akum..hari ni ari jumaat..ptg kang aku balik umah jumpa mak..skang nih aku dok kat kk..dok kat rumah kasen aku kat taman keramat..every wiken aku balik beaufort..aku still dalam proses menyesuaikan diri kat kk nih..tgh usha2 negeri sendri..walopon pelik tapi itu la die situasinye..heh..so far so good..da familiar gak ar ngan jalan2 kat sini..bayak gak port2 makan kat cni..hohoh..sedap2 gak oang negri aku masak(tp aku mkn mmg tak memilih pon!)taktau plak aku tekak cik bibah kite tuh..kat cni mostly tak de mknan pedas2 nih!..heh..banyak gak tpt2 yg interesting kat cni..nanti cik bibah ada kat cni bleh la aku bwk dia jalan2..pada aku..negri aku mmg lawa..hoho..kk ni tepi laut..so..selalunye city kat tepi laut nih ada unique sket at..so far ada banyak gak tpt aku da gi yg city dia kat tepi laut gak..kuala tganu,kuantan,kuching..n etc..tp pd aku tak dapek ar dorg nak celen kk!haha..(ini bkan promo tp honest review je!)haha..um..tarikh nikah lagi 34 ari je kalu aku tak silap la..prep kat blah bibah da 60 percent aku rasa..kad kawen bln dpn da ble edar..dia pon da abes lipat da pon..hhoho..kad kawen aku da abes print da..kad kawin aku kat sabah nye akak aku yg wat..aku bli kad dia deco sket2 n print kat umah jer..jimat cket..hohoh..jemputan aku kat sabah ni 2000 + 300 = 2300 kad jemputan(biasala kat kg ramai jemputan)..yang 300 tuh aku pki kad yg tpt bibah punye..hohoh..itu kad kira vip punya la..kad tu nanti next week akak aku gi kl suh dia bwk jer nanti..hohoho..um..exited gak nak kawen nih sbnarnye..haha..pasni aku da ada partner in my life..selama ni kebanyakkan hal2 personal aku semua aku simpan ntok aku jer..skang aku da tpt nak share sume tuh..heh..so..itu jer la dulu..um..banzai!

written by anas

kad kawen da amik da..

semalam pas g nikah sepupu aku kat putrajaya then balik tuh tros g amik kad…bayar the rest of the balance rm520..then setel la satu benda..hehe..so semalam malam pon da start da dok lipat kad tu..da kena lipat sendri la plak kan..hehe..tp ok la..puas ati la ngan kad tu..pas ni kena setel umah, kemas2 sume..then ngan dapatkan surat kebenaran kawen and book kadi..huu..lagi sebulan lebih sket jek lagi ni..ketar2 la dok nk siapkan sume..hehe..

written by beba

assalamualaikum..

uik2..da lama da tak tulis kat blog nih..hoho..mmg susah nak follow up bende2 nih..heh..kna rajin gak mcm dak b baru ble..tu pon dia kadang 2 kantoi..yg pastinya aku mmg suke baca blog yg dia tulis..hoho..

 

um..aku skang da pindah keje kat sabah..aku balik for good da ..heh..semua belaku sekelip mata je..tetibe je..banyak gak oang tekejut..reason?byk reason dia..actually aku da citer kat bibah da reason2 dia..and syukur aku pada tuhan..dia bleh paham n ble terima ngan keputusan aku tuh..risau gak aku ngan dia mana tau dia tak setuju ker kan..

 

aku bkan apa..sblom nih ada la 2 3 kes yg melibatkan situasi mcm aku nih..means org sabah kawen ngan org kl then menetap kat sabah nih..most of the case ramai yg tak menjadi..so..sedikit sebanyak ada gak ar tedetik kat ati mcmana plak ngan kitorg..ada banyak kali gak aku tanya kat bibah..mintak pendapat dia..sampai kna marah gak aku sbb tanya byk kali..aku cuma nak kepastian je..aku nak kasik yg terbaik ntok bibah selagi aku mampu..walopon aku tak reti la nak msk ayam nandos tuh kan..(kat kk nandos tak bukak lagi..coming soon!)hohoh..

 

skang nih yg aku pikir pasal si bibah je..mcmana dia nak adapt ngan kehidupan baru dia..yela..dia dtg sini mcm gi tpt baru yg dia takde sesapa except aku n my family..so…a alot of thing to think..actually aku ngan dia sama je..aku pon tak da kwn gak sampai sini..lama aku membesar n berkawan di kl tuh..sampai negri sendri pon tak arif..hoho..so..aku ngan dia sama2 la nak mulakan idop baru kat sini..dan aku arap aku ngan dia sukses je..hoho..

 

um..aku skang keje kat qs department hq jkr kat kk..aku qs paling muda kat cni..yg len sume da senior2..stakat nih aku takde keje sgt lagi..baru intro2 je ngan cara mcmana jkr state nih wat keje..so far so good..aku rasa aku tader masalah..insyaAllah..um..pasal kawen plak aku da setelkan da surat kebenaran nikah yg part aku nye..pasnih baru si bibah yg setelkan part dia plak..um..tgl sebulan lebih jer lagik..hohoh…um..okla..lenkali lagik..banzai!

written by anas

nk pakai gaun?

ari tu ade g kawen org..last month kot…bride tu pakai gown time potong kek..nampak cantek plak dier pakai gown tu..dier pakai tudung..so cam agak sesuai la gown tu pakai ngan tudung..dier pakai gown kaler puteh..mmg nampak cantik jek..so i’ve decided..nk jugak pakai gown time potong kek!! semalam mak da tanye da makcik sham tu..dier kate bule..kire persalinan gak..so xyah byr add on la..tp xtau la…kena kompom btol2 ngan makcik tu..dier cam ala2 pandai meniaga sket..hahaha..so nnt la time g pilih gaun tu nnt kompom btol2 ngan dier…huhu..camne pon kena berusaha menguruskan bdn..tp cam ala2 xberjaya sgt la kan..susah tol la diet ni..

written by beba