Tag Archives: blog makeover

Puan Beba tukar style tudung lagi~~

Mak aii…lamanye dah tak update blog ni..tahap dedication terhadap blog ni cam menurun jek.. kalau dlu2 tu everyday nak tak nak mesti paksa diri jugak at least update satu post..skang ni bukak blog sendri pon jarang..hehe…

Post kali ni saje2 jek nak tunjuk gambo diri sendiri ngan style tudung baru..kat FB dah update dah..hahaha…cam poyo jek…sila lah tengok gambar ku dengan gaya terlatest skali ni..

beba style tudung baru

ni la first time aku cam nak try pakai tudung style gini…normally orang pakai ngan pashmina or satin kot kalau wat style pakai tudung gini..but aku masa ni cam konon2 nak test jek..tapi masa dah selesai bertungkus lumus melilit ni rasa cam ok la plak..so biarkan jek la..haha..dak p pon kata ok..so cam ala2 kembang gak la sket ape2 yang boleh kembang tu..hahaha..

pastu 2nd time try the same style lilit2 ni..but kali ni pakai pashmina plak…

melilit pashmina oren

belasah2 jek..cam menjadik gak laa…aku dok tengok2 video2 kat you tube kalau style gini mesti cam tak tutup dada..but aku kasi alter sket supaya boleh tutup dada…so maybe cam pelik sket kot..hehehe..

sila abaikan kenyataan aku dok bergambar dalam rumah ngan sandal tu kay…hahaha..dan jugak anak yang dok sebok berbusy ngan ipad sambil mak dia dok posing2 sakan amik gambo..:p

pasni cam kena tambah koleksi pashmina plak kot..sebab kalau nak pakai gini kena yang jenis panjang and lebar..kalau pendek nanti takle nak cover depan..

ok..tu jek la update buat kali ni..hehe..skang ni cam dah takle dah nak promise untuk buat post bile2 masa ni..but camne2 pon aku akan cuba yang sehabis baik untuk updatekan blog ni..bukan untuk sesape pon..untuk diri sendiri gak..kenangan orang kata…kadang2 tu bile bace balik post lama2 tu cam best jek..lagi2 kalau pasal Alif…skang ni pon cam dah lama gile tak letak gambar Alif..hehe…

Alif ni memang cam dah besar jek aku tengok..dah boleh ajak berborak..kadang borak2 ok jek..sekali2 keluar bahasa special dia tu terkedu gak kejap sebab tak paham..hehehe..

p.s: Kalau korang still ade yang tak tau lagi..aku skang ni memang cam dah dengan seriousnye buat freelance in designing blog’s template and graphic design ni..so kalau ade sesape nak buat blog makeover ke contact me kay…boleh tengok portfolio aku kat : CreativelyBeba and also please ‘LIKE’ my CreativelyBeba FB Fan Page.

p.p.s: Skang ni tengah ade job buat Blogspot blog Makeover.. 😀

Incoming search terms:

  • style tudung (18)
  • tudung baru 2012 (15)
  • tudung lagi (2)
  • pic tudung baru (1)

New Blog Makeover – Sempena Raya kot? :p

Tetibe cam rasa boring pulak tengok template lama..so..jeng jeng jengg….dah berwajah baru lagi blog kitorang ni.. 😀

ok tak?? kali ni memang aku wat concept yang clean and simple jek..tak banyak macam2 images bagai…

blogmakeover-wordpress

 

muke kitorang bertiga tu vector art potrait yang aku wat sendri pakai illustrator..mencuba bakat orang kata..hehehe..payah gak..maybe depend on gambar original gak kot..aku punye yang paling senang buat..then alif..yang paling susah buat dak p..tu yang nampak pelik sket tu..tapi dah malas nak adjust lagi dah..hahaha..mahap ye dak p…

Kalau ade sesape yang berminat nak me’makeover’kan blog dier boleh la contact aku..aku wat gak untuk orang..as for harga tu..standard laa…nak charge murah2 sangat tu takde laa..lagipon kat Malaysia ni aku tengok harga memang dah murah dah..kalau kat luar negara sane cam kat US template yang custom made and unique ni sometimes diorang bule charge sampai USD300 and above..kalau kat Malaysia ni kita nak charge RM900 memang takde sape la nak bayar ye tak?? Harga aku bukan setakat below USD300 je..below RM300 lagi..harga untuk blog wordpress and blogspot lain sket..

Normally boleh siap dalam 3-6 days (hari bekerja ye)..depend on the complexity of the design dan jugak kepantasan clients bagi feedback..kalau nak tengok portfolio aku boleh la bertandang ke CreativelyBeba.

For now aku memang tak active sangat wat design2 ni..sebab marketing memang tak buat ape sangat pon…so job memang normally takde la..so takde la kena queue ke pe..hehe..tapi tengok la camne..kalau teringin nak berfull time buat designing ni ke.. :p

cam terlebih panjang pulak post aku ni..heheeh…

Incoming search terms:

  • makeover blog (12)

Project Felt yang lama2 dlu..

fuh..fuh~~ tiup habuk yang dah berinci2 dah kat blog ni..hehehe…

seriously mood aku untuk berblog cam makin menjunam..nak cerita ape pon tak sure..cam idea tu tak datang..nak melalut cam malas..tu yang jadik sunyi sepi jek blog ni sejak akhir2 ni…

Update kali ni cam yang dah lama dlu gak…cuma cam tak pernah tertulis plak lagi rasanya kat sini…

Project ni cam ala2 lebih kurang sama ngan yang project buku nombor2 felt yang pernah aku buat dulu tu..tapi ni untuk Alif..shapes2 jek..and macam kononnye untuk memory game…

felt-memory-match-card

hari tu aku ade start satu project baru kecil kecilan..and kalau korang dah selalu bace blog aku ni mesti tau yang aku ni memang lambat sket kalau bab nak siapkan kerja ni…hahaha…tapi kerja sendiri laa…kalau aku wat kerja untuk orang of course la aku akan cuba wat the best and on time.. (cuma ada gak orang yang nak siap on time..tapi dah setahun setengah pon tak bayar2 lagi..huu~~)

bulan ni alhamdulillah cam ade rezeki tambahan plak..baru jek tadi dah masuk duit earnings from Heartbeat..then tetiba tak diduga ada yang tempah blog makeover ngan aku..baru jek hantar 1st draft tadi kat dier..hopefully dier suke la kan..skang ni aku cam more to clean and minimal look… 😀

Kalau ade sesape lagi nak memakeoverkan blog dier sila2 la contact aku ek..kalau nak tengok portfolio aku bule la melawat official freelance designer website aku…(will open new tab)

ok lah..that’s all for now…kalau aku rajin ade la update lagi kat blog ni..hahaha…

p.s: FM yang konon2 aku nak buat GA tu sampai skang aku tak tau katne..tu la bertuahnya kalau ade laki yang rajin mengemas..sampai dah tak jumpe :p

Ada sesiapa nak buat Blog Makeover?

Kalau2 ade yang dah boring ngan rupe blog korang..nak kasi make over sket…

Ye la..kalau korang ni bekerja mesti masa tu takde kan nak gi make over blog bagai…or maybe malas nak menggodek2 photoshop dok edit2 gambar nak buat header ke…kat umah tu better la spend masa lebih sket ngan family kan…

And here I am…seorang SAHM yang ada pengalaman buat graphics designs, can do web programming and have a degree in Bmm Software and Animation. .dan ada masa yang boleh diberikan untuk berkhidmat untuk korang.. 😀

Actually ini servis2 yang I’m going to offer you guys:

  • Blog Makeover (Template for Blogspot or WordPress)
  • Setup new wordpress on your own .com domain (kena ada hosting and domain sendiri)
  • Static HTML website
  • Online Shopping Cart website (E-commerce Website)
  • Graphic Designs (Business Card, Website Header, Web Banner/Blog Badge, Watermark and etc..)

 

Actually aku dah pon setup a portfolio site where I’d post a few of my previous works..ade lagi yang aku tak letak..huu..nanti2 la kot.. 😀 Korang bule tengok kat sini: http://creativelybeba.com.

creatively-beba - blog make over and design malaysia

Website portfolio aku tu buat pakai wordpress gak.. 😀 WordPress ni sebenarnya mmg powerful la for me..bukan setakat buat blog jek bule..nak guna as CMS pon bule..sebab templating system dier macam2 bule buat..ko bule buat website yang tak nampak cam blog pon dengan wordpress ni…

Tapi cam ade sket2 lagi yang aku kena ubah2 kat situ..hahaah..aku kalau sendiri punye benda mmg cam kadang2 tinggal then pick up balik..but jangan risau..kalau aku buat kerja untuk orang lain aku sangat2 la committed and always give my best..yo laa..orang bayar kan..sendiri buat free2 jekk… :p tapi ade gak orang yang suh aku buat kerja pastu dah setahun lebih pon tak bayar2 lagi..ops..tapi tu cerita lain..