Tag Archives: buku

Sekali sekala beli buku murahan…

Hari tu dok sesaje jek browse mudah.my..nak kata hobi tu tak laa…tapi macam aku kate tadi laa..saje2 jek..

Tp cam tup-tup terjumpa plak sorang ni dok jual buku novel murah…half the price kalau beli kat book store gitu..sebelum ni tak pernah aku beli buku online..tapi saje jek nak try..lagipon cam untung sket..jimat budget beli buku untuk sebulan..hehehe..

buy books online

ni la buku2 nye.. 😀

kalau nak diikotkan dua-dua cerita ni cam ala2 romance and adventure la kot..aku memang suke bace buku2 yang berlatarkan zaman lama2 ni..masa orang masih travel by horse, ade castle, pakai pedang..hahahaa..tak tau la kenapa..pastu additionally ade magic2 pon best jugak..tapi cerita moden pon kadang2 aku ada gak bace..sekali sekala tukar angin..hehehe..

aku dah kenal ngan Iris Johansen ni dah lama gak..(cara cakap cam dier dok sebelah rumah jek..hahaa.. :p )masa sekolah menengah lagi kalau tak silap aku..before this buku2 dier yang pernah aku bace macam lion’s bride, long after midnight, the killer dreams, ugly duckling..um..tak ingat dah..hehehe..

tapi bagi aku buku2 dier mmg best la..one of my favorite authors gak.. 😀

cita2 aku…nanti aku nak buat one of the room in my house as a little library where aku bule susun semua novel2 aku cantek2!! sedih plak cite pasal buku2 aku ni…yang sekarangnye dok kesunyian kat dalam kotak2 kat rumah parents aku..berat wei nak angkut ke sini..berkotak2 plak tu..huu..

buku2 tu aku beli RM15 satu..so untuk dua buku plus postage baru RM35…normally kalau aku beli buku mmg itu la range harganye..dari RM30 – RM 40. Paperback version..tak larat la nak beli hardcover…dlu aku pernah tunggu setahun lebih untuk Harry Potter and the Deathly Hallows keluar paperback version..ye aku bace Harry Potter kay.. :p

Cuba bayangkan kalau nak beli Hardcover version yang harganye maybe dalam RM60-RM100 per book..(tak beli hardcover so tak tau..hehe) kalau cam Harry Potter ade 7 buku..dah tu camne? Paperback version jek kalau katakan satu buku RM35 x 7 dah RM 245.. Tu baru satu collection..

Apsal la buku kat Malaysia ni mahal2 sangat…kalau aku duduk kat UK la agaknye..mmg buku2 yang aku beli dah boleh buat satu library dah (mode berangan.. :p)

Kata nak menggalakkan rakyat malaysia membace..tapi jual buku punye lah mahal..lagi2 la kat KK ni..nak beli majalah Pa&Ma pon RM9 kat sini..Kalau majalah RASA plak kalau tak silap dalam RM15 kot…tak berapa nak ingat..tu la boleh dikira jek majalah yang ada kat rumah aku tu…huu…

p.s: sepatutnya short entry jek..tapi cam terpanjang plak..hohoho…

p.p.s: nanti dah balik KK aku akan postkan senarai peserta2 contest Love is you and me..kepada yang belum join tu, sila2 la join and meramaikan majlis ye.. 😀