Tag Archives: air asia

Jom naik Kapal Terbang!!

Jom kita berterbangan….En. Alif still tak berapa sihat…selsema and batuk2 sket…hopefully karang tak meragam dalam plane nnt..

nak makan ubat seperti biasa sangat susah..seb baik nenek Alif pro bagi makan ubat…dah observe dah cara2..bule buat ke tak, belum tau lagi..haahahah..mak ade gak kasi tips2..

kay laa…kang pukul 1.30pm gitu dah nak gerak dah…lambat2 kang payah…ni pon ade sket lagi blom masukkan as always barang2 cam toiletries semua tu laa…tu mmg selalunya last skali masuk…heehhe..

airasia tambang murah

kami ialah pelanggan setia air asia yang kesian sbb burn satu tiket pergi balik, baggage, and makanan..rugi woo..dah la baggage tu takle kasi kat aku ke…dah tu kena plak bayar extra sbb dah terlebih muatan…ye la..biasanya kalau kitorang beli beg ni bagi 2 la kiranya..aku amik 15kg and anas amik 15kg..so dah 30kg kat situ…bile dah jadik camni..anas takle pergi..dah aku punye quota dah jadik 15kg…kompom la tak cukup2…barang aku ngan Alif kompom2 20kg++..huu..so kali ni balik aku kena la sandang beg extra…berat2 sket pon takpe la..asalkan tak bayar lagi kat AirAsia..dah 2-3 kali dah asik kena bayar excess baggage…bengkrap ai kalau everytime nak kena bayar..huu…

so pasni moral of the story..kalau beli untuk beg ni kena letak under nama aku and Alif..sbb Alif pon skang ni dah dewasa..hohoho..so bule la beli beg..anas tak yah masuk beg…so kalau jadik lagi camni save la beg and kalau ade makanan ke pe…

ops..cam terpanjang lebih plak…kay laaa..mau siap2…dah kol 12 dah pon ni..tinggal sejam setengah jek lagi untuk bersiap!!! go go Beba!! 😀

 

Incoming search terms:

  • games kapal terbang (21)

Jom kita berterbangan di udara!!

packing dah hampir siap!! tinggal nak masukkan laptop jek lagi.. :p sebelum bungkus wat update dlu sket..hehehe..

kali ni aku cut down sket amount of things yang aku bawak..nampak la cam kosong sket beg aku tu..kalau tak kang mmg padat gle..so maknanya ok la tu kot…tak exceed limit la karang..harap2 laa… 😀

baju tido aku bawak sepasang jek..haahaha..kang kat sane paw jek la baju t-shirt adik2 aku… :p

bawak bekalan buku aku satu and alif aku bawak yg nipis2 yang ringan jek..buku favourite dier kena bawak..tapi aku carry dalam beg doremon aku..wat mainan Alif time berterbangan ngan AirAsia karang..

airasia tambang murah

 

p.s: hari ni takdak lipstick nak pakai..alif dah jadikkan sumber artistic dier plak..

p.p.s: kol 4 kang lah baru simpan laptop..haahaha..rasanya mmg sure dah takde pe lagi nak..nak siapkan beg doraemon plak.. 😀

hari ni berterbangan balik dengan air asia!

petang ni dah balik KK dahhh….

pasni idop pon jadik rutin balik gak la..

Alif pon mesti rindu kat mak su z-dah dier nnt…yo laa kat sini mmg cam putera raja dah mak su z-dah dier layan..

nak update panjang2 pon tak bule ni…nak kena pack laptop ni masuk bag…hohoho..

harap2 balik ni takde la kena excess baggage..hahaha..

dah tinggalkan ape yg patut dah…lagipon nanti bulan 1 balik lagi..hohoho…

mak hepi ada orang lain nak melayan Alif….Alif pon lagi hepi mak su z-dah, papashir, mamarina, and masabu ade melayan..kalau ngan pakcik yash dapat duduk atas bahu and terbang2 tinggi2…haahha..dah kate pon pakcik yash lagi tinggi dari ayah alif…hohoh..pakcik boyem pon kalau balik kerja ada gak main2 ngan alif…so kat sini mmg Alif tak kesunyian laa…

now everyone can fly!! hoho..en. alif sejak lahir ni dah lebih 10 kali dah naik kapal terbang..nenek Alif cakap, Alif naik kapal terbang cam naik bas jek..hohoho..

kay laa..nak tutup laptop and pack..kang dok ngadap sini kang tak siap2 plak..bahaya2…

air asia

 

p.s: tadi mamat yang nak hantar photobook tu telepon..tak jumpe umah la plak..ntah mana dier masuk ntah…dah la salah taman..mmg la tak jumpe..huu…kalau tak biasa ngan taman umah aku kat kajang ni memang asik sesat jek la tak jumpe2 umah..huu…

Incoming search terms:

  • kapal terbang air asia (24)

Yeay!! dah dapat tiket Air Asia murah untuk balik Raya 2011!!

Baru jek tadi dapat beli tiket untuk balik raya tahun depan.. 😀

Sangat murah ni..hehee..alhamdulillah…nasib baik ingat..actually semalam pon dah start dah promo kat Air Asia…tapi bule plak terlupe..nasib baik ade lagi..hehe..

tiket balik raya Air Asia

murah kan??

RM389 untuk 3 orang pergi balik…murah la tu..plus luggage, makan and seat.. 😀

I love Air Asia..sangat2..tak kesah la ape orang kata flight delay ke..ape ke..yang penting aku bule balik Raya!! hehehe..

Kalau takde Air Asia mesti kitorang tak dapat balik raya 3-4 kali setahun..MAS adalah sangat mahal..seriously aku tak pernah lagi jumpe tiket murah KK-KL (maybe nasib tak baik ngan MAS..) ade orang cakap cam ada murah..tapi maybe tu kalau balik sorang bule la kot..kalau dah bertiga ni kompom2 kalau tak ada 1.5k takle balik kot…huu..

Alif pon sekarang ni dah bayar full same cam kitorang..cuma Alif kitorang tak beli luggage laa..aku and anas dua-dua amik 15kg..30kg cukup lagi untuk kitorang.. 😀

dah kata pon balik kampung kan…ape2 yg ade kat sane bule pinjam2 tu takyah la bawak…

skang ni kompom ade lagi tiket murah..so kalau korang nak ke mana-mana sila lah check ye.. 😀 go go go!!

Incoming search terms:

  • air asia tiket murah 2011 (51)
  • tiket murah airasia 2011 (26)
  • tiket raya 2011 (12)