Tag Archives: decorate rumah

HOMEDEC @1Borneo Kota Kinabalu

homedec-kk-1borneo-april2013

Yeay! HOMEDEC datang lagi..heehhe..jom la ramai2 pergi 1Borneo!  Start hari ni.. on 19 April until 21 April.

Maybe nak tengok yang water filter yang boleh panas sejuk segala tu kot, the only brand yang aku tau COWAY ke kalau tak silap..ke ade brand lain lagi? …macam menarik je..selalu memang ade je kalau ade exhibition..and sejak bekas air kitorang dah rosak ni macam terasa nak pakai yang canggih sket..senang tak payah refill segala ni..hehehe..agak sesuai as hadiah untuk our 5th year wedding anniversary kot.. :p

Yup..rupanya dah 5 tahun dah kitorang kawen (tepat 5 tahun 0n 04.04.13)..hehe..congrats to us..and hopefully for more year to come kitorang akan still berbahagia sekeluarga..and dengan harapan ada lah rezeki untuk anak ke-2..heheh..doa2 la ek..

dari cerita HOMEDEC boleh plak terkeluar tajuk sampai ke anniversary..tu la kesnya kalau tak update blog selalu..sekali update banyak benda lepas2 nak kena mentioned…hahaha…lepas ni maybe akan update cerita2 basi that happened before..insyaallah..hehe..

And..macam nak cat rumah..Alif dah buat balik art dia kat dinding rumah..dah la kat TV plak tu..sambil tgk TV nampak la artwork dia yang creative sangat tu..hehhe..tapi yang ni tengok la kalau en.laki ai rajin nak mengecat..and kot kalau ade pintu murah2 ke HOMEDEC ni..teruk beno dah pintu2 kat umah ni..kot la..ni cerita angan2 bini yang belum ketentuan lagi..sebab kena check poket laki ade budgetnye ke tak..hahahaa..

Maybe nak cat ala2 macam ni kot..

idea-cat-rumah

Actually carpet kelabu ala2 dalam gambar angan2 tu memang dah ade..tapi kitorang tak pasang..sebab lepas pasang wood flooring en.laki kata tak payah la pasang carpet..nnt tak nampak wood flooring tu..hehe..tp nampak botak jek plak rumah..and coffee table bulat gitu pon dah lama dah berangan..tapi tak jumpe yang menepati citarasa and yang paling penting..MURAH! :p

ok la..nak cheat sikit this time..nak buat schedule post plak lagi satu..hahaha..kalau tak kang memang lagi sebulan agaknye baru nak buat post lagi.. :p

See you on the next update..