berjauhan ngan dak p..

so..ape ek nk cite..huu..anas da balik da hari ahad lepas..and skang ni aku pon keseorangan la kat semenanjung ni..boring tol la..xbyk mende pon nk wat..rasanyer mmg relax gle la..huu..relax sampai ke tahap yg memboringkan..hehe..duit gaji pon cam da nk abes da kat dalam bank tu..ampes..pas ni kena harapkan duit en suami la..huu..

 

baru jek hari selasa lepas ade org telekom kol aku..suh g interview hari jumaat ni..ntuk post technical exec..ntah ape work desc dier aku pon xtau..da aku tanyer dier pon dier x tau..huu…tp ape2 pon anas kate pegi jek la interview tu..mana la tau kot2 ade kosong kat sabah then bule transfer ke sane ke..tu pon kalu post tu ade kat sane la kan…huuu..tp kalu kat kl..terpaksa la menolak..xkan la aku nk keja sini anas keja sabah..ape ke makne nyer tu…huu…tp kalu dapat mmg senang la..xpayah la aku nk kena bayar loan aku every month..lega da kat situ..gaji pon bule la…paling tinggi daripada yg aku penah dapat..so aku xkesah laa..aku slama ni keja gaji rendah jek..huuu..um..kalu xde kat tm ni..kena la carik keja kat sane..xpon just rely on keja kat gov jek..tp gov pon ok gak…byk pe benefits..heheh..

 

um…sbb da kawen ni..kena la cite pasal baby plak..huuu..memule b4 kawen kitorang ade gak citer2 pasal anak ni..nk cepat ke lambat ke…kalu ikotkan dlu…aku nk lambat..relax2 dlu enjoy2 dok berdua setahun..then baru la berusaha…tp typically lelaki ni mmg la suke kalu dapat anak cepat..seriously kalu tetiba kang aku ter ‘pregnant’ mesti anas meloncat2 kesukaan…huu..tp aku cakap camtu bukannyer sebab aku xsuke ke pe…of course la aku suke..sume pompuan yg kawen nk ade anak sendri…sape xnk beb..lagi2 kalu anak org yg paling kite syg skali..heh..but honestly..aku takut laa..huu..responsibility tu..i know that once married i’m supposed to be ready for both being a wife and mother..in case la kan..who knows da kalu rezeki…tp maybe being a mom has not occurred to me just yet…tp kalu da ditakdirkan aku dapat anak awal dari setahun yg aku nk tu..wah..besh gak..hahaha…aku rasa aku ni cam tgh konfius antara nk ke x..hahaha…da la..cukup la aku mengarut..ntah ape jek la yg aku cite ni..lek2..dak p..jgn sangka bukan2…hehehe..luv u so much…:D anyway..we are hoping that when the time comes it will be a girl….hahah…adios…

 

written by beba

cuti da abes!

arini da stat keje…smalam aku da balik ari kl..flite kol 11.10..puan bibah n mak ayah mertua n ciki yang anta..seb bek sempat sampai sblom kaunter tutup..rush gak smlm!hehe…cuak kejap..ketar bak kata dak b..hhohoh..um..sian puan bibah tinggal sorang2 kat kajang..hohoh..minggu depan 28.04.08 hari isnin puan bibah berangkat ke sabah..huhuh..aku nak kna setel umah kitorang kat kk ni..ptg nih nak gi tgk umah tuh..aiyok..bini aku kol la…ok..ja..

written by anas

hoNEyMOOn!hoho…

assalamualaikum..pekabar korg sume?hohoh..heh..mcmla ramai sgt yang nak baca blog kitorang ni..heh..tapi takper..at least cik bibah baca!huhu..um..kitorang baru balik dari honeymoon nih..hoho…tadi dalam kol 8 sampai umah..kitorang gi honeymoon kat pantai cherating,pahang…um..best giler wooo!!hehe..meh aku citer sedikit sebanyak pasal bulan madu kitorang nih..tapi apasal dorg panggil bulan madu ek?heh..um..actually plan nak gi honeymoon kitorang nih aku yang plan n arrange..huhuh..cik bibah kiter nih ikot je..tapi sumbangan dia kire besar gak ar..hohoh..shh..jgn ckp kat org len dak b!huhuh..aku plan trip kiroang nih time kije kat sugai buluh lg nih.time tuh site aku kat kg kubu gajah..wat umah cik en singapore..time dok rest tghari tuh..aku pon plan la tentatif trip kitorang nih..pastu aku kasik ar plan kat cik bibah kiter nih yg time tuh maseh lagik tunangan aku..hohoh..then dia pon ok jer!so..itu la spark nye trip kitorang ni..buat kat dlm negeri je..budget!huhuhuh..:) kat memana pon ok..janji epi!hoho..kan dak b?:)..

 

kitorang gerak ari isnin 14.04.08..memula tuh nak gerak kol 8 la konon2nye..tup tap2 bangun pon kol 8..heh..so..pas packing n wat itu wat ini..kitorang pon gerak dalam kol 1130 cam tuh ar..kitorang gi nek kete mak..iswara aeroback yang gagah!WKT2419..huhuh..nak nek cik WEN6626 tu parah plak nak bayar minyak die kang..da la auto!kuat makan tuh!hehe..so..bawak la en iswara gagah milik mak tuh..mmg gagah wei!:)..so..bebalik pada citer tadik..kitorang pon gerak ar pas isi minyak full tank..ikot MRR2 tros ker karak n LPT highway..kira2 dalam kol 3 camtuh..kitorang pon sampai la kat kuantan..aku kna singgah kat bank rakyat kuantan jap..sbb nak kna setel keje bahraz sket..bos lama aku mintak tolong sket..cik bibah da bising sbb time honeymoon pon kene keje ker?hohoh..sket jer pon..heh..so..tup tap2..kol 4 baru nak gerak gi cherating..

 

 

actually kitorang kna check in kol 3..tapi lambat cket ar..lambat2 pon kitorang sempat lagik singgah kat pantai batu hitam..benti makan..hohoh…cik bibah da lapor!huhuh..so..kitorang sampai kat LEGEND RESORT cherating dalam kol 0520 gak ar..huhuh..seb bek tak kna penalty sbb check in lambat..huhuh..so..tros gi bilek..bilek no 146 & 147..huhuh..ok gak bilek die..besar wo..

 

 

pas kemas2 barang sume..kitorang tros gi pantai dia..aman giler..org pon tak ramai time tu..mmg timing ngam punye ar..lepak pantai sampai petang..amik2 gambar..seb bek ada nikon s51 (thanks ain)..banyak gak snap gambar!huhu..then pastuh kitorang tros gi kafe kat sini..coconut groove nama die..makanan die bole tahan ar..mlm tuh dinner western set..

 

 

 

 

lama giler kitorang lepak makan tuh..2 jam gak..makan n borak2..pas makan balik bilik..wat ape?heh..tido la beb..ape lagi?hahahaha….esok nye 15.4.08 ari selasa..pas bangun jer kitorang tros gi makan..tapi bkan bfast ar..da kire brunch da..kol 11 baru makan..bangun lambat..biaser ar tuh..honeymoon mana ada bangun awal2..bangun smayang subuh jer…..pastu…huhu…um..arini kitorang gi bandar kuantan..jenjalan kat megamall…ada la beli barang2 sket..pastuh ptg nye kitorang lepak minum ngan kawan aku..inspekter adib n inspekter lan..lama gak lepak borak2 ngan dorg kat mapley TAJ ..pastu ptg tuh dalam kol5 da gerak balik legend ar..sampai jer legend..tros lepak pantai lagik!!hehe..jenjalan ngan isteri aku cik bibah kat tepi pantai..heh..amik2 gambar lagi..aktiviti2 sume cintan n leleh habeh ar..hahahah…:)..

 

 

 

pastu..balik bilek..malam tuh gi dinner..kali ni makan chinese set plak ar..hohoh…

 

 

time da nak balik bilek tuh cik bibah ada bli satu slice kek ntok aku..hoho..kek birthday katanye..sbb 16.04.08 nih aku da masuk 25 tahun da..hoho..banzai!!

 

 

so..mlm tuh..tepat kol 1200..aku pon suh cik bibah nyanyi lagu bday ntok aku..hiihi..um..ni la 1st time aku sambut bday ngan bini!hoho…thanks dak b sbb sudi jadik bini saya!haha…:)um..mlm tuh hepi giler..banyak btol kitorg borak..tup tap2..da pagi..huhuh..

 

um..hari nih..kitorang dok lepak bilek jer…tp kitorang sempat ar gi bfast..tuh pon da last minit la..kol 10..hehe..bfast kat kafe tuh abes kol 1030…kelam kabut ar aku n bibah amik makanan kat buffet tuh sampai penoh meja kitorang!heheh…seb bek tak ramai org!:) huhuh…

 

 

pas bfast kitorang lepak bilek jer…:)huhuh…ptg tuh kitorang plan nak gi tgk sanctuary penyu..huhu..kat tpt tu banyak penyu2..so..kitorang pon gi ar ngan harapan cik bibah yang membuak2 ntok tgk penyu tuh..ampes!hehe..sampai je kat tpt tuh..da tutup..huhuh..kempunan ar nak tgk penyu..actually ble gak dtg mlm2..tapi jalan kat situ remote sgt..takot plak kalu jadik ape2 kang..payah..huhuh..soo..balik lepak bilek jer…mlm tuh gi dinner lagi..dak b makan lamb chop aku mkn fish n chip n seafood platter…

 

 

huhu..ni last dinner kat cni..hohoh..esok da nak check out…so..esoknye 17.04.08..eh..kire arini la..so..tadi la kitorang check out dalam kol 11 mcm tuh.pas packing sume brg2 kitorg pon gerak ar balik kl..actually plannye kitorang nak singgah kat genting n tido dulu semalam..huhu..lepak kat tpt2 sejok plak..hehe..um..singgah kat kuantan jap gi bank in duit ntok adik aku kat kedah tuh..nak pakai duit sket..dia baru kije n gaji tak masuk lagi..pastu kitorang singgah kat pasar lama kuantan..gi minum jap n bli kopok ikan ntok bawak balik kasik mak ayah opah n nenek..tapi cik bibah kate opah tak mkn kopok ikan plak..puik..hoho…

 

pastu kitorg pon gerak ar menuju ke genting..sepanjang jalan tuh cik bibah kiter ni dok tido je..ampes..hohoho..penat kot die..hihi..um..sampai kat tol karak baru ar die bangun..kitorang tros je gi first world hotel..time nak check in tuh..eh silap..kene cek dulu ada bilek kosong ker tak..tup tap..tader..hohoh..actually cik bibah da suh aku booking dulu..sebab dia ckp nanti tader kosong..tp aku degil!haha..lagipon bkannye peak season pon..kata aku masa dulu2..huhu..last2..muncung la minah tuh..huhuh..actually kitorg singgah genting nih pon sbb nak guna dining card adiah dari kawan aku yg masih tak diketahui identity n asal usulnye time kawin aritu..dia kasik dining kad worth rm100..so..rugi ar kalu tak guna..so..kitorang gi ar mkn kat first world nye cafe..makanan dia theme thai nye cuisine..aku tak brapa gemar plak jenis2 mknan dia..tapi blasah jer ar…akibatnye…sampai skang nih aku masih sakit perot lagik!hohoho…adui!so..pas makan tuh..tros ar gerak balik…

 

 

n sampai ar kat umah kol 8 macam yang aku da citer awal2 tadik..huhu..keseluruhannya..BEST GILER!thankx sayang!i luv u so much!pada pembaca2 yang len..silalah kawen supaya korg ble ar gi honeymoon n enjoy nanti!hehe..yang pastinya..aku akan ingat sume kenangan manis nih sampai bile2…at least kalu lupa aku bleh baca blog aku nih!hahaha…okla..nak rest dlu..jumpa lagik!assalamualaikum!go go go!!

written by anas