yo..

akum..hari nih cuti satu sabah..ada pesta kaamatan kat cni..pesta kaamatan nih dalam bahasa melayunya pesta menuai..pesta menuai padi la kiranya..dulu 2 oang bila time nak menuai jer dorg buat pesta..kot..heh..actually yang sambut nih suku kaum kadazan dusun jer..tp sbb dia da jadik acara rasmi tahunan..soo..cuti ar..heh..setahu aku kat sabah jer cuti..um..so..aku ngan bibah pon cuti la arini..first time la bangun lambat kat umah nih..selalunya awal jer bangun..sbb kitorang takpenah lagi berhujung minggu kat umah kitorang sendiri nih..pas2 kawen arituh kitorang bz giler tiap2 ujung minggu..ingatkan last week pas kawen sedara kat kota belud tuh da ble rilek ar minggu nih kat umah time weekend..tapi..semua itu hanyalah mimpi semata2!haha..sambung plak cuti sekolah kat sini means lagik banyak la oang wat kenduri kawen!arghh!da letih da nih..puan bibah kita pon keletihan tuh..in fact kitorang baru jer pas balik dari attend kawen staf aku kat kota belud tadik..aduu..kene pegi sbb dia datang time aku kawen arituh..so..oang bebudi kita bebahasa plak..kalu diikutkan ptg nih aku da nak kna balik ngan puan bibah gi beaufort..sbb kat kg aku pon ada oang kawen gak..kira sedara gak mak kata..tp memandangkan puan bibah da terbongkang tuh kat bilek..n aku tgk dia mcm penat sgt2 je..soo..maybe esok pepagi baru balik kot..hohoh..maybe pas cuti skolah nih baru la kitorang aman cket kot!hopefully la..

um..skang nih kitorang ok jer kat cni..so far so good..puan bibah pon aku tgk da bleh adapt ar kat kk nih..ok jer kat cni..aku jaga dia tau..hoho..macam menatang minyak gas dia aku buat kat cni..hahaha..gurau je..oklatuh..so far tader plak dia tepekik telolong nak balik kajang!hahahah…:P minggu lepas minggu aku kene pow!bukan kene pow oleh oang jahat ker hape..aku kene pow oleh si hijau!ampeh..pagi  selasa tuh aku mcmbiasa nak gi kije ar..tup2 sampai jer kat selekoh taman aku ni..pas je lalu kat bonggol jln tuh..skrreeeet..kete aku jem secara tiba2!ampeh..aku pon kuar n tgk ar..tayar aku da nak tecabut daaa..lower arm dia patah!ampeh btol..tapi besyukur gak sbb tak jadik kat jln besar n time aku laju..kalu tak..bahaya gak tuh!so..kna la kol mekanik ntok tuka n repair on the spot..sbb nak gerak pon takble da kete tuh..um..repair2 jer da makan kat 1k..mmg si hijau nak uji aku..tp takper..demi keselamatan..so..skang da ok kot..cume aircond je rosak!puan bibah da bising2..panas kata nye..hohoh..sabar dak b!

um…itu jer la kot..next time aku tulis lagik..nak sambung cuci baju jap!banzai!

written by anas

5 thoughts on “yo..”

Please let me know what do you think about this post. :D