assalamualaikum..

uik2..da lama da tak tulis kat blog nih..hoho..mmg susah nak follow up bende2 nih..heh..kna rajin gak mcm dak b baru ble..tu pon dia kadang 2 kantoi..yg pastinya aku mmg suke baca blog yg dia tulis..hoho..

 

um..aku skang da pindah keje kat sabah..aku balik for good da ..heh..semua belaku sekelip mata je..tetibe je..banyak gak oang tekejut..reason?byk reason dia..actually aku da citer kat bibah da reason2 dia..and syukur aku pada tuhan..dia bleh paham n ble terima ngan keputusan aku tuh..risau gak aku ngan dia mana tau dia tak setuju ker kan..

 

aku bkan apa..sblom nih ada la 2 3 kes yg melibatkan situasi mcm aku nih..means org sabah kawen ngan org kl then menetap kat sabah nih..most of the case ramai yg tak menjadi..so..sedikit sebanyak ada gak ar tedetik kat ati mcmana plak ngan kitorg..ada banyak kali gak aku tanya kat bibah..mintak pendapat dia..sampai kna marah gak aku sbb tanya byk kali..aku cuma nak kepastian je..aku nak kasik yg terbaik ntok bibah selagi aku mampu..walopon aku tak reti la nak msk ayam nandos tuh kan..(kat kk nandos tak bukak lagi..coming soon!)hohoh..

 

skang nih yg aku pikir pasal si bibah je..mcmana dia nak adapt ngan kehidupan baru dia..yela..dia dtg sini mcm gi tpt baru yg dia takde sesapa except aku n my family..so…a alot of thing to think..actually aku ngan dia sama je..aku pon tak da kwn gak sampai sini..lama aku membesar n berkawan di kl tuh..sampai negri sendri pon tak arif..hoho..so..aku ngan dia sama2 la nak mulakan idop baru kat sini..dan aku arap aku ngan dia sukses je..hoho..

 

um..aku skang keje kat qs department hq jkr kat kk..aku qs paling muda kat cni..yg len sume da senior2..stakat nih aku takde keje sgt lagi..baru intro2 je ngan cara mcmana jkr state nih wat keje..so far so good..aku rasa aku tader masalah..insyaAllah..um..pasal kawen plak aku da setelkan da surat kebenaran nikah yg part aku nye..pasnih baru si bibah yg setelkan part dia plak..um..tgl sebulan lebih jer lagik..hohoh…um..okla..lenkali lagik..banzai!

written by anas

nk pakai gaun?

ari tu ade g kawen org..last month kot…bride tu pakai gown time potong kek..nampak cantek plak dier pakai gown tu..dier pakai tudung..so cam agak sesuai la gown tu pakai ngan tudung..dier pakai gown kaler puteh..mmg nampak cantik jek..so i’ve decided..nk jugak pakai gown time potong kek!! semalam mak da tanye da makcik sham tu..dier kate bule..kire persalinan gak..so xyah byr add on la..tp xtau la…kena kompom btol2 ngan makcik tu..dier cam ala2 pandai meniaga sket..hahaha..so nnt la time g pilih gaun tu nnt kompom btol2 ngan dier…huhu..camne pon kena berusaha menguruskan bdn..tp cam ala2 xberjaya sgt la kan..susah tol la diet ni..

written by beba

card da siap!!

yeay..card da siap da..so..this saturday la kot gi amik..mintak2 la cantek jek kad tu..huu..

 

semalam baru jek dapat surat kebenaran kawen pihak lelaki dari anas..so pasni bule la proceed ntuk wat aku nyer plak..huu..leceh gak nk kawen ni..mcm2..seb baik la hiv test da wat hari tu..so skang ni tinggal isi borang n g sain depan jurunikah..pastu setel..part tu jek la.huu..

 

skang ni..umah ni la..bersepah2 lagi..byk lagi nk kena kemas..aiyo..mintak2 la sempat..

written by beba

the dates..

31 march 2008 anas datang from sabah ; soh dier datang awl sket kalu nk fitting2 baju..kang ade jek yg kawen ngan suar senteng plak kang..hehe..
4 april 2008 hari nikah..xtau lagi la pagi petang ke malam ke..sbb xkompon lagi ngan tok kadi sume..still dalam proses nk dapatkan surat kebenaran nikah.
5 april 2008 hari ni mengikut mak punye plan dier nk wat majlis khatam quran..tp xsure lagi..maybe tukar ke wat mende len..tgk la dlu camne..sbb hari ni xde ape2 plak kang..
6 april 2008 ni la hari yg meletihkan nnt..huu..tp once in a lifetime ni..so enjoy! hehe..kawen bukan byk kali pon..unless..toot..benda2 tu la..huu..estimated kad yg nk diedarkan dalam 700.
14 april – 17 april 2008 kalu diikot kan hari ni kitorang plak nk g hanimun..dalam mesia jek..heh..xmampu la nk g luar negara ni..aku x de paspot..nk wat paspot jek da kasar da blanje..kalu da ade paspot ok jek kalu nk g..hehe..so mengikut plan kitorang g cherating jek..sbb situ ade legend resort tu..ayah ade membership legend worldwide so dapat la dok free kat sane..kire ayah sponsor la..tp yg len sume tanggung sendri laa..then 16 april tu pon bday anas..kat cherating 3 malam..then on the way balik singgah genting lak..tdo semalam kat sane..then esok nyer balik la kajang..tu la planning hanimun nyer..
20 april 2008 anas balik sabah..da nk kena start keja balik..tp aku still stay sini lagi..nk kena kemas2 sume barang2 nk bwk sane kang..tp maybe da siap gak da la kot..yg gap2 tarikh2 tu da bule da nk kemas2..lgpon nk kirim kat dier gak barang2 tuh..xkan la aku plak nk angkut sume plak kang..huuu
30 april 2008 aku plak bergerak ke sabah..g sane awl..
2 may 2008 my families and etc yg pegi ke sabah bertolak hari ni..dalam masa ni ade la dalam 20 org yg pegi..
3 may 2008 malam ni wat majlis berinai..
4 may 2008 majlis kenduri kat sabah..start kol 9pagi..org sabah awl tol kan start majlis..heheh..abes dalam kol 3ptg..bersanding sume tu and potong kek dalam kol 11.30pagi..majlis kat sini mak dier kuarkan 2000 kad kot..ntah bape org la tu jemputan..time kakak anas hari tu..3000 kad..
7 may 2008 sume family balik..huu..tinggal sorang2 kat sini..pasni da kena dok kat sabah jadik bini org..jauh dari family..huu..

so..lebih kurang camtu la flow nyer..heheh..

written by beba