halo

akum..ni first time la kirenye saya tulis blog nih..sblom nih tak penah pon..blog pon tader..tp sy suke baca blog yg awak tulih..sgt suke..hohoh..um..actually bagos gak ada blog nih..bleh jadik memori..um..nak cite pasal apa ek..um..

 

aku stat ngan cite mcmana aku ble knal ngan cik bibah nih..hoho..knal ngan dia nih time kat skolah menengah dulu..time tu skolah kat maahad hamidiah kajang..masa tuh form 2..dia nih lambat sket masuk skola aku..awal form2 baru dia masuk..kalu tak silap la..um..time form 3 kitorang sekelas..kelas 3 umar…nak dijadikan cerita..ada satu hari tuh..ada la aktiviti timbang2 berat bdn..itu jam aku dok kat row 2nd last kat blakang..then time cik bibah kita nih nye turn..aku pon usha la..actually sblom nih mmg aku slalu usha2 dia..hahaha..dia je tak prasan..um..bile turn dia je aku pon saja nyakat..n ckp “wah..berat btol”…heh..dia punya marah..hoho..dia buat muka pelik kat aku..heh..n start dari situ lah aku suka kat dia..n jadik stalker..haha..

 

cita pasal intip mengintip nih..ada la satu hari tuh kuar aku kajang..si bibah ni mmg pelik skit orgnye..dia bkan la mcm dak2 pompan biasa2 tuh..dia kalu kuar kajang mesti ada kat arked gi main daytona..aku slalu ar gak teserempak dia kat arked metro tuh..dia slalu kuar kajang pakai baju kemeja besar kaler ijau..hohoh..pastu jalan sorg2..um..balik pada cite intip2an nih..time kuar kajang tuh..aku gi la cziplee ngan apek..apek nih kawan baik aku la kiranya..kitorang nak bli ape ntah..da lupa plak aku..sampai je kat cziplee aku tros nek tingkat satu..tup tap2 aku nampak cik bibah tgh belek2 buku ape ntah..heh..aku pon purak2 la belek buku gak sambil usha2 dia..ntah nape aku mcm nak gi ckp2 ngan dia plak..aku pon gi la dekat skit..tpi dia wat deek jer..mmg dia tak nampak kot..lagipon dia nih mmg jenis kurg peka..haha..bile aku da dekat je ngan dia tetiba ade plak budak laki nih tanya aku dgn suara kuat kat public tu ” abang nak ngorat akak ni ek?” ces…tros aku lari ke tingkat bwh..kacau btol!ampes!hohoh…aku ngan apek tros balik pastuh..takot2 dia pk bkan2 plak kan..tp tragedi tuh aku ingat smpi la skang..heh..:)

 

um…time f3 tuh aku tader la buat taktik2 ntok ngorat dia nih..tp aku mmg suka kat dia ar for sure..tgk dr jauh je..heh..beckp pon skali jer kot ngan dia nih..itu pon time nak pmr dah..mintak mmf ntah ape ntah..poyo je..pastuh time kasik dia keropok yg aku mnang competition sukan kalu tak silap..um..pas f3 dia pindah skolah….masuk sains slangor…..tros kitorg tak jmpe…tp aku ttp ingat kat dia ni..heh…sbb dia pelik!haha..sampai la kitorang jmpe balik time aku cuti semester 6 diploma..masa tuh aku da masuk itm..time tuh keje sambilan..jd site supervisor..dipendekkan criter aku dpt la no phone cik bibah nih dari one of my fren..aku pon sms dia..tup tap tup tap..aku ajak jmpe…dia pon sudi stelah aku umpan ngan nasik lemak feroz..hahah..ternyata umpan ku itu berjaya!mlm tuh..aku borak la kat cyberia tpt dia tinggal tiem blaja kat mmu..hohoh..stat mlm tuh..aku tekad nak jadikan dia awek aku…dan dipendekkan citer aku jadi bf dia ntok 2 taun stengah..pastuh kitorg tunang…ckup staun bln 4 akan dtg nih kitorg kawen!horrey!aku syg giler kat cik bibah nih..pada aku..masa depan aku ngan dia je..insyaAllah..:) um..okla..saket perot la..adoi..

written by anas

sabah confirmed..

so..da confirm da ni anas nk kena keja kat sabah..ayah dier da siap book kan tiket da gi sane..nampaknyer pas ni jadik org sabah la plak..huu..kirenyer first time la nnt dok jauh gle nk mak ngan ayah..b4 this pon paling jauh kat melaka..tu pon 2mgu skali ke balik umah..xpon kengkadang mak ngan ayah datang tgk..huu..xmanja tau..mmg biase camtu..time skolah dlu pon camtu gak..skolah kat kl..every week mak ayah datang..bwk makanan..heheh..biskot2..megi..air instant..camne la ek nnt..jauh2 ni..sebulan skali pon xle nk balik..huu..harap2 anas x jadi kijam..heh..

 

xcakap lagi ngan bos ni..camner ek..huu..jap lagi la..xtau sebenarnyer nk cakap camner..huu..nnt la..susun2 ayat sket..aiyo..benti keja lagi…huu..da la jenis yg x reti nk interview2 ni..takut..kat sane nnt x tau la keja camne..

written by beba

Artwork for wedding card..

malam khamis hari tu org kad tu da emailkan artwork for kad kahwin tu..cantik gak laa..heheh..tp ade la some corrections yg kena wat..ingat ke nk pegi jek sane nnt..senang tukar n setelkan 50% deposit tu before diorang bule print..xpayah la nk bolak-bolik ngan corrections tu bape kali email kang..kalu bule nk pegi hari isnin malam nnt, pas kije..dier tutup kol 9pm..tu pon depend on anas gak la..kalu dier bule balik cepat..huu..

 

ntuk goodies nk kasi kat org nnt..rasenyer progress makin bagus..hehe..hari ni pon da byk gak la da buat..ye la budget2 la katekan…sume pon kalu bule nk wat sendri..hehe..tp xpe jimat..kalu beli kat luar satu 1.80 kalu buat baru jek dalam 80sen jek..kan untung tu..1.00 tuh…200biji da rm200 untung..tu baru satu..blom lagi yg len2..byk gak la jimat..:D

after this maybe mak nk try wat bisnes plak wat benda tu..mmg bule untung..tp xle la bgtau ape nyer…kang kantoi la plak..xjadi bisnes..hahaha..tu je kot for now..ja..

written by beba