Tag Archives: Free Blogger Template

Another Free Blogger Template.. :D

Actually dah lama dah aku buat template ni..and dah lama pon siap..tapi cam setup demo and bundle the code and instruction tu yg malas..hahaa..so tu la lama gile baru nak release…

ni kiranya my 2nd blogger template yang aku release as free..saje jek..nak asah bakat orang kata..hahaha..yang first template ‘Red is Love‘ (nama cam poyo jek..hahaa) memang aku cam tak berapa puas hati sangat..tapi ok la for first timer kot..hehee.. 😀

Kali ni aku rasa cam comel sket la dari yang previous free blogger template aku buat.

Presenting…… ‘Blue is Cool‘ (haha..another poyo name..aku mmg tak reti menamakan benda ni.. :p)

 

blogger template free

 

owh..gambar Alif dalam frame tu just contoh jek..gambar tu boleh tukar ikot suke korang..untuk demo, download and instruction untuk pasang template ni ade kat blog rasmi ‘Free Blogger Template – Blue is Cool

Template ni as usual 3 columns..sebab ntah laa..aku suke 3 columns ni..senang nak letak ape2 kat sidebar tu..takde la kang panjang menjela sidebar sebelah jek..hehe..

then aku pakai cufon (untuk tukar font pakai font yg len2 sket..) untuk text kat header, sidebar header and post title.

tu jek laa..hehe..hari ni aku ingat nak tido awal laa (dah kol 2.07am ni)…dah kat seminggu dah aku tak tido malam..dah pagi baru tido..kali ni memang teruk lagi dari selalunya..kol 8-9 pagi baru aku masuk tido..seb baik la anak aku ni dak baik..huu..kalau tak..tak tau la nak cerita..hahaaha..

nak kena betulkan balik masa tido aku ni..so kena la stop dok depan laptop ni..kalau tak memang sampai ke pagi2 matahari dah naik pon still dok depan ni lagi..hehehe..

aku ade project baru untuk free blogger template aku ni..khas untuk mak2 buyung..hehe..saje jek..sebab dok teringat kat kawan2 aku yang ramai plak skang ni tengah mengandung..harap2 boleh siap cepat..kang dah terberanak kawan2 aku tu dah takde makna nya..hahaha..tu pon kalau dier sudi pakai template aku kang.. :p

ok…beba..please stop..tido2….nite2 kawan2… 😀

Incoming search terms:

  • template blog comel (27)

Blogger Template Free…

Hari tu ade la member aku cam cakap suruh tolong watkan template untuk blog dier..aku pon cam masa tu takde mende sangat nak wat..kate ok jek laa..aku pon wat jek laa (takde la pandai sgt pon mendesign ni..huu..) dier kata dier nak warna merah..pastu nak ade heart besar..and 3 columns.

pastu bile dah siap aku cam tanye la..’ko nak ke tak template tu‘ pastu dier kate cam banyak sangat heart2 tu..cam tanak plak..hahahaa..ampes tol..maybe aku pon over sangat kot..letak hearts banyak2 tu..tapi tak kesah laa…tapi sebab aku pon tak pakai gak benda ni kang so aku ingat aku release jek as freebie (tu pon kalau ade yg nak pakai template aku ni..hahaha.. :p)

first attempt..aku pon tak berapa satisfied sangat ngan outcomenye (cam too narrow for 3 columns)..tapi takpe laa..heheehe..tengok la hasilnye:

red 3 columns blogger template

ok kah? hahaha..

terlebih penuh ngan hearts kot….hehehe..kalau nak tengok demonye and nak download boleh tengok kat sini: Demo Blogger Template

pasni ingat nak buat lagi laaa..cam besh jek..alaa..kalau korang rasa tak cantek pon takpe..mesti ade gak satu dalam seribu (100k ke??) yang kate cantek nanti..hahaaha..

tunggu untuk my 2nd free blogger template plak ye.. 😀

Incoming search terms:

  • muslimah blog template (21)
  • muslimah blogger template (14)