anas pegi bali..

cam tajuk tuh la..da 3 hari da dier g sane..dier pegi sane ngan org office dier..kirenyer company trip la ni..fully sponsored..xpe la tu..huu..kena tinggal..huu..mmg xle ikot pn..heh..len ar kalu same kije.:D..yang buat jadik marah ni ade ke dier xbawak henpon, da la x bagi tau plak tu..ampes..at least kalu dier bgtau tu xde la nk pikir bukan2 da dier da bagitau..

 

the day dier pegi tuh..da la langsung x call ke sms ke..xde kabar berita,sampai la arini..tetibe td tgh hari dier msg..tu pon pinjam hp kak lin..seb baik la dok msg..kalu mmg la balik nnt kena budak tu..huu..geram btol..cam nk sepuk2 jek..huu..

 

skang ni dier da pandai..kalu wat salah mesti pastu kalu umpan blanje makan punye..huu..pandai ek..bijak2..tp buring tol xde org nk msg2 ni..tp kalu ade pon xde la msg selalu pon..h0h0h0..mengade sungguh..hehe…

written by beba

Preparations as for now..

um..xtau la nk cakap baper percent da preparations….seriously majlis aku ni kitorang dok wat budget2 jek..setakat mana mampu nk kuarkan duit..huu..but as for now yg da buat:

 

canopy – xingat la name company tu, tp owner dier tu sedare paksu..so ala2 dapat la harga special sket.

 

card – kad book kat Kanda & Dinda Wedding Card, masa book tu dier kate promotion, so amik jek la. Masa tu dok tgh tunggu peah kat KL sentral ngan leha on the way nk g tunang kutak kat muar, da alang2 ade tu usha2 la kejap. So kad tu dapat la RM1 sekeping..

 

photographer – um..yg ni aku surf kat internet jek..jumpe la Peveyhack Photography ni..bagi aku dier punye gamba nampak cantek2 la..ni pon da ade la aku tanye2 yg len gak..so aku rase dlm byk2 dier punyer affordable la..huu..kalu nk tgk keja dier check kat dier punyer fotopages. lagi satu dier ni dekat jek kat bangi nun..so xsusah sgt la kalu nk g amik benda tu kang.

 

baju cantek2 – heh..baju amik ngan makcik sham..dier ade kedai kat perhentian kajang satu ngan lagi satu kat kg. pandan ke mana ntah..sewa 2 set baju ngan dier..ntuk kat kajang amik kale putih, pink ade ijau2 sket. then untuk kat sabah amik kale gold + maroon. plus dier kasi lagi satu baju putih ntuk majlis khatam quran. yg tu termasuk ngan accessories la sume. baju yg putih tu xwat lagi tp design dier cantik la..heh. kalu nk tau nnt datang tgk..:D

 

make up – make up amik ngan Mai..dier gak yg make up masa tunang hari tu..

ape lagi ek? um..barang2 hantaran sume da setel da..kecuali brg2 makanan, coklat2, and kek blum beli lagi..then hantaran tu..of course la mak wat kan nnt..da mak sendri dok wat gubahan2 kawen ni..xkan la nk suh org len plak wat kan..mak wat pon kelas tau..kalu nk tempah contact2 la aku..hehe..skang ni da start da wat ntuk goodies nk kasi guests nnt..buat slow2..byk gak da siap..kalu nk beli mahal..so buat la sendri..dari situ la dok budget2 ni..kalu sume nk beli mmg xcukup la duit tu..huu..

 

lebih kurang camtu la summary aku punye preparations for the big day. um..nnt la sambung..:D

written by beba

Habibah and Anas

hulo..wah..da lama da xtulis blog ni..before this ade jugak blog kat blogger..tp rase nyer last update ade la bulan lepas kot. heh..tu pon da almost bape bulan ntah kot xtulis2..it’s not that xde ape yg nak ditulis, tp cam malas jek..eh..busy la..hehe..kat blog tu mostly pasal life..and usually time aku menulis blog tu time tgh tensen ke..so cerita dier pon cam cite org tensen gak ar..heh..tp kalu nk melawat site dier http://www.felia_zaira.blogspot.com

 

 

Before this berseorangan xlama lagi da nk jadi berdua plak..h0h0h0…tu la wat blog baru ni..sesaje jek..lagipon blog ni aku bule post, anas pon bule gak..tp x tau la tahap mane kerajinan mamat tu nk menulis blog.. nnt kite sama2 tgk. so, what do you think ngan layout ni..cun x? ala2 cam cute2 la kot…tp kalu korang x rase kiut xpe la..huu. it takes me several hours to design the theme..but the codes..i just grab it from somewhere..malas la nk code2 ni..nk kena paham lagi ape yg nk dibuat etc…senang kalu modified jek..cepat pon cepat..mane la ade mase sgt nk dok depan pc lelama (padahal 9 jam dok depan pc) .

 

 

Actually I just finished tweaking the layout and uploaded it..looking at the empty spaces in the blog, i have the urge to write something. uhh..I’d been yawning since 20minutes ago..so..heh..goodnite!

written by beba