Tag Archives: kek batik

Terasa cam nak makan kek batik la pulak…

Cam dah lama plak tak buat kek batik…dlu cam rajin gak..hohoho..takde la susah pon wat kek batik ni..campak2 jek semuanya bahan2 nye masuk kuali..bile dah cair tak cair sangat, pekat tak pekat sangat and rasa dah sesedap hati jek masuk jek la biskut marie tu…dah siap masuk bekas..then letak dalam fridge..siap..bile dah sejuk dah bule makan dah…

tapi malas..hahahaa…rasanya cam tak pernah lagi kot share resipi kek batik ni…kot laa..tapi cam malas plak nak carik resipi nye..hehehe..tapi aku pon biasanya resipi nak orang kata as guide jek kan..last2 pandai2 dok tambah ni la..kurangkan ni laa..etc2…

kek batik

ni gambar lama dlu2..cam ade plak kat folder gambar2 untuk blog..hehee.. 😀 sedap woo…tapi aku buat tak manis sangat..manisnya just from milo jek..and susu pekat..aku suke lemak2 and chocolaty..kalau letak gula pon tak byk kot..tu pon kalau terlebih koko..hahaha..

nanti la sok2 kalau rajin aku share resipi ek.. 😀

p.s: cam nak buat donat…tapi dot dot dot…

p.s.s: dah lama tak makan nasik ngan tomyam, telur bungkus, daging masak merah, puyuh goreng, ikan siakap stim, kangkung belacan..alahai..bestnya…kat KK ni kat ne sedap ek makan makanan gini? ade ke?

Incoming search terms:

  • kek batik (93)
  • resepi kek batik (64)
  • kek sedap 383 blogspot (16)
  • resipi kek batik (14)

slamat hari raya!

hoho..aku baru jek siap wat vcard hari raya..simple jek..tp aku rasa nice la..heheehe..

vcard raya..

so..alang2 ni..aku nk ucapkan slamat hari raya kat semua yg bace blog ni..terutamanyer kat leha, peah, jaja..huu..n sesape jek la..hoho..aku pon xsure bape kerat jek org yg bace blog kitorang ni..hehhe..

hoho..tadi buka pose da rasa da kek batik aku tu..bole tahan la rasa dier…xmanis sgt..sedang elok..dak p pon suke..first time la aku cube wat kek batik ni..seingat aku dlu ade la skali kot aku makan kek tu..tp xsure la bile n kat mana..pastu cam da xjumpe da..hehe..mana asalnyer pon aku xtau la..tp yg sure nyer kek ni mmg simple la cara wat nyer…xpayah nk bakar2 sume ni…hehe..tp tu la yg penting nyer memandangkan wat masa skang ni kat umah kitorang blom ade oven lagi..huuu…

esok parents anas n adik beradik dier nk buke kat sini la plak..huu..diorang datang amik adik2 anas yg blaja kat kk ni n nk pegi shopping raya skali malamnyer..so cam buke kat sini la…aku xtau la nk masak pe..tp dak p suggest wat fettucini seafood marinara yg aku ade wat hari tu..dier kate sedap n bule suh mak dier makan..huu..xtau la..harap2 diorang suke jek makan..pastu aku nk wat popia gak..sbb takut diorang xkenyang ke…sbb normally diorang buke makan nasik…aku jek yg xbiase makan nasik..sbb family aku dlu mmg mak aku biasakan makan yg ala2 mee, bihun, pasta, kueh teow..etc..mmg xmakan nasik..kitorang makan nasik time sahur jek…so kat umah aku, kirenyer aku pon nk wat style camtu gak..anas ok jek..hehe..pastu wat air laici jek..senang..hehe…pastu kek batik aku tu..hoho..so kesimpulannyer  menu esok..

  1. fettucini seafood marinara
  2. popia goreng
  3. kek batik
  4. air laici

huuu..cukup la kot..harap2 laa diorang ok jek makan..huuu..takut plak..

cite pasal baby xde plak lagi..hehe..semalam masa beli jeans baru tu baby pon excited gak..haha..gerak2 dier mase test suar tu…tp selesa la jeans tu kat perut..huu.

dalam aku idop 25 tahun ni..baru la masa last check-up aku tau yg blood type aku ‘0’ +ve..hohoh..nampak sgt xpenah derma darah..hahaha…kay la..tu jek for now..hehhe..wah..xsaba nk raya…slamat hari raya!!