Tag Archives: baju baru

Alif tak suke seafood!

peti ais baru ku!

peti ais baru ku!

hailaa…alif xbule makan seafood la plak…abes la naik gatal2 kat muke dier..nasib baik la kat badan ok jek…huu..kesian la anak aku ni…dok tersapu-sapu muke dier. Ade la gak calar satu dua..huu..

hoho..lama betol la aku da tak update blog ni..banyak sebenarnye nk cerita..tp tu la..bz btol la ngan projek besar aku ni..huu..bila la nk siap ni..asik distracted jek..huu..

so aku nak cite pasal Mother’s Day..ye..aku skang ni da bule sambut mother’s day..hoho..:D actually aku pon xtau bilenye sangat mother’s day ni..sbb kitorang dlu cam xslalu pon celebrate ke ape ke..ade la gak dlu2 sekali sekala bagi kad ke hadiah ke kat mak..

Pengalaman Mother’s day aku yang pertama. The day before tu dak p pegi beli pizza hut bawak balik umah..so kitorang pon makan la berdua-dua sebab alif tdo dan tak bule nk makan pon..hehe..

Esoknya plak dak p bawak kitorang ngan mak dier skali pegi makan kat Le Meridien..makan buffet..hohhoho..besh sungguh..aku mmg suke makan buffet ni..:D mmg macam2 la makanan yang aku makan, termasuklah udang yang telah mengakibatkan En. Alif gatal2..huu..sian dier..

lagi satu yang besh nye. kitorang da ade peti ais baru! yeay..dak p cakap kirenye peti ais tu hadiah ntuk mother’s day..huu..yo la tu dak p..:p mmg besh peti ais ais ni..besar..banyak la bule letak..susu alif pon ade tempat special..hehe..:D

ape lagi ek? um..haa..alif ade dapat hadiah baru..baju from London..jauh tol baju tu fly..aku memula pelik gak bile tetiba datang orang pos laju dok hon2 depan umah aku..sbb aku dok pk2 yang aku xde la beli ape2 pon from internet lately…rupenya untuk En. Alif daa..mmg cantek baju2 tu..tp ade 2 baju tu saiz for 6-9months..tp besar btol..cam umor setahun jek..huu..kena tunggu alif besar lagi la baru bule pakai…

pastu arituh alif pegi klinik lagi untuk injection dier..seperti biasa..mmg la baik jek alif ni..masa kena inject tu jerit la gak kejap..pastu terus senyum pulak..hehe..and alhamdulillah, alif x demam pon..um..ape jek lagi ek nk citer? tu jek kot dlu..:D

owh lagi satu..bulan depan (19Jun-??xingat) kitorang balik Kajang..yeay!! bule makan kueh teow sedap..hoho..and nasi lemak sedap gak!

En Alif : My future Doctor (kalau dier nak la...:p)

En Alif : My future Doctor (kalau dier nak la...:p)

Incoming search terms:

  • Peti Ais (90)
  • peti sejuk (49)
  • peti ais sharp (18)

bercuti ke ranau..

baju baru alif
hohoho..alif pakai baju baru dier..:D

cuti labour day hari tu kitorang ramai-ramai (mami and dadi, anong and husband, uming, kakak pong) pegi bercuti..:D di ranau. Malam khamis pas anas balik keja kitorang gerak ke sane tido kat lohan rest house. then dalam dalam pukul 12pm baru la kitorang gerak pegi Poring. Kitorang berhepi-hepi kat sane sampai kat pukul 3.30pm gak rasanya.

ke poringKalu nak dikatakan aku xde la berhepi2 mana pon..huu..yang aku buat dok menunggu jek..ingat ke nk la tunggu dak p dlu baru dok mandi air panas tu..sbb dier pegi ber’canopy walk’. Lama gak la baru dier balik tu..pastu last2 dier mandi sendri2 xajak langsung aku..mmg ampes jek..pastu aku pon merajuk la kejap. ye la..aku da tunggu lama2..last2 aku yang xbule nk mandi..huu..keciwa…:(

satu jek lagi yang kurang nya kitorang xbawak pulak makanan..kalu tak mesti lagi besh punye..hehe..aku tgk ade orang tu siap bertong-tong bagai bawak…ntah ape dalam tu aku tak tau la..

kat situ ade la satu restaurant ni..tapi mesti la mahal rasanya makanan kat dalam tu..kat situ kalu nak masuk kena bayar…then kalu nak mandi kat open tu free la..tp kalu nak pegi yang tertutup tu kena la bayar..kalau xsilap aku ade 2 jenis tempat tertutup..yang paling mahal RM40/hour…then kalu nak pegi attraction lain cam butterfly garden ngan canopy walkway pon ade fees jugak..tp aku xtau la plak berapa..

selain dari hot spring kat situ pon ade waterfall gak..tp aku xpegi pon..huu..lepas gerak dari poring memula cam nk singgah kat kundasang..ade la tempat tu..aku tau la kat ne..tp xjadik..sebab cam da lewat…tp kitorang berenti makan kat atas tu la…hoho..sejuk btol angin dier..cam kat genting..besh tol..nnt kena pegi tu tdo sane plak..hehehe..umm..tu jek la kot citer kali ni..

anyway alif skang ni mmg da nampak da cerdiknye..hehe..skang ni kuat btol suara dier..:D makin hari makin comel! hohoho..I love you so much Alif!! and dak p gak..:D muah2..

ramai-ramai ke poring!

about alif!

da lama da aku x post pasal alif..heheh..ni la latest pic of alif..latest xlatest sgt la..hehe..alif 77 hari..alif macam da semakin berat lagi ni..pastu dier pon cam da tdo malam gak laa..cam semalam aku bule tdo la malam..cume bgn untuk bagi dier minum and tukar diaper..

Little Bean Strerilizer and Warmer Combo - RM199.90

Little Bean Sterilizer and Warmer Combo - RM199.90

baru2 ni..kalu xsilap dalam 2-3 hari lepas kot dak p pegi bli Little Bean Sterilizer and Warmer Combo kat Parkson (dier xbagi kitorang ikot..huu..). Da beberapa hari aku gune benda ni mmg besh laa..senang keja aku bile nk warmkan susu alif…xde la nk kena tukar air 4-5 kali..huu..letak jek dalam warmer tu set temperature..biar jek..kang ok la suam2 sedang elok alif minum..hehe..

sterilizer ni pon bagus la..xpayah dok sebok2 dok rebus2 botol cam dulu da..heheh..masukkan air sket..susun2 botol ngan barang2 len..coverkan..tekan satu button..8 minutes later..beeeppp! da siap..:D bole la amik botol tu dan boleh la  start pam pam pam….:D

Harga pon ok la..antara yang paling murah in the market for warmer and sterilizer..yang aku tengok..warmer saje pon bule cecah RM350++ same gak ngan sterilizer..kalu bli 2-2 da RM 700++..haiya..kopak..huuu..

Apa2 pon kalu korang2 terasa nak beli warmer and sterilizer ni..aku recommend la Little Bean Sterilizer and Warmer Combo ni..bagus barang ni…:D

Carter's 3 months

Carter's 3 months

Lagi satu tadi dak p baru jek amik baju yang aku beli untuk alif…cun sangat..1 set carter’s consist of romper, seluar and sweater…gambarnya kat sebelah ni..cute kan? harga..surprisingly only RM 35.00. aku bli kat sally.com.my. This site was recommended by Ajan. Thanks jan..:D Selain pada tu aku beli satu matching sock (RM5.90)..warna brown jugak and ade lagi satu lagi 6months shirt for RM18 ( malas nk g carik balik gambarnya..:p)

so..tu je la kot update for today…

Incoming search terms:

  • rompers murah 2011 (14)

alif’s pictures day18-day30

huu~~

huu~~

hohoho..sudah lamanya aku xupdate blog ni..bz jaga alif and bz tdo..hahaaha..xtau la aku ni apsal dok asik mengantok jek memanjang..huu..alhamdulillah both aku and alif sihat2 aje skang ni…adakah aku da kurus? hahaaha..tu la misteri..sape nk tau gemok ke kurus ke aku ni..datang la melawat..hahaa..en alif…seperti yg ayah dier da cite kat post dier before this…da semakin bulat dan bertambah bulat every day..hehe..kulit dier pon da nk cerah2 da..da xbape merah cam dlu..hehe..

pictures yg aku upload ni pon cam da terkebelakang sgt plak..heheh..hari ni alif pon da 44hari..and itu gak bermakna..today is the last day berpantang! banzai!! hohoho…beshnyer…merdeka!! hehe..tp xde la merdeka sangat pon..hehe..tp mak aku kate da abes pantang ni bule la pegi umah nenek aku kat beranang tu..hehe..ok gak..bule gak jalan2..da lama tol dok umah ni xkuar2…sepanjang balik kajang dari 20/02/09 hari tu..2 kali jek aku keluar..tu pon kejap jek…1st tu pegi klinik then the second time sebab nk pegi beli baju baru ntuk alif masa kenduri cukur jambul dier tu…mak aku nk alif pakai baju lengan panjang and suar panjang warna putih..so aku ngan anas pegi la kuar kejap malam before majlis tu pegi carik..emergency la kirenye ni..hehe…baju2 yg lain tu dok pakai hari2 cam da xcun la plak nk wat pakai time majlis alif…xmacho la camni..kan alif kan..hehehe..

kay la..bawah ni gamba2 alif from day 18 to day 30…pasni kang aku update lagi gamba2 seterusnya..hehe..xtau la sampai bile bule keep up amik gamba alif hari2..hehe..pasni tukar ke weekly photo plak la kot..heheh..xlarat la nk amik hari2..:D

p/s: thanks to kawan2 yg datang melawat en alif..en alif akan menggunakan hadiah2 yg korang bli ngan penuh berhemah..:D