Tag Archives: 30 days blog challenge

Kiut tak budak2 kecik ni?? :p

beba-kecik

bergambar di penang bridgepose peluk tiang

Kiut tak kiut tak?? hehehe.. itu la aku and adik aku pakcik boyem masa kitorang kecik2.. 😀 Actually post ni untuk blog challenge yang aku still tak abes2 buat tu..tajuk for Day 10 – A Childhood Picture.

Mintak satu jek aku kasi 3 sekali..hehehe..and ade lagi satu bonus..ni gambar ayah Alif time dier kecik2 dlu..

dak p

ayah alif

kadang2 tengok ade gak rupe Alif sket kat situ..hehehe..dah kata pon ayah Alif kan…kay laa..itu jek for now..

p.s: 2 jenis biskot raya dah pon siap..hoyee~~

Incoming search terms:

  • budak2kecik blogspot (15)
  • budak2kecik blogspot com (13)

Cuba teka ape yang ade??

Nampaknye tak tercapai cita2 untuk buat post hari2 untuk 30 hari..hehehe..bukan pe..banyak pulak benda lain yang nak kena buat..and cam blog ni dah jadik ntah nombor berapa dah dalam list..tu yang tak berupdate sampai hari ni…hari2 ade niat nak update tu..tapi tak terbuat pulak.. :p

So sambung balik post untuk blog challenge..walopon tak bule wat hari2 buat akan ku usahakan untuk cover semua tajuk yang ada.. 😀 Tajuk hari ni ialah “Day 09 – A photo you took”.

Tajuk kali ni cam ingatkan kat aku ade satu gambar yang aku amik masa dalam kereta…on the way gi bandar KK..

ambil-gambar

oren jek..hehehe.. 😀

okay la..tu jek..dah menepati tajuk dah tu…ni cerita lain kejap..hari ni aku berjaya buat satu jenis biskut… 😀 first time aku try buat biskut raya..mentang2 la ade oven baru..semangat jek nak buat biskot..ada lagi satu tu dah siap batter dier..but aku simpan dlu dalam peti ais..sebab lagi sedap kalau dah refrigerate..owh..yang tu biskut chocolate chips aku pernah share recipe dier dlu kat blog ni..

okeh..cam ngantuk gile plak..tido jap kot before nak kena bangun kol 3.30am kang masak sahur..tak sure nak masak pe..but simple2 jek la..letih pulak hari ni.. :p

 

Incoming search terms:

  • resepi biskut raya (110)

Harta Karun dalam Handbag..

So hari ni punye Blog’s Challenge Post tajuknya: Day 08 – Whats in my handbag/purse.

Sebab dalam purse aku ntah banyak resit jek and ntah ape2 card..cam malas plak nak kasi korang tengok..hehehe..so yang dalam handbag jek ok la ek…

apa-dalam-handbag

  1. Diapers Alif barang 2-3 helai..
  2. Baju and and seluar spare untuk Alif
  3. Sandal Alif
  4. Beg Makeup aku yang kecik comel..
  5. Beg shopping free from nescafe..berguna time2 campaign tak guna plastic bags tu..
  6. Pen and kertas..kot2 nak kena tulis ape2 ke…
  7. My Purse….

Tu yang ade dalam gambar..normally kalau keluar ade lagi satu yang kena bawak…Alif punye botol air..owh..and tak lupe juga henpon kesayangan…hehee..

Kay le..itu jek.. 😀

p.s: Aku dok berusaha untuk kasi blog aku ni cepat sikit load..korang rasa ade beza tak??

 

 

Favorite Things?

For yesterday’s Blog Challenge: Day 07 – 10 of my favorite things..

Hehe..semalam malas betul la aku nak dok mengupdate blog..lagipon pening gak aku dok pikir 10 benda favorite aku…sampai skang pon tak dapat 10 barang…so instead of 10 things aku just listkan 5 things jek..hehe… 😀

Tak de turutan tau list ni..mana2 jek la..

1. My Dell Laptop – Inspiron 1420 yang dah pon nak 5 tahun berkhidmat ngan aku dan masih lagi kuat bekerja untuk aku everyday.. 😀 ..semua barang2 yang ada dalam laptop ni memang berharga laa..segala hasil kerja aku ape yang aku dah buat dalam 5 tahun ni..mostly ade tersimpan dalam ni..dan jugak gambar2 yang banyak gile dalam ni…:D

dell laptop

2. My not so new advance birthday present from dak p yang aku dalam awal bulan Jun lepas.. 😀 My first smartphone Samsung Galaxy S. Thanks dak p..

My Favorite Thing- Samsung Galaxy S

3. My Xbox360 yang sekarang ni cam collecting dust kat dalam cabinet tv…hehehe..dah lama gile rasanya aku tak main game ni…last game aku main Final Fantasy 13 yang still belum tamat2 lagi.. 😀

My Favorite Thing- XBox360

4.  My photobooks collection yang aku cam agak bangga la ngan diri sendri..hehehe..skang ni dah ada 8 buah dah photobook aku..next project tak sure lagi nak buat ape..hehehe..My Favorite Thing- Photobook Collection

5. Lastly my Novels..sejak aku menetapkan KK 3 tahun lebih ni..dah banyak gak la collection buku aku…yang dulu2 punye still berkotak2 kat kajang tu tak tau la ape cerita..mintak2 la elok..huu…gambar bawah ni cam separuh from my collection sejak dok sini..yang separuh dah masuk kotak..huu..for now..Cita2 aku nak susun semua letak kat shelves cantik2 cam ala2 library tu..tapi belum nak kesampaian lagi.. :p

 

My Favorite Thing- Novels

Wokeh…itu jek…pasni nak kena wat post for today plak..hehehe..wat blog challenge pon dok kena qada’2 :p