Tag Archives: happy birthday

Dak p turns 30…

Tahun ni kami dua2 pon dah melangkah masuk ke angka baru…tapi aku belom lagi lahh… lagi dua bulan baru upgrade naik 3 series..

Tahun ni memang aku takde wat ape2 spesel pon untuk dak p…kesian en. laki saya..huu.. tp PIL ajak makan-makan kat restoren ape ntah nama kat sipitang. and taraaaa..siap ade kek lagi..hehee..

dak p turns 30 -cake

Gambar yang ade kat aku ni je lah pon..hehe.. Alif mana ntah..malu2 lak nak amik gambo..so takde la gambar dia kat sini.. :pdak p turns 30 - family

Yang kat bawah ni plak..saje je..haha..collection gambo pasport dak p…evolution…hahaha…  dak p turns 30 -evolution

Ok lah..itu je cerita pendek pasal sambutan birthday dak p yang tersangat lah simple..bini pon tengah sengkek sooo..maybe next year la ek..saya bagi hadiah special sket kat awak..hehe..luv u dak p.. 😀

03.02.2011 : Alif dah pon 2 tahun..

Ni versi mak pulak…

happy-birthday-alif-2y

semalam dalam sibuk2 aku dok siapkan Goodie Bags (plus masukkan barang sekali) dier tu..Alif 2 kali gak terbangun…ngan muke kelat2 still ngantuk tu dier datang jalan towards me…alahai..comel jek..then aku bawak dier masuk tido balik…sementara tunggu dier lena aku tengok je la dier…macam tak sangka je rupanya dah 2 tahun dah anak bujang aku ni…

terasa macam cepat je masa berlalu…Alif ni memang nampak dah makin bijak..aku harap tahun ni banyak lagi yang Alif boleh belajar…and akan aku cuba ajar dier..

  • pandai pergi kencing sendiri…sebab skarang ni kerja asik dok bukak diaper jek..huu..
  • mula bercakap dengan betul
  • belajar appreciate barang dier..tak baling2, pandai kemas barang dier..tak koyak2 kan buku…huu..ni satu yg aku tak reti camne nak diajar…cakap baik2 dah..marah2 pon dah…cakap antara marah and baik…cam tak jalan2 gak…

tapi ape2 pon..selamat hari lahir yang ke-2 ye Alif…mak doakan Alif menjadi anak yang soleh, ikut cakap mak ayah tau..mak and ayah sentiasa nak kan yang terbaik untuk Alif..mak harap Alif akan menjadi seorang yang beriman dan patuh dengan suruhan Allah..semoga Alif berjaya di dunia dan di akhirat…amin…

p.s: hari ni balik kampung..kena gi beli top up dulu laa untuk broadband pre-paid tu…kang  ketar plak rasanya takle surf internet…hahaha..

p.p.s: theme birthday Alif kali ni Mickey Mouse! nanti lain kali aku cerita pasal persediaan untuk birthday party Alif pulak..majlisnya Jumaat ni.. 😀

 

Incoming search terms:

  • persediaan birthday party (18)

Hadiah untuk Alif sempena Birthday yang ke-2 esok…

Alif actually dah dapat hadiah birthday dier in advance…

Memang dah decide nak belikan barang mainan untuk dier..kalau tengok kat umah orang lain cam berbakul2 kot play things anak diorang..tapi kalau tengok kat umah kitorang ni ada la sket sini..sket sane..hahaha..nak kate tak pernah beli tu tak laaa…tapi anak bujang aku ni jenis tak reti nak jaga barang sendiri….

mainan dier hilang ntah ke mana jek kadang…before start bercerita pasal hadiah ni lagi..meh nak tunjuk dulu ape yang Alif dapat…hohoho..gambar ni baru jek tengah hari tadi amik…

alif with mainan baru and wearing baju baru..

nampak tu…keretapi baru! yeay…memang impian hati Alif tu…suke betul dier ngan benda tu..before this dapat main sekali sekala jek bile balik kampung…and lepas Aiman dah pindah ni langsung tak merasa…hohoho..sebenarnya tak plan pon nak beli benda ni sebijik2 same…

tapi masa kitorang gi ke Toy’s R Us terjumpe plak..Alif pon memang cam minat gile ngan benda ni..

in the end ade 2 choices untuk Alif..samada train ni or ade lagi satu lagi..tapi masa kitorang letakkan benda-benda tu kat bawah sebelah dier mmg cam obvious jek pilihan dier…haahha..

nak dijadikan cerita, masa kat kedai tu kitorang bagi dier main yang display set tu..suke la dier tekan2 segala..then after kitorang dah decide nak amik jek train tu..dak p cam terus angkat jek dukung Alif…masa tu aku tengok muke Alif cam berubah terus…cam sayu jek..muke sedih…sambil tengok kat display train tu kat bawah…senyap sunyi dah tak berbunyi lepas tu..maybe tak paham lagi la tu…lagipon benda alah tu dalam kotak and berbungkus plastik..dier pon tak perasan…so ala2 merajuk la kot..hahaha..

then pas dah siap makan2 kitorang gerak la ke kereta…time tu ade la buat perangai sket..hahaa..tapi then aku rasa dier cam ternampak gambar kat kotak tu..tetibe cam interested ngan kotak tu..tapi aku cakap la tunggu balik rumah…

sampai2 jek kat umah..ayah dier keluarkan kotak besar gile tu..dier pon dah start nak bukak2 dah…hohoho..dah excited la tu…baru sedar…hahahaa..

so ni la gambar kitorang snap masa malam beli mainan hadiah birthday Alif tu..

tak sabar nak buka kotak

muke budak tak sabar nak keluarkan mainan… :p benda ni kejap jek nak assemble…so tadaaaa!

dah siap dipasang and boleh main!

dah siap pasang and dah bule main dah~~

main main

tekan2..keluar masuk block..etc2…macam2 la bule buat ngan benda ni..sebab tu la Alif suke…siap bule ride lagi tu bawak jalan2…

hari tu dier amik block2 huruf tu and susun…tinggi gak di susunnya…sempat 11 tingkat aku kira sebelum benda tu merudum…hahaha…

So Alif…dah dapat hadiah tu sila lah jaga dengan baik ye…rajin2 simpan block2 tu…jangan nak asik baling2 jek…huu..last2 jadik kerja tambahan plak tukang kutip block2 yang bersepah….huuu..Alif…Alif..

Incoming search terms:

  • hadiah untuk baby boy 1 tahun (19)
  • gambar sabar (14)

ronggeng ronggeng…hohoho…

yeay..bestnya…tak de la ronggeng pon..haha..dok umah jek..rehat2..

alif la paling happy…berdukung sane sini…ramai plak yg rajin melayan..hahaa…

bila dah kat sini laptop pon dah jarang bukak..hehehe..tp akan ku coba jugak la…ape2 pon..giveaway aku tetap berjalan and akan diterjah bile ade masa and rasa rajin tu datang..hehee..

ada lagi 3 hari untuk korang join..and ada 3 hari jugak for me untuk menerjah peserta2 giveaway ni.. 😀 so rajin2 la join ek…

just click banner kat bawah ni ek.. 😀

selamat hari jadi kepada saya..