gambar kawen yati n aboy..

ni gambar2 from one of the photographer..yg pompuan tu..yg laki tu blom upload lagi..nnt kalu da kuar aku letak link tu kat sini…ni time kenduri kat umah pompuan..tapi korang sile la tgk gambar pengantin saje ek..kalu ade gamba aku menyelit kat mana2 tu abaikan jek..ok..:D hehe..link nyer kat bawah tu..tgk la ek..jgn malu2..yati ngan aboy xkesah..

 

http://www.flickr.com/photos/guttiferae/sets/72157604047000568/

 

beba+yati+kiki

written by beba

2 hari after mengundi..

keputusan tahun ni lain dari yg len la..tp paling xcaye tu kl ngan selangor la..hehe..so dalam 5 tahun ni kite tgk la camne selangor n kl under um..ape ek..pkr ek? ntah la..hehe..then perak, penang, mana lagi tu?..kelantan semestinyer ttp ngan pas..aku xtau la sgt pasal politik2 ni so xmo la cakap byk2..hehehe..tp as for me..aku xde la cam sokong fanatik sgt memana parti ni..as long as malaysia ni aman..makmur, sejahtera dan yg seangkatan dgn nyer..aku ok jek…lagi2 la skang ni da nk kawen ni…nk membina family la katekan..aku nk la nnt bakal anak2 aku bule idop senang..hepi2..

 

then, pasal preparation wedding ni..um..ntah la..rasa nyer progress part umah tu ade laa..da banyak da gak gerak part kemas2 ni..ok la..dari dlu tu..da comel la sket..hehe..letih gak la dok mengalih benda2 berat ni..um..maybe this weekend nk g jumpe balik makcik sham tu..nk g tgk gown tu..then nk kompomkan harga betol2..sume sewa2 baju tu..karoke mak da booked da kot..biase nyer bape ek? xtau la..tp ngan org tu dier kasi 350..n plus mamat dj tu pandai nyanyi skali..mak cakap la..ntuk meja pengantin pon da ade org gak nk wat lauk pengantin..dier chef kat mana ntah…ntuk tu dalam 200 la..ape lagi ek..umm..for now tu jek la kot..ntah la..malas lak nk pk..hehe..kay la..tu jek…:D

written by beba

yati (cousin) and aboy (preow!) kawen..

hari sabtu aritu tamat la zaman bujang cousin aku si yati..kitorang sebaya..dier lahir sebulan awal dari aku..dier tunang pon aku rasa sebulan awal dari aku..then dier kawen pon sebulan awal dari aku..so camtu la..camne pon aku ttp sebulan lagi lewat dari dier..hahaa..

 

first time la aku btol2 involved in majlis kawen ni..b4 this slalu nyer g kenduri kawen makan jek..heheh..time akak dier kawen dlu aku ade exam time tu..so ala2 datang pas org sume da balik da..da abes da pon kendurinyer..huu..kali ni aku tgk la camne time nikahnyer..ok la..si yati ni bukan jenis suke mekap2..tu la aku cakap kat mak andam dier…ntah2 seumo idop dier nnt 4 kali jek dier pakai mekap.time tunang arituh, nikah, sanding umah dier..then last time sanding umah aboy..next week..hehe..mak andam dier mmg jenis sporting gak la..dok melayan aku ngan kiki (gf boem). kitorang memekak jek la dalam tuh..ntah ape2 jek borak2..sambil2 dok tgk dier mekap si yati..time nk nikah ngan sanding pon ade jek kitorang..time nk sanding tu..bile yati dok nk pakai tudung..kitorang pon datang la menyemak dok mekap2 plak kat bilik dier tu..haha..jgn mara..bilik tu jek la yg lighting dier terang sket…yg len sume gelap jek..kang kuar jadik tepong gomak kang..tu la pegi bilik dier..hehe..

 

photographer si yati pon ok gak la..sporting abes..ade byk la gak gamba kitorang dalam tu dok menyibuk..haha..siap request lagi suh amik gamba..

 

kirenyer tu la first time aku jadik pengapit kedua..hahaa..yati ade 2 pengapit..pengapit utama si kiki..dier mmg da penah jadi..so da biase..aku ni mmg xpenah..yati la dok ngaja aku..haha..blur jek..memule aku just kena dok pegangkan payung jek time nk menyambut pengantin lelaki tu. bile da nk gerak balik ke umah tu..aku tuka plak kena pegang ekor dier yg menjela tu..si kiki pegang payung yg kipas2..sampai dalam aku ingat da abes da keja aku..pastu kang mak andam dok panggil suh duk kat ngan pelamin..suh kasi bunga telor kat org yg merenjis..huu..pastu kang nk dijadikan cerita mak bapak si kiki nk balik la plak..so dier soh aku plak ganti dier kejap..huu..dok la kat situ jadi pengapit xbertauliah..hehehe..tp pengalaman la ni..at least pas ni tau la gak kan? haha..tp part yg paling besh aku yg bule makan kat meja pengantin..muahaha..sian si kiki..heh..lek lek kiki..:D tp makan bukan bule byk pon..mak andam tu tgk jek..huu..ade ke pastu dier dok cakap aku makan xberenti..padahal aku makan lauk jek sket..ayam golek tu secubit, udang bosar tu satu..ngan lauk sayur goreng tu..tu jek..huu..mak andam kijam..ape2 pon..all in all sume pon berjalan ngan lancar..si yati ngan aboy pon da ‘slamat’ hehe..aku jek la yg tinggal ngan preparation aku yg xsuda2 nih..huu..sabo jek la…

written by beba

dak b penat..

arini cik bibah kita penat..smlm dia gi bekeja keras kat umah nenek kat beranang..smlm yati n aboy kawin..yati tuh sepupu cik bibah yang dia paling rapat..yati ni merangkap geng kelisa aku suatu masa dulu..tp skang da tak geng da sbb aku da jual kelisa aku..hoho..sian en penyu liar..ntah ape keje cik bibah kat sana aku pon tatau..tapi dia ckp dia jadik pengapit..jadik pengapit ngan kiki..kiki ni plak awek si boem..boem ni a.k.a ibrohim adalah adik kandung kepada cik bibah..siap ada pengapit berganti2 la plak..ala ala mcm lari berganti2 4×100 @ 4×400..ish apa aku mengarut nih..adui..um..smlm ada gak aku kol yati n dpt la ckp ngan yati n aboy..cakap tahniah kat dorg sbb da slamat kawen..aboy skali lafaz je da setel..cik bibah ni bleh plak nak set2 benchmark kat aku(sekali lafaz) time nikah nanti..heh.smlm time cik bibah kol dia da kompemkan yg ayah dia yg nikah kan aku.hoho..dia pon ada pengalaman gak nikah kan adik bongsu dia dlu..huhuh..ujung mgu lepas aku ngan mak begotong royong siapkan kad kawen kitorg kat sabah nye..baru 200 je yg bejaya ikat..(ikat ngan benang silver ntok hold paper kat dlm kad)..print da setel da 2000 kad..yg 300 tu tgu cik bibah kirim kat akak time dia gi kl ari khamis nih..um..adik aku pon gi kl khamis nih..dia dpt keje ngan jbtn kebajikan..kna gi induksi dlu kat hq kebajikan kat bangi pastu baru dpt penempatan kat mana2..so..tinggal la aku kat sbh..ngan 2 org adik aku yg maseh skola tuh..hoho..tapi takpe..bln dpn aku da ada kawan baru!!go go go cik bibah go!minggu lepas aku ada join dak2 cni men futsal..dak2 taman keramat(tpt kasen aku tggl)men ari khamis mlm lawan ngan dak sembulan..memula dorg ingataku tak reti main kot..heh.tp dorg ajak je..ye la..aku men pon pki sluar trek..pki kasut badminton plak tuh..tup tap..skali aku men aku skor 10 kot mlm tuh..siap menang lg lawan team sembula tuh..terkojut berok dorg..skang dorg panggil aku star!hahahahah…p/s.lek dak b..jgn marah!hahah…oklatuh..lapar ar perot..tp baru kol 11.30 ni..adui..

written by anas