Tag Archives: check-up

baby boy banzai!!

semalam baru jek pegi check-up as usual..lepas a whooping increase of 600g for the last check-up, minggu ni baby boy  xbekerja keras ntuk menambah berat badan dier…huu..naik 191g jek..so skang ni lebih kurang 2.7kg la en baby boy ni..hoho..

and seperti biasa jugak..doctor aku akan cakap ‘sangat bagus‘..hehe..as for me..naik sampai 2kg!!aiyo..baby boy la ni..orang makan ntuk dier tp dier x amik plak..so mak dier la yg gain weight..tp still in the healthy zone laa..sbb kalu aku check2 for a person with normal BMI before pregnant ni the recommended increase of weight is between 12-16kg kalu xsilap aku laa…so skang ni aku da naik lebih kurang 14kg..bule la lagi kalu nk naik 2kg..hehe..tp xle lebih dari tu..hohoho..

skang ni kirenye menunggu hari jek laa..xlama da lagi nk jumpe ngan baby boy..hehe..beshnye..camne la agaknya rupe dier ek..:D

Dynasty Warriors 6owh..anyway skang ni aku cam tgh rajin plak dok main ps2..hoho..main game Dynasty Warriors 6..game ni sebenarnyer built for ps3…tp pastu diorang release another version for ps2..hoho..seb baik..kalu x mmg xde chance la nk main..huhu..

Zhou Yungame ni aku start main pon masa dynasty warriors 4..tu pon si yas ( adik lelaki ke-2 aku) yang start dulu main..dier main start Dynasty Warriors 3 rasanya…pastu abes sume org pon cam addicted..terutamanya adik2 aku si Rina, Kinah and Imran..sume diorang ade favourite character sendri…cam si Rina..ape2 pon starting dier akan main gune Xiahou Dun ( nama bear dier pon Xiahou Dun!! )sampai da xbule nk level-up lagi da..si Kinah plak..akan main Lu Xun ( dok lekat gamba Lu Xun kat dinding bilik )..and Imran gune Guan Ping…

as for me plak..aku suke Zhou Yun!! hehe..mmg first character yang aku akan gune..Zhou Yun ni cam ala2 Speedy type gak la..and dier pakai spear..so range luas..and good looking gak..hohoho..:D

Incoming search terms:

  • dynasty warrior png (15)

another 2 ex-A2-1-1, bakal selamat…..

post kali ni main topicnye not about baby boy..ehehe..walopon tetap akan terselit2 gak cite baby boy (cam skang ni la..:p) baru jek semalam aku dapat berita baik dari one of ex-A2-1-1 (umah kitorang kat cyberjaya dulu) iaitu Cik Jaja kite..akan bertunang this march..and pastu proceed menukarkan status kepada Puan Jaja pada bulan 8..hohoho..congrats in advance to Jaja..nnt aku try carik tiket murah balik sane ( kalu ko nk sponsor pon besh gak..hoho..:p )

yang buat aku cam excited sampai buat post ni ( da bukan rasia da pasal ni..sbb jaja da bagitau peah! ) sbb dalam kes cik Jaja ni aku TAK kenal sape la bakal laki dier ni..dari yang dier da cite sket2…mamat ni kawan kepada kawan dier time skolah dlu…

so tahun lepas-lepas 3 org from A2-1-1 da selamat da kawen..first skali Puan Leha and En. Meera..yang skang ni menetap @Canada ngan hubby terchenta dier..da setahun pon diorang kawen…then aku dan En. Anas kite..skang ni as sume org pon da tau..menunggu jek en baby boy kuar..:D yeay..banzai!…and Puan Irnny and En. Affan..yang aku xtau la ape cite diorang ni..hehe..:p

this year…Cik Peah n Cik Jaja punye turn plak..and hopefully for Cik Kutak jugak..:D owh..rasanyer pasal Cik Peah kite xde plak aku cite..hehe..Cik Peah ni pasangannye En. Pizi..org N9..diorang ni da nk engage this coming Sunday (25 January 2009)..so congrats to you too Cik Peah..semoga korang kawen akhir bulan 6 ye..hehehe..:p kay?? bule laaaaaa….xpon kalu nk lambat2 ko buat bulan 8 same cam Jaja..:p One week before or after Jaja..senang la aku nk plan nnt..hehe..:p cepat2 kompomkan tarikh ko plak Peah..

ok..kisah selitan en. baby boy plak!! 😀 today aku da masuk 37weeks da..huu..and esok as usual ade Check-up ngan my doctor..hehehe..hopefully baby boy da besar sket dari last 2 weeks…

semalam aku n dak p dok tgk2 calendar..dok agak2..bile la baby boy nk kuar..so kitorang tgk2 tarikh..rasa2 nya besh gak kalu baby boy lahir 09.02.09..hehe..ok per tu…kena cakap hari2 ni kat baby boy..”baby boy kuar 09.02 yekk…” (dengan penuh harapan..hehehe..:p)

owh..lagi satu cite lagi..baru semalam dak p cakap kat aku..mak dier nk amik cuti awal..05.02 da start cuti..nk datang sini tgk2 kan aku..mak dier cakap xelok aku dok sorang2 time2 camni..huu..caring sungguh mak mertua aku..hehe..nasib baik la parents-in-law aku baik2 and dak p pon baik gak!! kalu tak mesti la sengsara idop aku jauh dari family kat kajang..huuu..sbb sume org pon cam caring..so xde problem la sangat aku kat sini (except for xade nandos and teppanyaki..and pau kari and…huu) lagipon dak p sentiasa ade ngan aku..:)

Latest update on Baby Boy..:D

hohoho…td petang kitorang pegi check up…this week aku da 35weeks and 1day pregnant…dalam masa 2 minggu ni baby boy da membesar dengan pantas! sekarang ni berat dier da 2.5kg! huuu..banding ngan before this 1.86kg…maknanya dier da naik 643g…hohoho..mmg buat keja dier dalam perut aku ni…

as usual..remark dari doctor aku..”very good“…hehehe…so another check-up is scheduled in another 2 weeks…on 21/01/08…berapa la agaknyer berat baby boy masa tu…skang ni pon dier cam da sempit kot kat dalam tu..hohoho..

aku plak..turun 1kg..nampaknyer makanan yang aku makan sume pon en baby boy kebas…hahaha..:p xpe..nk besar punye pasal..aku pon xmo la overweight plak karang…kalu dier beratnyer ok..xkesah la berat aku naik ke turun ke..ye x? hehehe…

uh..skang ni aku da xpakai da maternity jeans aku..huu…da ketat da kalu aku duduk..skang ni ade satu jek la seluar yang aku dok pakai kalu keluar..aku beli kat kamdar jek..kalu xsilap aku rm39.90 jek kot..hohoho..suar ni pakai getah yang longgar..dier ade gak tempat yg stretchable ntuk perut tu..tp aku pakai kat bawah perut jek…gatal la kalu pakai kat perut…huuu..

uh..pasal Double Chicken Prosperity Burger…pedas wooo..aku makan yg beef xde la cam pedas sgt pon…hari tu aku makan yang chicken..pergh..mmg pedas..huuu…

p/s : kepada pn iffah..pasal list tu..nnt letak kat different post..hehe..kena check gak tu..lagi satu bagus ke nappy kleen tu..td baru jek ternampak iklan dier ade dalam mags kat klinik..xpenah jumpe pon kat kk ni..yg ade jenis pureen, pigeon, um..ape lagi ntah…tu jek..(sebenarnyer blom beli lagi..tu la xbasuh2 lagi baju baby ni..hehe..:p)

5 weeks +- 2 weeks lagi????

huu…da xlama da lagi ni..camne..huu..cuak2..huuu…kalu ikot hari ade la lagi 36 days jek..huu..hopefully sume pon akan ok nnt…hehehe..

preparation sume blom complete lagi..walopon tinggal sebulan lebih jek lagi ni..huu..baju baby pon belum basuh lagi..aiyo..baby cot pon blom beli lagi..huu..xtau la camne ni….

baby boy skang ni da besar..mana2 dier gerak pon mesti cam bule rasa..haha..kang terbonjol sane terbonjol sini..hehehe..dlu one side jek terbonjol2 ni..skang ni belah kanan terbonjol belah kiri terbonjol..hohoho..comel btol kepala lutut dier..hahahaah..(kalau betol la kan ape yg terbonjol tu kepala lutut dier..hehee..:p) xtau la bape berat baby boy skang ni…lusa baru nk pegi check-up..harap2 baby boy da besar cam yang sepatutnyer..hehe

owh..anyway skang ni da kuar plak Double Chicken Prosperity Burger..hohoho..kena makan gak ni..xsure lagi la bile nk makan..hehe..dalam wishlist ape yg aku nk makan skang ni..:D go go go..