Tag Archives: informational

Website yang boleh listkan Tiket Murah AirAsia[baru]

Before this aku pernah buat post pasal Cara Mudah nak cari Tiket Murah AirAsia kan…tapi website yang aku cakap tu dah tak boleh pakai dah lama dah…orang yang maintain site tu cam busy and tak dapat nak update website diorang…

So sejak tu aku cam guna cara tradisional balik laa…gi dok menatap website AirAsia dok carik tiket murah…tapi alhamdulillah laa..nasib selalu baik and dapat tiket Air Asia yang murah2 ni… 😀

Tapi baru2 ni aku tak sure la ape dok search pasal ape..tapi aku terjumpe another site yang offer service yang sama gak cam the last website tu..diorang listkan tiket-tiket flight AirAsia yang murah ni..

Ni URL site diorang:

http://airasiaplus.com/

Service diorang ni Free jek…tapi cam ade sikit lain ngan yang lama…

Korang kena search asing2 kalau nak return tiket..Simple jek..bawah ni ade screen shot sket…

airasia-plus-tambah-murah-airasia

  • Korang just set departure date bile…website ni akan listkan dari tarikh yang korang set sampai la 15 hari ke depan…
  • Set kan nak fly FROM mana and TO mana…
  • Then just click ‘Search AirAsia Flights’ Button tu…

airasia-plus-tambah-murah-airasia-01

Pastu nanti korang akan dapat list yang cam screenshot kat atas ni…aku amik sket jek..kalau tak panjang plak ngan jadual tu…hehehe..as you can see..sebab bulan December kan cuti skolah..mmg susah la nak dapat tiket murah gile kan…paling murah RM83 jek..mesti cikgu2 kat Sabah ni dah borong awal dah tiket2 ni (sok bile Alif dah skolah kitorang pon kena la bersaing ngan cikgu2 ni gak kalau nak balik kampung..huuu…)

So kalau korang nak carik untuk return tiket pulak just search gitu gak and then terbalikkan jek la FROM and TO tu…sonang kan…

Okay.. 😀 Aku pon sebenarnye baru jumpe..belum pakai lagi untuk beli tiket AirAsia ni..tak sure lagi nak balik bile…so kalau korang dah try maybe bule bagitau aku camne ek… 🙂

 

Incoming search terms:

  • airasia tiket (25)
  • air asia tambang murah 2011 (20)
  • airsia tiket (15)
  • tiket airasia (12)
  • www air asia tiket (12)

Favorite cartoon kita dulu2…

Tetibe cam terasa nak buat post pasal cartoon2 favorite kita dlu2…dulu2 di sini means cartoon tahun 80an..ni la..time aku kecik2…and maybe bagi orang yang lahir late 70s gak… 😀

So here goes the list of cartoon dlu2 yang aku still ingat sampai sekarang..

80s-cartoon-o_jem1. Jem and the Holograms

Jem ni kompom ramai pompuan2 cam aku jek la yang minat kot..kot la..kalau ade gak lelaki yang minat ngan citer ni aku pon tak tau..hahaha..minat bukan sebab pe..cam best gile bule tukar2 baju just dok gosok2 subang jek…cam nice gile wei…haahha..then rambut plak bule warna pink lagi tu…tu yang suke beno tu…

Then orang jahat dier ade satu lagi group ni ‘The Misfits ke ke nama dier…suke membuat onar la diorang ni..

 

80s-cartoon-she-ra 2.  She-ra – Princess of Power

She-ra! She-ra!

Ni pon aku suke!! sebab kuda dier bule terbang!! hahaha..seingat aku She-ra ni kembar si He-Man..jalan cerita lebih kurang jek aku rasa..cuma maybe She-ra ni target audiences dier dak2 pompuan la kot..and He-Man untuk dak laki….

tapi aku tengok gak He-Man… :p

 

80s-cartoon-He-Man

3. He-Man – Master of the Universe

Cam aku cakap pasal She-ra tu la..dier ni twin brother si She-ra…

kalau She-ra musuh dier nama Hordak..nama musuh si He-Man ni Skeletor…

Kalau She-ra ade kuda bule terbang, si He-Man ni ade harimau yang kalau tak transform mmg pengecut laa..semua benda takut..tapi once dah transform kiranya terer laa.. :d

 

80s-cartoon-thundercats4. Thundercats

Ni lagi satu favorite….mesti korang ingat kan?

“Thunder..Thunder..Thundercat! Hooooo!!!!! “

Dari pedang kontot terus panjang wei~ Kalau ingatan aku still bagus..nama Hero dier Lion-o, then ade cheetara..um..tu jek yang aku ingat..hahaha..then musuh dier Mumra! ke Mumbra…haha..tak sure laa..

 

80s-cartoon-LionVoltron_11_15_065. Voltron – Defender of the Universe

Another nice cartoon dlu2.. 😀 Tak ingat dah pasal ape…hahaha..tapi of course la mesti cam nak menyelamatkan donia..ade musuh etc2…

Tapi yang best dlu robot dier la..bule transform2 bagai..siap tangan kepala rimau lagi..hehehe…

 

Then banyak la lagi…cam gambar2 kat bawah ni.. 😀

80s-cartoon-my_little_pony_and_friends-show 80s-cartoon-Care Bears

80s-cartoon-Transformers 80s-cartoon-smurfs

80s-cartoon-ghostbusters 80s-cartoon-gi-joe

80s-cartoon-saber-rider-and-the-star-sheriff 80s-cartoon-teenage-mutant-ninja-turtle

Kalau korang dlu kecik2 hantu tengok katun kompom mesti tau punye kan cerita2 ni… 😀 Cam kartun ‘Saber Rider‘ tu aku tak berapa nak ingat cerita dier camne..tapi still ingat lagi lagu dier yang part sebut tajuk tu..dlu kecik2 selalu nyanyi kot..hahaha..dak p pon tau tu..GhostBuster..ingat lagi ‘slimer’ hantu hijau yang selalu wat kotor..

Ninja turtle jangan cakap laa..mmg kenal la..Leonardo, Michelangelo, Rafael, Donatello..tapi sifu dier yang tikus tu tak ingat plak nama pe..hohoho..

Care Bears and My little Pony tu adalah sangat kiut!!

Um..kay la tu jek..cam dah panjang sangat dah ni aku dok ngarut2.. 😀

Korang still ingat “The Twilight Zone” ??

Dulu masa kecik2 aku cam still ingat lagi ade cerita tajuk “The Twilight Zone” ni..dlu kalau konon2 seram ke pe wat la lagu The Twilight Zone ni..hahaha..actually cerita2 dier takde la seram kot..cume pelik2 jek…ntah kenapa tetibe aku cam teringat plak kat cerita ni…so terajin la aku to google pasal The Twilight Zone ni..

the-twilight-zone

Rupe2nya cerita ni dah wujud sejak tahun 1959 lagi..still in black and white..then diorang buat remake in the 80’s..yang tu la yang aku tengok rasanya..sebab dah berwarna.. 😀

Then in 2002 pon diorang ade buat..tapi tahan for 1 season jek..takde sambutan kot..hehehe..aku pon tak pernah tau…

Details pasal tu aku jumpe kat sini : http://en.wikipedia.org/wiki/The_Twilight_Zone

Skang ni aku tengah tengok cerita ni laa…tapi yang black and white punye la..tak sure kalau ade ke tak yang warna punye..and aku takde la tengok semua..just bace synopsis and tengok mana cam menarik perhatian aku jek.. 😀

But ade gak yang cam dah link dah broken or video not found..huu..nak tengok semua pon tak larat..hahaha..ada 150++ episodes semuanya..

Kalau korang minat nak tengok bule gi kat sini: http://watch-series.com/serie/the_twilight_zone

Memang tempat aku selalu stream online series ni..LQ videos la semua..kalau nak HQ kena la download.. :p aku malas nak download sebab laptop ni dah takde space..heheh..so stream jek laa…yang penting bule tengok ceritanya…dlu2 aku ade la gak buat collection TV Series and Anime..tapi skang ni dah tak dah…Collection Anime aku dlu berbuku2 la..tapi semua pon skang ni dalam kotak jek..tak tau la ape nasib diorang..hahaha..

kay la..tu jek.. 😀

 

Incoming search terms:

  • zooming into twilight zone (40)

MLM? Nope..not for me..

tadi masa dok tengok2 FB, ada kawan aku yang share an articles from a blog pasal MLM ni…aku ni bukan jenis yang PRO-MLM ni..anti pon tak jugak..for me..MLM mmg tak sesuai dengan aku..and kalau dengar jek pasal MLM mmg aku lari terus..hehe..

Kepada yang seswai ngan MLM ni teruskan usaha korang..takpe..aku tak jeles kalau korang naik mercedes ke..or kipas2 duit depan muke aku ke..aku kenal diri aku..and MLM is definitely not for me..

MLM

pembahagian duit system MLM..?

Mak yang memang dah banyak kali masuk MLM and last2 tak dapat ape sangat pon..maybe la ade sket2 dapatnya..yang cam berjaya sket dlu mak aku join wat jual ‘Premium Beautiful‘ tu pon last2 dier berenti..atas sebab2 personal.. :p tak mo cakap kat sini sebab kang marah plak orang yang buat business jual ‘Beautiful’ kang..skang ni pon kalau dier ade sebut jek benda2 yang bunyi ala2 MLM ni terus aku straight jek cakap..‘tak payah la mak, MLM2 ni bukan rezeki kita’..

MLM ni takde la semua pon menipu..tapi macam benda lain kenalah usaha and luck pon ye gak..there are some MLM yang memang dah bertapak lama..and diorang ada products2 yang bagus la kot..kalau tak takkan la orang still beli ye tak..but there are some MLM yang mmg scam dan ditubuhkan hanya untuk mengaut keuntungan dari orang2 yang tak bernasib baik..tapi yang kesiannya bile yang buat MLM gini orang Melayu gak and yang terkena pon orang Melayu.. MLM = Miskin lagi miskin (aku curik sape punye istilah ni ntah.ada terbace somewhere..)

but sometimes bukan MLM ni yang menipu or ape..even the system not perfect..yo la..dah kalau downline ke mende ni..berapa ramai sangat manusia kat dunia ni pon..so kalau yang citer pasal infinite downline tu mmg bullshit laa..opss..and there are also upline yang tamak haloba..janji2 manis..ayat yang biasa dengar ‘kalau you all masuk under I kompom I akan tolong you..kalau you stuck..takpe..nanti I tolong masukkan orang under you..you jangan risau..kitorang mesti akan tolong’ yup..tolong la sangat..mak aku dlu dok carik orang byk gak la bawah dier..pastu cam dah stuck la..ye la..mak aku pon mana la nak keluar2 sangat carik orang ni..nak harap upline tu tolong..ye laa..mmg tak nampak langsung2..tup2 tau2 rupanya dier dah bukak lagi satu kaki lain..and dok sebok kembangkan yang tu pulak..yeah right..tu la contoh upline yang tamak haloba..mana pergi janji? harapan..

bukan la nak suh dier masukkan semua..satu pon jadik la..konon2 cam wat penaik semangat laa..hahaah..tapi yo laa.macam yang aku cakap tu..MLM ni mmg bukan rezeki kitorang..

so berbalik pada blog yang aku terjumpa from FB ni..aku tengok blog dier mmg mostly pasal MLM ni jek..and he’s a totally anti-MLM person..and looking at his posts pon cam dier ni takde la cakap kosong..most of it ada reference gak or dier ni jenis orang yang doing his homework dolu baru nak kasi post2 mende yang kontroversi ni.. 😀 blog dier pon cam baru lagi..

yang cam hot kat blog dier skang ni pasal gelang2 magnet kesihatan what eva yang dibuat oleh AC Mizal..first time aku dengar..eheh..sbb aku mmg tak amik tau pasal MLM ni..and pasal hyperbulksms ke pe tu..

yang paling menarik ialah pasal testimonial2 yang konon2 nya good testimonial from orang2 from london after using gelang magnet ni laa..rupanya2 just di copy and paste from website lain jek..huu..tipu orang ek…

post tu ada kat sini: http://aididmuaddib.blogspot.com/2010/11/gelang-ac-mizal-penipuan-testimonial.html

banyak lagi artikel pasal tu..so rasanya kalau ade orang ajak korang join tu..tak payah la kot..hehehe..

saje jek tetibe nak cerita pasal ni.. 😀 jangan mare ek..

Incoming search terms:

  • premium beautiful tipu (178)
  • premium beautiful penipu (64)
  • premium beautiful scam (27)
  • penipuan premium beautiful (21)
  • mlm premium beautiful (14)