Tag Archives: dell laptop

My New Benda Petak Pink~~

Kalau korang tak ingat dlu ade aku sebut pasal benda petak pink ni..hehe..but kali ni dah ade pengganti dah..heheh.. Seperti yang dah diwar-warkan kat post ni sebelum ni yang pasal bonus akhir tahun tu..

So ini la dia my new baby…

my new laptop: dell-laptop-inspiron15R

Cun tak??

dell-laptop-inspiron15R

😀 Semestinye aku still setia dengan Dell..for me Dell ni memang laptop yang dah cukup bagus untuk keperluan aku..yang penting time aku nak wat design dia ok..takde lagging2.. 😀

Kali ni aku mmg upgrade betul la from yang lama tu..laptop before ni Dell Inspiron 1420, yang baru ni Dell Inspiron 15R, yang aku beli ni dia bule main tukar2 lid depan tu..masa memula datang gini la rupenye Cik Petak Pink ni:

dell-laptop-inspiron15R -black

Hitam ni tak so sweet la kan..hehehe.. :p

So spec yang aku amik untuk laptop baru ni:

  • Processor: 2nd generation Intel® Core™ i5-2450M processor 2.50 GHz with Turbo Boost up to 3.10 GHz
  • Memory:  4GB 1 DIMM (4GB x1) DDR3 1333Mhz
  • Video Card: NVIDIA GeForce GT 525M – 1GB
  • Hard Drive: 500GB 7200RPM SATA Hard Drive
  • Operating System: Genuine Windows® 7 Home Premium SP1 64bit (English)

Hard drive kiranya upgrade tambah lagi 380GB..horeii~~ boleh la download macam2 lagi pasni..hehehe..RAM pon double than before, pastu aku amik video card skali yang ade dedicated ram…

owh..lagi satu lupe nak mentioned kat atas tadi..screen dia pon aku amik yang beso~~ lagi sket.. 15.6″ punye screen..pastu cam benda baru yang aku tak pernah tau is the “FastAccess Facial Recognition Software”..duduk jek depan laptop..satgi dia terus log in jek.tak yah taip password dah…sbb dia dah kenal muke kita..kadang2 cam laju gak..but kadang2 tak kenal la plak kan muka aku..haahha..

dah panjang la plak citenye…aku still tak biasa lagi ngan keyboard ni..asik dok salah jek menaip..huu..dia cam wide sket ke camne ntah..cam agak jauh2 dari keyboard laptop lama aku tu..so cam agak kena amik masa kot nak sesuaikan diri ngan keyboard ni.. 😀

itu saja laporan dari kota kinabalu, sabah.. 😀

Incoming search terms:

  • benda petak di malaysia (39)

Favorite Things?

For yesterday’s Blog Challenge: Day 07 – 10 of my favorite things..

Hehe..semalam malas betul la aku nak dok mengupdate blog..lagipon pening gak aku dok pikir 10 benda favorite aku…sampai skang pon tak dapat 10 barang…so instead of 10 things aku just listkan 5 things jek..hehe… 😀

Tak de turutan tau list ni..mana2 jek la..

1. My Dell Laptop – Inspiron 1420 yang dah pon nak 5 tahun berkhidmat ngan aku dan masih lagi kuat bekerja untuk aku everyday.. 😀 ..semua barang2 yang ada dalam laptop ni memang berharga laa..segala hasil kerja aku ape yang aku dah buat dalam 5 tahun ni..mostly ade tersimpan dalam ni..dan jugak gambar2 yang banyak gile dalam ni…:D

dell laptop

2. My not so new advance birthday present from dak p yang aku dalam awal bulan Jun lepas.. 😀 My first smartphone Samsung Galaxy S. Thanks dak p..

My Favorite Thing- Samsung Galaxy S

3. My Xbox360 yang sekarang ni cam collecting dust kat dalam cabinet tv…hehehe..dah lama gile rasanya aku tak main game ni…last game aku main Final Fantasy 13 yang still belum tamat2 lagi.. 😀

My Favorite Thing- XBox360

4.  My photobooks collection yang aku cam agak bangga la ngan diri sendri..hehehe..skang ni dah ada 8 buah dah photobook aku..next project tak sure lagi nak buat ape..hehehe..My Favorite Thing- Photobook Collection

5. Lastly my Novels..sejak aku menetapkan KK 3 tahun lebih ni..dah banyak gak la collection buku aku…yang dulu2 punye still berkotak2 kat kajang tu tak tau la ape cerita..mintak2 la elok..huu…gambar bawah ni cam separuh from my collection sejak dok sini..yang separuh dah masuk kotak..huu..for now..Cita2 aku nak susun semua letak kat shelves cantik2 cam ala2 library tu..tapi belum nak kesampaian lagi.. :p

 

My Favorite Thing- Novels

Wokeh…itu jek…pasni nak kena wat post for today plak..hehehe..wat blog challenge pon dok kena qada’2 :p