Project Felt; Buku ABC – Part 4

Dah sampai part 4 dah Project Felt aku ni..hehee..almost nak siap dah laa…

dah nak dekat setahun gak la aku start buat project buku ABC felt untuk Alif ni…huu..sampai skang pon tak siap2 lagi ni.. :p

so bersambung dari Post2 aku yang lepas pasal Project Buku ABC Felt ni:

Lepas dah siap jahitkan huruf2 tu ke square felt and stitchkan huruf2 kecil tu..kita kenalah sambungkan 2 square tu depan and belakang..ikut turutan huruf..

turutan yang aku buat start from cover and huruf A, the huruf B with C, and seterusnya..

Project Felt

untuk sambungkan 2-2 keping felt tu aku guna blanket stitch..

then pas dah siap sambungkan semua (except for cover and huruf A, and huruf Z and cover belakang..tak siap lagi..:p ) kita cantumkan semua dua2 belah felt yang dah dicantum tu supaya jadik cam buku..

cantumkan felt2 ni jadi buku

jahit jek la camne2 pon..hahaa..aku malas nak carik ape name jenis stitch tu..aku ni menjahit bukannye terer pon..sila abaikan ketakseragaman jahitan aku tu..hahaa…

kat bawah ni korang bule tengok bile dah cantum and bule bukak cam buku dah..yeay!!

buku ABC felt yang separuh siap

so gitu la progressnya..cam dah nak hampir siap dah laa…maybe dalam 88% dah siap..just nak buatkan cover depan and belakang (takde idea lagi nak wat camner) then cantumkan cover ngan huruf2 masing..and cantumkan..and finishing touch laa..nak kemaskan buku ni..pon still takde idea lagi nak wat camne..huu…

hopefully bule siap dalam tahun ni gak..hahaha.. :D

written by beba

10 thoughts on “Project Felt; Buku ABC – Part 4

    1. beba

      @peah hahhaah..lambat lagi tu..before Alif masuk umur 2 tahun kompom kena siapkan..hahaha..tunggu balik KK dlu baru bule sambung..aku tak bawak datang sini..dah berat dah beg..hohoh

      @dila best tu best la gak..haahaha..cara nak wat tu kalau dila tengok post2 before this (ada saya mentioned kat post kat atas ni) pasal felt book tu ade saya cerita2..gitu jek la pon cara nya..saya pon ikot logic akal jek wat..ikot suke hati..takde ikot any specific instruction pon.. :D

  1. Pingback: Project Felt;Buku ABC – Final!! Setelah Setahun.. | Habibah & Anas

    1. beba Post Author

      @eina felt yang saya pakai ni beli online ngan jajakraf.com dier ade kedai dier..tapi tak ingat plak url..

      kalau tak pon kat daiso pon ade jual.. :D or ramai lagi yang jual online gak..

  2. pudicus

    I had been wanting to know if you ever considered adjusting the page layout of your site? Its well written; I enjoy what youve got to say. But maybe you can create a a bit more in the way of content so people could connect with it better. You have got an awful lot of text for only having one or two photographs. Maybe you can space it out better?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.