Tag Archives: avatar

Macam mana pulak kalau Alif yang berlakon AVATAR??

Wahhh..dah lamanya aku dok biarkan blog ni kesunyian..bukan per..lately cam teruk la internet connection kat sini..tak tau la kenapanya…and lagi satu..aku dok busy ngan project ‘AVATAR‘ aku.. 😀

Hasil nyaa…jeng jeng jengggg…..

Alif as Na'vi Baby

Alif as Na'vi Baby

amacam..hahaha…Na’vi Baby pakai sweater dalam hutan… 😀 payah gak la aku buat mender ni..hehee..jadi ke? rasanya cam ok…hohoho…

ni plak gambar progress camne nak buat alif jadik Na’vi Baby ni.

step pictures - Create your own Avatar using PhotoshopStep pictures - How to avatarize using Photoshoplooking at the result aku puas hati la dengan hasil kerja aku ni..hehe..kalau korang nak wat jugak tak kesah la, buat gambar anak ke, husband ke, boyfriend ke, diri sendri ke..korang bule refer kat tutorial on Macam mana nak meng’avatar’kan gambar korang. Aku follow jek tutorial ni untuk wat Alif ni…hehee..

Kalau nak tengok full-size picture of Alif as Na’vi Baby ni, click kat sini.

Kay la..tu jek..pasni aku rajinkan diri balik untuk mengupdate blog ni..hehee.. 😀

Incoming search terms:

  • alif (47)

Seriously..sangat best ni…nak tengok lagi lah…

 

avatar movie

Avatar Rawks...!!

Woh…baru jek tengok cite AVATAR.. memang besh gile laaa..movie of the year ni…hahahaha..tau la..lambat tengok..hahaah..nak wat camne…baru jek beli DVD nye..kena la tunggu gambar cantek dlu baru beli (nampak sangat beli pirate..hahahaha..:p) kalau tengok kat wayang mesti lagi besh kan?? huu..tak pe la..tunggu Alif da besar sket nanti bole la kasi tinggal memana 2-3 jam…kasi mak pak gi dating..hahaahah.. :p

 

tapi seriously cerita memang gempak laa…CG dier memang nampak real gile..especially the Na’Vi..and I really think they’re beautiful..hehehe..besh la tengok cerita ni..memang dari awal sampai akhir nya…aku rasa macam takde la sempat nak rasa boring ke ape ke…

Synopsis: In a distant future, humanity discovers the planet ‘Alpha Centauri B-4?, and for those scientists and astronauts who’ve traversed the gulf between neighboring suns and arrived on its alien soil know it as ‘Pandora’. A world filled with an incredible diversity of beautiful and deadly ammonia-breathing lifeforms. Its also a world that harbors treasures and resources almost beyond price. But just as the original Pandora’s Box wrought devastation on those who would use it for their own gain, so too this world may destroy not just the Pandorans home, but ours as well.

Avatar is the story of a wounded ex-marine, thrust unwillingly into an effort to settle and exploit an exotic planet rich in bio-diversity, who eventually crosses over to lead the indigenous race in a battle for survival.

memang sentiasa menarik…cerita ni memang sume pon ada..complete package la orang kata..ada action nya ada romancenya..ada orang jahat yang paling dibenci dan menyampah..orang baiknya memang kita nak sokong selalu..hehehe…ada juga time sedihnya bila orang2 rapat yang tolong Jack ni satu2 fall in battle..huu..and yang penting..ending nya…memang ape yg aku nak..hahaha..aku cam da berharap ending dier cam tu masa the Na’Vi cuba nak selamatkan Grace…and yes..hehehe..besh2..

kesimpulannya cerita Avatar ni memang la tersangat besh bagi aku..sebab aku kan memang suke cerita2 genre fantasy ni..hehehe…. salute to James Cameron..

 

Avatar Movie

Jack and Neytiri..

hero and heroin cite ni… 😀

avatar movie

Awek...

p.s: hari ni kitorang balik kampung kat klias..da lama tak balik sana..huu..so kalau ade masa and boleh paw celcom broadband akak anas boleh la online jap..hohhoho…maybe boleh la wat short updates…and kalau ada masa aku nak edit semua gambar2 birthday en. Alif and gambar2 yang kitorang amik kat sane…kay laa..kang lambat lak kang..marah la en. hubby..hohoho.. 😀

 

 

 

Incoming search terms:

  • naksangat-sangat blogspot (113)
  • nak sangat-sangat blogspot (23)
  • naksangat-sangat blogspot com (13)
  • nak sangat-sangat blogspot com (10)