..hehehe..

semalam aku trim kuku alif..nk try bagi dier xpakai mitten dier..mak aku kate bagi dier biasa ngan jari2 dier..tp pas bukak jek dier jadi cam xtentu hala lak..dok nangis2..then tangan cam mengapai2 jek..huu..cam rasa pelik agaknye dier..da xbenti nangis tu pakai kan balik mitten..huu..baru la senyap dier..

owh..cam da kuar tajuk plak cite aku ni..hehehe..padahal memulanye nk cite pasal ape yg aku kena buat before balik sabah…hohoho…so kat bawah ni la listnye:

  • beli stroller alif (kat sabah cam xbape byk choice..huu)
  • shopping baju alif kot..kalu ade yg cun..hohoho..:p
  • nk makan nandos!
  • nk makan tepanyaki!
ni la walker alif!

ni la walker alif!

ape lagi ek? hehe..tu jek la kot..:D bile la kat sabah nk bukak nandos ni..then bukak la restoren tepanyaki satu…um..kat sabah bukan nyer xde restoren jepun ni..ade byk..tp masalahnye diragui la kehalalan makanan diorang ni..sbb xde logo halal jakim tu…yg ade pon ‘SERVE NO PORK’ sign kat depan kedai..mana cukup..huu..so say no-no to japanese food in sabah except for sushi king at 1B..huu.. (-_-), tp aku nk tepanyaki..kat sushi king xjual tepanyaki.. 🙁  kalu ade sesape yg tau tempat yg halal makan makanan jepun kat sabah ni bitau la aku ek…:D

p/s: alif da ade walker da walopon kepala dier pon xle nk tegak btol pon..hohoho..thx to parents syafiq a.k.a apek sbb diorang bagi walker ni..dari gamba tu cam xbape clear sgt ( ni jek gamba yg aku jumpe..huu) tp bentuk walker ni cam space shuttle! yeay..alif terbang ke bulan…hohoho…:D

anas pegi bali..

cam tajuk tuh la..da 3 hari da dier g sane..dier pegi sane ngan org office dier..kirenyer company trip la ni..fully sponsored..xpe la tu..huu..kena tinggal..huu..mmg xle ikot pn..heh..len ar kalu same kije.:D..yang buat jadik marah ni ade ke dier xbawak henpon, da la x bagi tau plak tu..ampes..at least kalu dier bgtau tu xde la nk pikir bukan2 da dier da bagitau..

 

the day dier pegi tuh..da la langsung x call ke sms ke..xde kabar berita,sampai la arini..tetibe td tgh hari dier msg..tu pon pinjam hp kak lin..seb baik la dok msg..kalu mmg la balik nnt kena budak tu..huu..geram btol..cam nk sepuk2 jek..huu..

 

skang ni dier da pandai..kalu wat salah mesti pastu kalu umpan blanje makan punye..huu..pandai ek..bijak2..tp buring tol xde org nk msg2 ni..tp kalu ade pon xde la msg selalu pon..h0h0h0..mengade sungguh..hehe…