weekend

assalamualaikum..sabtu lepas aku n puan bibah balik beaufort..berhujung minggu ngan family aku kat kampung..sampai da petang kol 530..seb bek jalan tak jem sgt macam arituh..mungkin org skang sebok lepak kat shopping mall kot..hoho..shopping raya la kot..sampai umah lepak2 dlu tunggu mak n akak aku balik dari pasar ramadhan..puan bibah tak abes2 cakap yang arnab akak aku tuh da ckup besar n ready ntok di panggang!hahaha..cakap ar ngidam arnab panggang plak dak b!hohoh..so..ptg tuh buke ar sesama..

malam tuh pas balik terawih join akak n mak buat kueh raya..hohoh..aku mmg faveret tolong tgk oang buat kueh raya nih..dari aku kecik2 dulu sampai la skang..tolong tgk n rasa n kacau2 jer..malam tuh akak buat almond london..sedap biskot tuh..terer akak aku buat..kalau jual pon laku tuh..puan bibah tolong letak2 coklat hiasan kat biskot tuh..besoknya buat biskot…apa ntah nama biskot tuh..pakai coklat putih n gajus..sedap giler gak biskot nih..siap di tapau lagik oleh puan bibah..dah la tak kasik aku makan biskot coklat putih tuh..almond london je yg aku bole makan..dia kata baby dalam perot dia yang nak makan!puik!aada ada saja la ek..padahal dia yang nak makan.pandai ek jual nama baby tuh!hohoh..ptg smlm sblom buke aku n puan bibah tolong ayah pasang pelita kat laman rumah..tiap tahun mmg pasang pelita raya kat umah nih..adik laki aku si irfan tuh yang rajin buat..tp skang dia tak cuti lagik soo ayah ar buat..da tadeer keje kot ayah aku tuh..rajin sungguh..so..mak aku pon bising suh tolong..hoho..malam tuh pas magrib terang benderang la laman umah kitorang..baru la ada feel raya..

ujung minggu depan mak suh balik umah cos adik beradik aku sume da ada kat kampung da time tuh..adik aku yang keje kat kedah tuh balik 26 nih which is ari jumaat..dak2 skolah tuh pon balik hari yang sama..so..balik la kot..n ari jumaat tuh time mak aku gi amik adik2 aku tuh..dorg nak singgah bebuka kat umah aku n pn bibah..hohoh..so..puan bibah kna la masak..:) puan bibah nak masak fettucini carbonara yang seafood nye..arituh dia da ada buat..sedap giler!seriyes!:) sungguh berbakat bini ku ni memasak!clap3..tepok tangan ntok puan bibah!hohoh…pastuh dia nak goreng popia yang sgt sedap jugak!um..nanti kna gi giant ar bli brg2 masak puan bibah tuh..

um..smlm dak kecik dalam perut puan bibah tuh da pandai menendang dgn kuat..puan bibah ckp time dia tgh baring2 tetiba dia ngamuk..hoohoh..lama gak dia tendang2..kalu ngikut website babycenter..skang nih dia da bleh react ngan bunyi2, rasa mknan, cahaya n etc..arituh aku ckp oreo tetibe jer dia tendang pn bibah..hoho..puan bibah ckp dia suke mkn oreo kot!haha..ikot ayah dia!smlm puan bibah ckp yang perot dia da makin besor!hoho…tp mmg da besor pon..hoho..si bonchet!

tu je kali nih.cale~~

written by anas

Please let me know what do you think about this post. :D