Tag Archives: hari raya

Raya-raya Kajang 2015

Tahun ni turn beraya di Kajang. Ntah macam mana tahun ni kami berjaya lari dari tema pelangi untuk pertama kali nya.. Hahahaha.

Selalunya memang masing-masing pakai je lah warna apa nak pakai. Tapi tahun ni ala-ala sepakat membawa berkat gitu. Semua pon pakai warna purple untuk lelaki. Perempuan pula pakai jubah warna baby blue + purple.

First time tau. Hahaha..

raya2015- family picture

Azri lak buat spoil gambar je..TIDO! hahaha..ape yang letih sangat tu ntah lah. Semua gambar dia pon tido je. Gambar kat atas ni memang semua la kami-kami ni. Family masih kecil lagi. Ramai lagi yang single ni. Hihihi..kalau ade yang berminat boleh la contact kakak sulung diorang ni. Hahahaha..raya2015- family picture - girls only

Yang ni gambar perempuan-perempuan saja. Yang masih single yang pertama duduk belah kiri tu, tapi yang tu sekolah lagi. Hahaha..so not available. Yang belah kanan sekali tu ok. Kat row depan lak. Yang kiri sekali pakai spek tu pon single. Yang berdua lagi tu jangan kaco. Mak orang dah tu. Hahahaha..raya2015- family picture - boys only

Ni pulak gambar yang lelaki-lelaki. 😀

Okay lah..itu je celoteh pendek Mak Beba hari ni. Hihihi..

Rendang Daging by Puan Beba

Fuh. Berjaya. Hahahaa. Pertama kali dalam hidup aku berjaya buat rendang daging. Taa daaaa.

20140801-100551-36351508.jpg

Rupe boleh tahan la kan? Haha. As for rasa tu macam terover pedas. Banyak sangat letak cili. Takpe. Lagi 2 tahun boleh cuba lagi. Hahahaha. Tahun depan of course raya Kajang takyah la buat sendri.

Memula tu konon nak buat kuah kacang sekali. Tapi angan2 je la. Baru buat rendang da melepek join Azri. Hehehe.

Nasib lah akak ipar aku buat kuah kacang. Merasa la makan nasi impit kuah kacang and rendang di pagi raya. Hehehe.

20140801-101338-36818929.jpg

Yummy yummy in my tummy.

Hari Raya Pertama bersama Azri.

Assalamualaikum semua, firstly Selamat Hari Raya Aidilfitri kami sekeluarga ucapkan kepada semua yang sudi membaca blog ni.

20140728-131513-47713740.jpg

Alhamdulillah, tahun ini kami celebrate hari raya berempat with the new addition to our family, En. Azri kita. Hehehe. Tahun ni turn raya di Sabah pulak. Extra meriah tahun ni beraya kat sini sebab family akak ipar aku pon join sekali raya. Selalunya kalau turn kitorg kat Sabah diorang beraya di Kelantan. Tahun ni special sket. 🙂

Bawah ni family picture dengan atuk dan nenek Klias.

20140728-131737-47857810.jpg

Gambar ade banyak lagi. Tapi yg ade kat HP aku yang ni je la sikit.

20140728-132115-48075297.jpg

20140728-132115-48075409.jpg

20140728-132115-48075523.jpg

Jadinya kesempatan ini kitorang, aku specially sebab aku yang selalu melalut kat blog ni, hahaha. Nak mintak maaf kalau ade salah silap ape2 yang tak perasan ke ape ke ye. Kosong-kosong kay.

Enjoy your Raya guys!

P.S: Mak tak sempat nak slim balik. Muke mak pon macam sama je bam-bam macam Azri. Hahaha.

Raya-raya di Kota Belud..

Raya kat klias ni normally yang aku nampak rutinnya..pagi pas semayang raya..makan2 sket..then pergi melawat kuburan..lepas rehat2 kejap terus gerak pergi Kota Belud..and on the way tu akan singgah kat umah sedara mara kat Kg. Pilajau, Kimanis, Likas etc…Sampai ke Kota Belud kompom dah malam..sangat2 letih wei…huu..

tapi malam tu sempat plak kitorang dok ramai2 tengok cerita hantu Sundel Bolong…hahah..siap Alif pon join gak skali tak tido2..dok tawaf satu rumah tu…

abes jek cerita…setel…tido..kroohh2…hoho..

sok pagi..bangun..makan…hohoho..pastu siap2 terus gerak gi kuburan kat tepi pantai plak..and terus la pastu sambung beraya…sampai laaa…ke petang ntah kol bape ntah..kol 5 camtu kot..masa dok rest kejap before nak gerak balik beaufort balik tu sempat pulak en. Alif kita dok main hujan ngan pakai croc besar gajah sape ntah..seb baik tak demam..hehe..hujan kat kampung tak contaminated sangat cam kat bandar kot.. :p

so ini ada la gamba sket time kitorang beraya…malas nak tepek bebanyak..huu…

raya di kota belud

all we need is love

all we need is love...

ni 2 orang adik ipar aku yang suke bergambar…yang lelaki tu..dok dalam usaha mendapatkan gambar profile facebook baru la tu..haahha.. :p yang alif plak muka dah merah padam..dok beraya sakan walopon kepanasan..heheh..happy la ramai orang nak melayan dier..

beraya

matching tak? hohoho..tapi cam patutnya aku pon pakai seluar putih kot..tapi tu laa..tak terbeli plak.. :p

makan biskut coklat

sedapnya makan....yum yum..

budak ni kalau makan biskot coklat chip ni kompom la comot cam ni…tu yang aku malas kasi kat dier tu..dier dok korek2 chip tu dok makan dlu…yang biskut makan kemudian…hadoi..

last2 sampai beaufort ntah pukul berapa aku pon tak berapa perasan..kol 10 malam kot..aku mmg tak larat sangat dah…half way dah tido dah…hehe..so habes la another hari raya yang memenatkan…baru cerita hari raya ke-2 ni..hohoho..