Tag Archives: book shop

ape nk kena bawak g spital nnt ek??

huu..skang ni aku cam nk start da packing brg2 ntuk bawak g hospital nnt..mana la kita tau kann…kalu in case ape2 at least da siap beg tu tinggal nk angkut jek..xpayah la kang ketar2 nk kemas2…kalu nk suh en anas kite kang..xtau la ape yg dier bawak..hehehe…

so aku perlukan pendapat korang2 yg da penah deliver ni pasal ni…barang ntuk baby rasanya ok kot..sbb aritu kitorang pegi kat hospital tu ntuk tgk2 tempat nurse tu ade cakap ape yg perlu bawak..yang penting dier cakap bawak..baby wipes, botol susu (in case kalu susu xde ke…huu..hopefully x laa..aku betol2 nk bf baby boy ni..huu..) and baju ntuk baby boy bile nk discharge nnt..tu jek..yg lain diorang provide…so yang aku nk tau brg2 ntuk emak baby boy ni..ape jek yg kena bawak? orang beranak pakai baju ape ek? hehe…harap korang bule kasi suggestion…

woh..aku ade satu citer besh!! (bagi aku la kot..n bagi org yg suke bace novel2 ni..) kat 1Borneo da nk bukak satu kedai buku ni..mmg da lama da aku tunggu kedai ni bukak…setiap kali pergi 1Borneo mesti g tgk2 gak dengan harapan kedai ni da bukak..hohoho….td baru jek pas balik dari sane…officially kedai tu bukak ESOK!! yeay…banzai!! td usha2 kat dalam tu ade la nampak satu shelf yang tinggi n agak besar gak kat dinding tu tulis ‘Fantasy and Science Fiction‘ hohoho..anyway aku bace buku fantasy jek..science fiction aku xsuke..huu..

da beberapa tahun gak aku melekat ngan novel2 genre fantasy ni..first author yg buat aku terpikat dok bace buku jenis ni is David Eddings, pastu da macam2 da authors yg aku try n some of them mmg besh mcm Anne Bishop, Trudi Canavan..n many more..David Eddings ni aku ade almost all of buku dier..skang ni dok tunggu new book sambungan dari cite yg aku bace tu kuar..heheh…fyi biasenya buku2 fantasy ni bukan single book..tp sometime 2 buku..or 3 buku…xpon 5 – 6 books…yg paling panjang penah aku tgk ( xbace ye..) xingat la sape author nyer..tp sampai 20++ agaknye…tu mmg melampau la kot..hahaha..mana la nk ingat cite2 yg belakang2 tu da kalu panjang sangat macam tu..hehehe..

buku2 fantasy ni byk gak yg da dibuat movie…cam Lord of the Rings (ni mesti sume org tau), Eragon ( 1st book of The Inheritance, 2nd Book : Elders, Latest : Brisingr..kalu xsilap aku ade Book 4..), The Golden Compass ( pon ade lagi 2 or 3 books lagi pasni..) , Narnia (yang ni aku mmg xrekomen buku dier..mmg xbesh langsung..better tgk movie..hoho..
:p ) and macam2 lagi laaaaaa….hehee…

kalu da cite pasal benda2 kegemaran aku ni cam panjang menjela la plak..hahaha..kay la..sampai sini jek..:p

p/s : kalu korang blom makan zinger tower from KFC tu..aku xgalakkan la korang makan…seriously membazir jek duit korang nnt..mmg xbesh!! huuu…aku pon cam menyesal jek makan..hahaah..mahal gile..konon2 free jam la..padahal mesti jam tu dier da masukkan skali dalam harga meal tu..mmg not worth it..huu…anyway..this is my personal view..hopefully kalu ade plak sesape yg cam suke gile kat makanan tu jgn mara ek..hohoho..

Incoming search terms:

  • nursing bra murah (25)