Sembang-sembang Alif di pagi hari..

Sejak Alif dah pandai bercakap ni kadang2 macam2 gak conversation pelik or kelakar or ntah ape2 yang terjadi antara kitorang berdua mak and anak ni..hehe..

Tapi yang ni more to Alif merapu kot…sebab dia macam still mamai2 jek antara dah bangun tido and belum..so cam ni la kejadiannye..

Situasi: Mak Alif menjenguk Alif nak tengok ape cerita nya kat dalam bilik dia tu..rupanya mata cam agak dah terbuka and terkebil2..

Alif: Goodbye mak (Suara sedih sambil mulut mencebik)

Mak cam pelik awatnye Alif cam sedih so pegi la kat Alif..

Mak: Good Morning Alif (sambil dok cium dahi)

Alif: Mak~~ I can’t find my tent…

 

Tak jumpe tent dalam mimpi kah?? hehehe..macam2~~

Lagi satu yang Alif suke cakap or buat..is everytime ayah dia balik..tak kesah la dari kerja ke..or keluar gi memana ke..mesti cam:

Alif: Ayah coming! Hide~~!! (sambil berlari menyorok kat dining table..)

hehe..tapi pastu kang di berlari la kat ayah dia..budak ni memang cam ala2 dramatic sket..and suke buat drama…

Tu je update kali ni..tu pon takde gambar nak letak..hehe..kalau nak tunggu ade gambar bagai memang tak berupdate la blog aku ni kang.. :p

 

written by beba

2 thoughts on “Sembang-sembang Alif di pagi hari..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.