Tag Archives: baby high chair

Muka Happy Budak yang dah ada High Chair..

Last timekan aku ada cerita pasal yang aku belikan High Chair untuk Alif tu kan ( here:  Baby High Chair baru untuk En. Alif.. 😀)..actually dah sampai ntah minggu lepas lepas..hehehe..tapi tu laa..tak terupdate pon cerita…

al-kesah..pas dah dapat high chair ni lebih teratur la cara makan Alif dah..before this dier takde tempat duduk..so bile makan jek berjalan2 la dier merata2 dok tawaf satu rumah..aku la pulak jadik kerjanya dok panggil suh abeskan makan cepat2 sket…makan sesuap..tawaf..datang makan lagi sesuap tawaf…ntah bila la nak abes nya…hehe..

so sekarang ni memang senang laa….senang aku nak bagi dier makan..and dier pon dah boleh join kitorang makan kat meja makan..heheh..dua-dua mak pak and alif pon hepi!! 😀

ni la muka happy dak yang duk makan kat High Chair dier…

new high chairmy dear baby high chair

http://blog.beba-anas.com/alif/baby-high-chair-baru-untuk-en-alif-d

Baby High Chair baru untuk En. Alif.. :D

hoyeee..En. Alif ada high chair dah untuk makan…hoho..actually dah beli..tapi belum dapat lagi..heheeh..aku beli online with one of my friend masa skolah dlu..dia ada wat bisnes jual2 barang baby ni..mostly barang dier aku rasa brand ‘My Dear’

Aku memang dok carik jenis high chair cam cam gini:

high chair for baby

simple and yang plastik biasa jek..takde la cam yang mahal2 ada padding2 bagai tu..aku malas dok padding2 ni kang budak2 ni makan bukannya bersih..bersepah sana tumpah sini…so better la beli yang simple camni jek..senang nak cuci nanti..hehehe.. 😀

and murah jek pon RM110 plus delivery skali..kalau korang minat gi kat FB and search for ‘Zalizah Nasir’..banyak gak barang2 lain yang dier jual..cam stroller, car seat, playpen etc2…tengok jek la kat photos dier ek.. 😀

tak sabarnya nak tunggu high chair Alif sampai..kadang aku cam kesian kat Alif..bila kitorang berdua dok makan kat meja nanti kang Alif dah dok pusing2 jalan2 kat bawah tu tengok2 kitorang makan and dok nak mintak2 rasa bagai..cam anak kucing plak dok datang pegang2 kaki..hohoho..harap2 En. Alif suke dok kat kerusi ni…

owh..En. Aiman (cousin Alif) pon dapat gak sebijik…boria lagi ngan En. Alif..dua2 amik warna coklat…mula2 aku nak amik warna coklat untuk Alif and biru untuk Aiman tapi stock yang ade 2-2 warna coklat pulak..cam malas nak tunggu lagi..so ok jek laa…hehehe..lgpon warna coklat memang sangat nice dan of course laa seperti yang kita tahu ‘Aiman tak kesah~~’  hahaha..

Incoming search terms:

  • kerusi makan baby (43)
  • baby high chair murah (32)
  • high chair (14)
  • baby chair murah (13)