Tag Archives: 1borneo

Alif main-main kat 1Borneo

hari tu (bile ntah :p) cam pergi 1Borneo..then cam terajin plak bagi Alif dok main mainan yang ade kat situ..saje jek la nak test..

sempat la Alif main 2 jenis mainan tu..

main-main di 1Borneo

yang ni mainan Ultraman..aku ingat ke dier main duduk2 jek dalam Otomen tu..rupenye bule control plak benda alah tu..and bule tembak2 lagi tu…aku yang dok kat sebelah pon cam ter’excited’ plak dok main tembak2 tu..hahahaa..tak ambik plak gambar dari depan..ade kepala ultraman yang sangat besar!

Alif main kereta kat 1Borneo

masa dok naik teksi ni..mula2 tu masa kitorang tak masukkan token berani dier duduk and dok drive la konon…tapi once dah masuk token benda tu start bergerak teros cam cuak la plak Alif..hehehe..sebok nak turun dah…

hehe..kitorang tukar RM1 jek..so 2 jek la bule masuk..ke RM2 ntah..lupe dah… :p

pas dah abes tu kitorang gerak la gi ke tempat yang sepatutnya….hohoho…

Ujibakat Raja Lawak and Sabah International Expo @1Borneo

salam kawan2 semua.. πŸ˜€

hehee..setelah beberapa hari Puan Beba bersiaran semula di sini…hehe..skang ni mmg mood nak update blog tu cam ke laut jek…tu yang cam dah jarang nak update2 ni..

Raja Lawak Audition at 1Borneosemalam kitorang berjalan2 kat 1Borneo..sampai2 jek ramai gile wei orang..sampai nak carik parking pon payah gak laaa…rupe2nya sebab sampai ade 2 events diorang buat kat situ..

Sabah International Expo and Audition for Raja Lawak skali…

Kitorang pergi sane mmg semata2 untuk Expo tu…saje jek tengok Expo..hehe..banyak gak la info2 menarik yang kitorang dapat dari Expo ni…ada makanan2 ni..then untuk interior decoration cam kitchen cabinets, flooring kayu2 tu…makanan2 buatan orang Sabah ni…and macam2 lagi laa…

sebelum gi Expo tu sempat plak terserempak ngan Zizan and Johan..diorang dok bergambar2 ngan peminat diorang kat tengah2 jalan..hahaa..so jem la kejap kat situ..Zizan sempat plak melambai kat Alif..haha..ntah ape Alif wat aku pon tak tau laa..then dak p pon saje2 dok nak salam plak ngan Zizan..hahaha..pastu kitorang terus la gi Expo.

Sabah International Expo 2010tapi kat sane tak de amik gambo ke pee..lupe pulak nak bawak camera..padahal aku dah charge dah siap2…kalau dulu keluar jek mesti sebok nak bawak camera…heheeh..skang ni cam asik tertinggal jek..

masa kat expo tu ada gak la beli2 barang sket…ade dim sum frozen..sedap jugak..diorang pon ade jual kat sane..so cam aku beli la dlu wat rasa2..and not bad la…so beli laaa…10 biji RM10…murah ke mahal aku pon tak tau..hehehe…then beli keropok ikan yang belum goreng and sos cili yang best gle…hehe..mmg jenis sos cili untuk wat cicah2 keropok ke gitu tu…tapi mmg best la..rupanya buatan orang kampung gak..kat Klias, Beaufort… πŸ˜€

pas dah penat bejalan tu of course la kena refresh balik tenaga kan..so kitorang gi la makan kat Choice Restaurant kat situ..kebetulan plak betul2 kat depan tu diorang wat audition for Raja Lawak tu..so masuk2 jek kat dalam rupanya2 ade Afdlin Shauki kat dalam tu..ngan Zizan and Johan and kumpulan Kecik tu tak silap aku..then ade la orang2 lain yang aku tak kenal..photographers maybe and orang2 lain laa…

sambil2 makan tu ade la dengar orang yang pergi audition tu..ada yang bule tahan laa..ade plak yang cam aku tak dapat nak paham pon ape yang lawaknye…heeheh..kompon yang tu tak terpilih tu..hahaa..

pas makan tu terus gerak balik jek la..cam dah letih dah berpusing2 dalam expo tu..besar gak expo ni…beratus gak booths yang ade…

so tu jek la cerita hari ni…hohoho..

Β 

Incoming search terms:

  • sabah lawak\ (10)

6 tahun bersama…

Alhamdulillah..rupenya dah 6 tahun dah kitorang berchenta..bukan kahwin ek..kawen baru jek 2 tahun..hehe.. πŸ˜€

Pada 07.06.10 yang lepas, genaplah 6 tahun kitorang bersama, bermula dari tarikh dak p mempropose aku thru YM..hehe..tak romantika de amour langsung..

On that night kitorang celebrate ngan gi makan-makan!!

Memula dak p kata nak belanja makan kat Kenny Roger’s, tempat biasa kitorang makan2 kalau celebrate ape2 ni..tapi sampai jek kat 1Borneo tetibe cam bertukar arah plak..aku ikot jek laa..hehe..

bertukar selera kitorang malam tu..makan kat Dome plak..

menu dome

suh pilih makanan, menu pulak yg dimakannye..

kat sini cam ade junior menu..kitorang pon tak tau nak order ape untuk Alif..last2 order kan kid’s chicken ham and cheese sandwiches untuk dia..tapi last2 mak ngan ayah gak la yg sental..huu..

tengok menu

sambil pilih makanan sambil posing..hoho~

aku plak pilih grilled beef steak..rasanya mesti dak p bawak sini sebab aku cam tak sudah2 dok cakap dah lama tak makan beef steak..ye ke dak p? huu..

sandwiches and mushroom soup sampai dulu

mak makan soup..anak makan buku..

hahaha..ape la alif ni..sambil makan sendri sambil suap Alif..biasa la tu kan.. πŸ˜€ Mushroom Soup and Sandwiches sampai awal dah..so kitorang belasah yg tu dlu laa..

alif main acah-acah

budak ni mmg suka dok main lentok2 camni..

dier lentok kita pon lentok..lentok kiri lentok kanan..hahah..masa ni food dah sampai..so letakΒ  la Alif kat tempat dier ni..senang mak pak nak melantak.. :p

Alif plak dapat la sekeping roti tu untuk bekalan (kejap jek dah abes..dipoloknye masuk sekali gus dalam mulut..hailaa..)

makanan di dome

santapan kami.. πŸ˜€

owh..dak p makan fish & chips..selalunya kalau makan western food ni mesti dak p pilih fish & chips..aku plak tak lamb chop, beef steak..lapar plak aku dok type entry pasal makan2 ni..hahaha..

ni plak gambar2 kitorang masa dok menunggu makanan..

menu

suke tengok muke alif dalam gambo ni.. πŸ˜€

dier slalu gak buat muke camni..selalunya kalau sebut ‘mata’..ayah nye la ngajo..tapi tengok mood dier gak.kalau nak buat dier buat laa..

gadget

alif and ayahhehe..gaya alif and ayah..2 orang kesayangan aku ni.. πŸ˜€ terima kasih dak p sebab belanja makan sedap sangat! πŸ˜€

Love you so much..

Β 

Incoming search terms:

  • resepi biskut night dome (25)

Aku ditinggalkan suami…..huu..

huuu…pagi semalam kol 11 pagi anas dah keluar…

tu la semalam aku ngan alif dok pergi jalan2 dating kat 1Borneo..boring…huu..lagipon ada gak barang nak carik..

lamanya nak tunggu hari esok..heehhe.. :p apsal terasa cam lama ek..cam rindu plak..hahahaha…

lagipon takde sape nak tolong sama2 jaga alif.. :p

mana dier pergi…tu biarlah rahsia dulu..nanti aku suruh dier yang cerita..dah lama sangat dah dier tak tulis kat blog ni..nama jek blog Habibah & Anas tapi asik aku jek yg tak sudah2 berceloteh kat blog ni…huu..

tak sabar nak tunggu dak p balik…sebab dier kata dier nak blanje KENNY ROGER’S!! yeay… πŸ˜€

Kenny-Quarter-Meal

credit: http://www.krr.com.my

my all-time favorite food kat sabah ni..heehhe..dlu memang masa dok selangor mmg tak jejak kenny roger’s sebab selalu ke nando’s jek…tapi kat Sabah tak de Nando’s so sini la tempat menjamu selera.. :p

takde plak gambar sendri food kat KR ni..hehe..makan jek tak ingat nak snap..hehe..normally side dishes yang aku amik; garden pasta salad, mashed potato and macaroni and cheese.. πŸ˜€ dak p plak cam berubah2 sket..tapi selalunya coleslaw mesti wajib ade..yang lain tu sometime potato salad, fruit salad, macaroni and cheese, ikot mood dier jek laa…

Β 

Β