Tag Archives: baby photobook

Azri’s 1st Year Photobook

Another photobook for Azri 😀 Ini versi setahun permulaan kehidupan Azri. Bermula dari budak kecik ni lahir sampai la ke umur dia setahun. Alif pon ade gak photobook macam ni, dengan tema yang sama. Ada aku tulis duuuluuu kat sini: Alif’s First Year Memories in one Photobook!

Somehow aku memang la suka buat photobook ni. Hahaha. Walaupon selalunya memang buat last minutes, hahaha.. tapi memang rasa best je bila dapat pegang hasil yang kita design tu kat tangan. Dalam setahun  tu ada la dalam 1-2 gitu je la kot tengok mood. Kalau rajin mungkin lebih, dan InsyaAllah akan bertambah lagi. Hahaha. Harap-harap Photobook Malaysia akan lama bertahan buat business print photobook ni.

Dah panjang membebel ni gambarnya takde juga kan. Hahaha..

baby's first year photobook baby's first year photobook -

Memang personally aku suka hasil photobook kali ni. Simple, tapi comel gitu. Sesuailah dengan dak kecik comel dalam gambar tu. Mihmihmih.

More photobooks to come. Tunggu kerajinan dan ongkosnya saja. 😀

‘Azri’s First 50 Days’ Photobook

Hari tu aku ada buat post pasal yang promo photobook tu kan?  Tinggal lagi 2 jam je lagi promo tu..so sape yang rasa nak beli and belom lagi sila check kat post aku yang sebelum ni kat sini. Mood ber’PHOTOBOOK’ datang lagi!! (open in new tab).

So this post just nak tunjuk Photobook pertama for Azri..sama jugak macam Alif dulu pon ade jugak, beza tajuk photobook Alif just nama diorang je..heheh..tapi masa buat photobook Alif yang first tu memang amatur lagi..design pon macam bersepah sket…so untuk Azri ni since aku pon last minutes baru nak tergocoh2 buat..jadinya tema dia jadi SIMPLE!! hehehehe…so silalah tengok hasilnya.

Azri's First 50 days photobook Azri's First 50 days photobook - day 2 and 10 Azri's First 50 days photobook - day 27 and 37

Ok la tu kan..hehehe..

For these 3 photobooks memang takde la nak pakai photoshop bagai..sebab tak sempat dah..nasib baik yang satu lagi tu Dak P punye..so dia buat dah siap2 aku cuma konon2 nak tengok je last2 nak jugak edit sebab macam rasa tak puas hati ngan ape yang dia buat..hahaha…

And since memang nak cepat aku tak buat from scratch..aku download readybook yang Photobook Malaysia dah sediakan and work from there…aku tukar2 gak la layout dia bersesuaian dengan gambar yang aku ade..and also background and some of the elements memang aku dah download awal2 and just import masuk ke Photobook Designer.

Okeh..nanti aku update lagi pasal another 2 photobooks plak..nak letak semua sekali 3 kang panjang plak.. 😀

Incoming search terms:

  • tajuk photobook (1)

Mood ber’PHOTOBOOK’ datang lagi!!

Dah lama gak tak buat Photobook ni. Kerajinan tu kurang..hahaha..tapi baru2 ni sekali terus 3 photobook aku buat..hahaa..2 je yang aku buat bebetul..yang lagi satu tu Dak P punye..Laki ai pon dah pandai berphotobook dah ni..hahaha..

So ini lah Photobook yang dah siap…

photobook offer

Photobook catalog motor Dak P :p hahaha…takde la catalog pon..tapi bile aku tengok memang penuh gambar motor lagi banyak dari gambar tuan punye motor dah…heheh.. Then photobook Azri’s first 50 days.. Abang dia ada..takkan la dia takde..ye tak? Lepas ni keja mak la nak kena buat photobook untuk Azri to match yang abang Alif dah ade… and last sekali.. Photobook review untuk tahun 2013.

Macam biasa kitorang beli voucher lah..time tengah murah..samada time 75% or 60% offer. Mahal woooo kalau tak tunggu offer. So..kalau korang nak buat Photobook, sila beli sekarang..ade lagi 2 hari lagi untuk promotion kat Photobook Malaysia untuk Medium Landscape Imagewrap.. RM64 je sebuah.. Click link ni untuk tengok promo. (Open in new tab)

Nanti2 bile rajin aku update ape rupa design isi dalaman photobook tu..hehehe..kali ni sebab last minute buat kerja so memang aku buat 100% kat Photobook Designer je..takde pakai photoshop pon..hehehe..

So itu je lah..jangan lupe beli voucher photobook tu..hehehe..Tak.. Tak…aku tak dapat ape pon promo photobook ni.. :p

Balik kampung…

hari ni nak balik klias…sana takde internet…huu..sambung projek photobook Alif jek la..ada lagi 4 pages lagi tak siap2..pastu ngan photobook untuk honeymoon skali..hohoho..nnt dah siap baru wat post ngan gambar skali..hehehe…kay la..tu jek for today..

ni pon dok typing sambil pam-pam-pam ni…hehehe..

p/s: my 3rd felt project untuk romper alif dah siap!! yeay..nnt aku tunjuk…agak berpuas hati gak ngan hasilnye…