Tag Archives: balik kampung

Balik Kajang Tinggal Laki Sorang2 kat KK..

balik kampung dengan airasia

Jap lagi (petang karang) aku and alif berdua akan berterbangan bersama AirAsia..nak balik Kajang..but unfortunately dak p tak le pergi sekali..huu..seb baik masa beli tiket tu murah jek..padahal beli pon sebab dak p yang nak balik nak tengok MotoGP..tapi last2 dier plak yang tak balik..

dah 2 kali dah la tiket dak p burn gitu jek..skang ni kalau beli tiket mesti letak beg and makanan under nama Alif..sebab last time masa first time dak p tak jadik balik tu sia2 jek kena bayar excess baggage sebab dia kata kalau tak naik kapal dia tak kira yang kita bayar tu..mmg ampes..tapi tak sure la betul ke tak..terasa cam tipu pon ade..sebab dier tak bagi resit after bayar for excess baggage tu..kalau ye tipu nasib orang tu la makan duit haram…tapi kalau betul pon tak patut la airasia buat cam tu..sebab kitorang dah bayar..ape salahnye kasi jek masuk..bape kilo jek pon masa tu lebih..

pernah gak dlu kat KL ade lebih sket..tapi orang kat counter tu baik dier kasi lepas jek…so rasanya depend on yang  jaga counter tu gak la kot..

kay laaa..tu jek for now..tak best gak la balik Kajang kalau dak p tak de skali..tak le nak gi jalan2 sangat..huu..

p.s: still belum siap lagi packing baju ni..

Setelah Lama Menghilangkan Diri..Kini Muncul Kembali!

wohohohoho..cam dah lama gile dah ni tak update blog..dah 5 hari dah pon kitorang dah balik ke rumah kat KK ni..cuma aku cam kurang gile la mood nak mengupdate blog ni..

pasni akan aku cuba untuk kejar balik wat update cerita-cerinti kitorang balik Kajang hari tu..ade la sikit2 aktiviti yang kitorang buat..hehehe..ye laaa..berapa hari jek pon kat sane..tolak 2 hari masa travel and sehari membongkang kat umah and lagi sehari En. Anas ngade2 mendemamkan diri…

Alif pon sempat gak demam kejap tapi sikit jek..cuma hingus jek meleleh2 tak sudah..

Kay la..tu jek for now..ni ade gambar Alif sket dok posing2 kat kawasan umah nenek dier tu..hehehe…

Alif kalau pakai baju Pyjamas Baby Gap ni mesti la suke bebenor nak bukak sebelah lengan baju dier camtu..aku pon tak paham apsalnye..tu yang cam jadi kembang2 la leher baju tu..huu..

alif posing kat kereta nenek

model kereta ke ni? haahhaa..gambar2 ni ayah Alif yang amik..aku pon tak sure bile..hehe..owh..tu sandal baru ‘cit cot’ Alif..bagus gak sandal camni sebenarnye..at least kita tau dier ke mana…’cit cot cit cot’ berjalan..hehehe.. :p

berposing dengan kereta

p.s: rambut depan Alif dah panjang balik..huu..kejap jek panjang rambut dier ni..nak kena potong balik la ni..dah masuk mata dah rambut..

Incoming search terms:

  • cara nak mendemamkan diri (1)
  • cara untuk mendemamkan diri (1)

busy sangat ke?

lama gile wei tak update blog…bukak laptop pon cam malas jek..haaahaha..kalau duduk2 tu memang rehat habis laa…kira holiday betul la ni..heehehehe..tapi memang tak duduk rumah sangat pon..sehari jek hari tu stay umah..rehat…ehhehe..kalau tak memang keluar jek…jumpe kawan la..nak jumpe sedara laa…cuti pon bukannye lama ye tak?

busy

 

so pasni tengok la kalau rajin nak update ape2..hehehe…kalau takde tu maybe pas kitorang dah balik KK la kot..time tu mmg la takde ke mana dah..dok umah jek… :p

kay laa…hari ni gi umah nenek nanti..petang kot..so pagi ni…ntah laa..rehat kot..semalam kitorang ke Muar..gi kawen member aku..ex-housemate masa dok cyberia dlu2…dier last la tu yang kawen antara housemate kitorang..yang lain dah beranak dah..yang sorang tu maybe dah beranak kot..hahaha..aku pon dah lama tak check FB…berita kawan2 ni mostly dapat from FB jek laaa…  😀

kay ler..cam panjang plak…

p.s: sejak balik ni asik makan jekk….

Incoming search terms:

  • busy (118)

hoyee~~ malam ni balik kajang…

dah lama aku tak update blog ni ek..memang cam takde mood nak update…kalau ikot ade jek benda aku nak share..ada video alif yang nak upload nanti..hehehehe..skang ni cam aku tengok kurang plak aku dok mengupdate pasal Alif..baru2 ni ade la buat satu..

cam mengantuk gile plak rasanya…part2 packing ni dah almost 88% dah siap dah..hohoho..sikit jek lagi yang nak tambah2..cam laptop ni…mana bule tinggal laptop…huuu…semua benda penting banyak dalam laptop ni..kerja2 project2 ntah ape2…hahaha..

and toiletries semua tu pon tak masuk lagi..bekalan susu alif jap lagi atas kapal terbang..and makanan biskut2 ke..tu jek kot lagi..

flight kitorang malam karang..dalam kol 8 lebih gak kot kalau tak silap..tiket air asia free punye pasal…hehehe..kalau tak normally aku amik petang…harap2 alif tido jek..haahah..senang sikit..

so ok laa..nak take a nap kejap..cam ngantuk gile plak ni..

packing-balik-kampung