Homemade pizza simple sesangat (Resepi)

Hari tu aku ade post kat FB gambo my very first Homemade Pizza. Wohooo! Kejayaan kay. Hahaha. And cakap nak share recipe yang aku gune untuk buat pizza super simple aku ni. Ini la postnya. Hehehe.

So gini lah rupa pizza homemade saya.

Not bad lah kan for a first timer. Topping for pizza aku ni cuma sos spagetti dalam botol tu and cheese je. Just the way I like my pizza this days.

Hehehe. Resipi untuk dough pizza ni aku jumpe online. Memang simple abes lah. Takyah tunggu doh kembang pon. Boleh terus tebar letak topping and bakooo. 45 minutes top kompom siap piza korang.

Untuk resipi homemade pizza ni dough tu aku ikut resipi kat sini: ?http://m.allrecipes.com/recipe/20171/quick-and-easy-pizza-crust/ tapi aku tukar a few ingredients sebab pakai ape yang ade kat rumah je.

Instead of bread flour aku pakai tepung gandum biasa2 tu je. And tukar active dry yeast ke instant yeast. As for measurement instant yeast tu letak 1 1/2 tsp.

Yang lain semua sama je. Just follow instruction dia untuk buat dough tu.

Silalah cuba ye. Alif suke makan pizza ni. Happy la mak ade gak yang sudi makan. Hahaha.

written by beba

Incoming search terms:

  • pizza simple (5)
  • pizza simple di dunia (1)
  • resepi doh pizza (1)

Please let me know what do you think about this post. :D