Tag Archives: birthday

AA Birthday 2017 – Spiderman theme.

Alhamdulillah. Setel dah majlis birthday secara kecil-kecilan bebudak ni. Kali ni Birthday party diorang tema Spiderman pulak. Special request daripada Azri. Everytime ditanya mesti dia akan jawap ‘I want Spiderman cake’ 😀

So on 04.02 hari tu, sama-sama la semua meraikan budak berdua Alif dan Azri. Alif dah pon 8 tahun dan Azri 3 tahun. Kejap je masa berlalu. Dah besar dah anak-anak aku ni.

Tahun ni tak macam tahun lepas. Kitorang takde bagi kad jemputan. Tapi cuma bagi yang digital version je. Sebab jauhkan kat Kajang nun. Hehehe.

Seperti tahun-tahun yang lalu, mak sukaaaa tau nak buat benda-benda deco ni. Tapi semua pon simple je lah kan. DIY la katakan. Bajet pon terhad. Tak de tema spiderman la kan kalau takde Spider Web. Jadinya mak la jadi spidernya dok spin the web gitu kat kaki meja. Hahaha. Seronok la lepas tu Azri dok main kat spider web tu, sangkut-sangkut segala action figures big hero 6 dia kat situ.

As for the balloons, yang meniupnya bukan mak. Ayah ngan abang Alif yang buat. Mak cuma ambil 4-5 belon yang warna merah dan biru and bagi ala-ala deco sikit. Just lukis je web guna sharpies hitam and then untuk belon merah tu. Mak lukis mata kat kertas putih, gunting dan tampal atas belon. Setel.

bdayAA-2017 - belon dan web

Dan meja kek simple la sesangat. Seperti di gambar. Hahaha. Ok la kan. 😀 Banner tu pon print sendiri je. Last minutes gi IOI City Mall gi cari cartridge printer ngan beli kertas tebal skali. Hahaha.

bdayAA-2017- meja kek

Azri memang dia excited je sebab dok tengok kek Spiderman dia tu. Ala-ala dreams come true la gitu gamaknya. Hahaha. As for Alif dia pon happy gak, dah ada ramai budak-budak jugak datang. Bawah ni gambo masa dok potong kek.

bdayAA-2017- potong kek

And now we come to the food…mihmihmih. Part ni favorite aku ni. Hahahaha. Makanan. Alhamdulillah, makanan cukup untuk semua. Macam-macam ada. Okay. Menu untuk hari tu, kitorang ada.

  • Nasi Lemak Sambal Sotong by Aunty Ayong + Mak Tok
  • Mi Jawa Spesel by Nenek
  • Beef stroganoff Fettuccine by Makcik Rina
  • Chicken Chop Mini + Mashed potatoes + Gravvy  (Mak rebus potatoes je..hahaha)
  • Satay

Pakcik Yas and Makcik Ily ada bawakkan Apam Polkadots, Medina and daddy dia pulak bertungkus-lumus buat dadih. Hahaha.

Amacam. Meriah kan makanan. Hahaha. Terima kasih kepada semua yang berkerja keras untuk siapkan semua makanan ni, Makcik Kinah dan Maksu yang setia di dapur. hihihi. Alhamdulillah. Syukur sangat bila ada family rajin tolong dan bagi contribution macam ni. Kalau sorang je mesti semua pon mak order. Hahahaha.

bdayAA-2017- food

As for goodies, dalam paperbag putih tu, cuma letak Air kotak ngan biskut bear ada inti coklat. Sticker Spiderman tu of course la hasil design mak, but thanks to Auntie Ayong sponsor untuk print sticker tu.

Memula ingat ke nak bagi macam pensel ke pe ke. Then bila gi kat Kedai Eco tu macam murah la plak kat Stationery Set tu..cantik lak tu bekasnya. At first nak beli Spiderman je semua. Yelah kan ala2 dah tema Birthday Spiderman, tapi tak cukup pulak, so kitorang campur-campur je lah. Seronok gak tengok bebudak ni dok memilih nak yang mana.

bdayAA-2017- goodies

Thanks to all yang datang meramaikan Majlis Birthday kecil-kecilan ni. Hehehe. InsyaAllah kalau ade rezeki mungkin la buat lagi. Mungkin. Hahaha.. Anak pon dah besar dah ni. Mungkin buat kat tadika je la next year. Mihmihmih. Jimat sikit.

Few more pics time party hari tu. Kawan-kawan Mak pon datang juga. Thanks korang. Murni dari Puncak Alam lagi datang ke Kajang ni.

bdayAA-2017- friends bdayAA-2017- the husbands bdayAA-2017- kids playing

Okay lah. Itu je celoteh Mak Beba hari ni.

Alhamdulillah. Anak-anak bujangku membesar dengan baik. Moga Allah akan terus berikan barakah dan rezeki kepada budak berdua ni. InsyaAllah. Be good, boys. The most precious gifts of my life, My sons. Mak love you both forever and ever. Just don’t forget me when you find another girl kay.. Hahahaha..

Happy 4th Birthday Alif!!

Alif is 4! Alhamdulillah..da besar da anak bujang aku ni..

image

Dia pon da pergi sekolah sekarang ni..Happy je pergi sekolah but sekali sekala liat gak nk suruh pegi tu..heheh..

image

Ni masa 1st time kena pakai uniform..actually lama gak baru dapat uniform.so sebelum ni dia pergi school pakai baju jalan biasa je..puas la memujuk pakai and nak suruh dia keluar dari dalam almari tu..hahaa..malu katanya..

image

Gambar ni mak saje je nak inteprem sket kat pos ni..da lama tak update kan..kena la letak muke tukang post nye. :p

Birthday party? Tu esok baru buat..heheh..alang2 dia da skolah ni saje je buat kat sane..tp simple2 je la..takle la nk fancy2 sgt deco2 bagai..hehee..bawah ni teaser sket..tp bukan maknye yg buat pon..order saje~~

image

Okay la.tu je..insyaallah ade masa nnt update pasal sambutan birthday Alif esok kat school. 🙂

aik..ade hati nak jadi ahli muzik ke ni??

budak kecik main recorder

ni la penghibur di malam makan2 sambutan birthday day adik aku imran a.k.a papashir cum anniversary kawen mak ayah aku and hari pekerja…hohoho..

pemain muzik berjaya

nak kata sedap tu mmg tak laa..haahaha..gaya pon takde…tapi asalkan dier hepi tu sudah…

nak kata sambutan sangat tu tak laa..saje2 jek wat makan2 kat umah..tu pon adik aku jek belanje makan satay..then mak aku beli kek ‘Chocolate Indulgence’ sebijik….so wakil pemotong keknya ialah birthday boy..

birthday boy

kek pon kosong jek tak tulis ape2..haahah..paham2 sendri jek laa…kay le… 😀

p.s: rupenye dah hari jumaat..baru sedar..kejap tol masa berlalu..

Incoming search terms:

  • not recorder lagu kosong (34)
  • not muzik rekorder (11)

Happy Birthday dak p!

Glitter Words

hari ni 16 april ialah bday en.husband saya a.k.a dak p…hoho..happy bday dak p! awak da tua da..da 26 tahun..sy still 25 tahun..hehe..

tahun ni xde pe yg sy bule wat ntuk awak dak p…nk beli hadiah..duit pon cam kering (nk kije tp en alif ni xtentu plak bile wat perangainye..huu..)..tp nk pegi beli pon mmg xble gak (kena tgu dak p bwk cik winnie datang sini baru la aku bule bawak alif jenjalan..hoho..fyi cik winnie tu adalah kereta satria silver sy yg ditinggalkan di kajang)..hehe..dok umah jek 24jam ngan en. alif..xde yg special pon yg bole sy wat ntuk awak tahun ni..huu..

sy doakan semoga awak dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dirahmati dan diredhai olehNya..and this year is the first year awak sambut birthday ngan en. alif kite yg comel tu (walopon semlm en. alif wat hal xmo tdo malam plak..) maybe sbb dier nk celebrate bday awak kot..hahaaha…

apa2 pon i lurve u so much dak p..hehe..:D

p/s: sy ade plan nk kasi hadiah gak ntok awak..tp lambat sket la kot..hohoho..:D