Tag Archives: 17 weeks pregnant

menghitung hari…hoho

huu..da lama da xpost..lgpon kat umah ni laptop ade satu jek ayah punye..yg aku punye tinggal kat sabah..kot2 kalu dak p buring2 nk gune ke pe ke…ni chat ngan aku pon skali jek arituh..huuu…kalu bawak pon xpe…dak p bukannyer gune pon..huuu..umm..dak p seperti biasa still sgt xfrenly kalu cakap tepon dan xle nk communicate ngan bagus…so kadang2 kecik ati gak la…da la dok jauh xle nk jumpe..call skali skala cam bad mud2 plak..huu…

um…aku rasa part makan2 tu da ok da…sume pon da makan kot..tp ntah la..kot2 kalu kat sane kang aje jek nk makan tu la ni la..hahaha…tp sememangnyer aku da bertambah gemok da ni!! cam da kembang jek…lebih dari sepatutnyer ni..kalu ikot dari ticker kat sebelah tu..aku skang ni da 16 weeks 5 days..so da nk masuk 17 weeks da ni…huuu…bule dikatekan perut aku da nampak gak laa…tp kalu pakai baju besar aku yg biase pakai tu xde la nampak pon..eheh..so kirenyer bule sorok2 lagi laa…ahahaha..

um..nampaknyer kali ni balik pon xle kot nk jumpe dak2 ni..aku pon bukannyer ade transport pon skang ni…kete aku adik aku si yas yg blaja kat poli tu plak pakai..kete dier apsal ntah..aku pon xtau…kete dier manual plak tu..mana aci amik kete auto ganti kete manual! huu..so nk ke mana pon cam ngan mak aku jek laa…sape lagi pon nk bawak aku…kalu nk nek komuter pon cam ramai sgt jek org cuti2 ni…aritu g kl ngan mak..bersesak2 la dalam komuter tu..kena berdiri kat 45minit…huuu..ampes…da la panas…aircond langsung xrasa..mmg teruk la komuter nii…kite tunggu jek la 2010 nnt bile da tambah tren baru..huuu..

um..ape2 pon aku nk gak bli buku aku ntok bawak kat sane…kat sabah kedai buku kecik jek…xbyk choice genre buku yg aku minat niii…kalu ade pon yg aku da bace..n yg aku xminat..huuu…sedih2..rasa2 nyer da byk gak sambungan buku2 aku baca yg da kuar…harap2 la sempat bli..kadang2 kalu xde buku nk bace pon boring gak…skang ni yg aku xabes2 bace buku narnia yg aku bli g sabah pas kawen hari tu..huu…bukan ape lambat abes…boring siot buku tuu…mmg ntok budak2 btol laaa…cite dier cam surface jek..xdeep laa…cam describe bodo2 jek…kite yg membaca ni cam xle nk connect ngan characters dalam cite tu..ntah laa…kesimpulannyer aku xske laa…tp sbb da xde buku tu..kadang2 aku bace la gak…tu la xabes2 tu…ade lagi 2 buku ke 3 buku lagi…narnia ni cam ade 7 buku sumenyer…tp boring! seb baik la pendek2 jek..buku budak2 la kate kan..huu…

um…tu jek la kot…dak p pon da lama da xpost..dier kate xde mud nk post sbb aku xde..hohoho…ntah ape jek alasan tu…huuu..tinggal lagi 2 hari jek lagi..pastu da kena balik sabah da…yg besh nyer bule jumpe dak p hari2..tp yg xbesh nyer xle da makan besh2 cam kat sini..ahaha..tp bagus gak tu..kalu lagi lama aku kat sini silap2 aku jadik cam dugong plak kang..hoho..asik makan jek…heheh…sume da tersedia..mana nyer xmakan jek keja..hehehee…:D

p/s : i mish u dak p!