Project Felt; Buku ABC – Part 4

Dah sampai part 4 dah Project Felt aku ni..hehee..almost nak siap dah laa…

dah nak dekat setahun gak la aku start buat project buku ABC felt untuk Alif ni…huu..sampai skang pon tak siap2 lagi ni.. :p

so bersambung dari Post2 aku yang lepas pasal Project Buku ABC Felt ni:

Lepas dah siap jahitkan huruf2 tu ke square felt and stitchkan huruf2 kecil tu..kita kenalah sambungkan 2 square tu depan and belakang..ikut turutan huruf..

turutan yang aku buat start from cover and huruf A, the huruf B with C, and seterusnya..

Project Felt

untuk sambungkan 2-2 keping felt tu aku guna blanket stitch..

then pas dah siap sambungkan semua (except for cover and huruf A, and huruf Z and cover belakang..tak siap lagi..:p ) kita cantumkan semua dua2 belah felt yang dah dicantum tu supaya jadik cam buku..

cantumkan felt2 ni jadi buku

jahit jek la camne2 pon..hahaa..aku malas nak carik ape name jenis stitch tu..aku ni menjahit bukannye terer pon..sila abaikan ketakseragaman jahitan aku tu..hahaa…

kat bawah ni korang bule tengok bile dah cantum and bule bukak cam buku dah..yeay!!

buku ABC felt yang separuh siap

so gitu la progressnya..cam dah nak hampir siap dah laa…maybe dalam 88% dah siap..just nak buatkan cover depan and belakang (takde idea lagi nak wat camner) then cantumkan cover ngan huruf2 masing..and cantumkan..and finishing touch laa..nak kemaskan buku ni..pon still takde idea lagi nak wat camne..huu…

hopefully bule siap dalam tahun ni gak..hahaha.. :D

written by beba

10 thoughts on “Project Felt; Buku ABC – Part 4

    1. beba

      @peah hahhaah..lambat lagi tu..before Alif masuk umur 2 tahun kompom kena siapkan..hahaha..tunggu balik KK dlu baru bule sambung..aku tak bawak datang sini..dah berat dah beg..hohoh

      @dila best tu best la gak..haahaha..cara nak wat tu kalau dila tengok post2 before this (ada saya mentioned kat post kat atas ni) pasal felt book tu ade saya cerita2..gitu jek la pon cara nya..saya pon ikot logic akal jek wat..ikot suke hati..takde ikot any specific instruction pon.. :D

  1. Pingback: Project Felt;Buku ABC – Final!! Setelah Setahun.. | Habibah & Anas

    1. beba Post Author

      @eina felt yang saya pakai ni beli online ngan jajakraf.com dier ade kedai dier..tapi tak ingat plak url..

      kalau tak pon kat daiso pon ade jual.. :D or ramai lagi yang jual online gak..

  2. Rosalind

    I do not comment, however I looked at a few of the responses on Project Felt; Buku ABC – Part 4 | Habibah & Anas.
    I actually do have some questions for you if it’s allright.

    Could it be only me or does it give the impression like some of the remarks appear like they are written by brain dead people?

    :-P And, if you are posting on other sites, I would like to keep up with anything fresh you have to
    post. Would you post a list of the complete urls of
    your public sites like your twitter feed,
    Facebook page or linkedin profile?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.