uhuk..uhuk..sekali berabok daa..

hoho..seperti headline diatas..mmg da berabok meja maya aku nih..cewah!heh..da agak lama tak post apa apa..sampai puan bibah pon da perli2 aku tiap kali dia bukak blog..soo..hari nih ada la masa nak post..hoho..bkan apa ..agak bz semenjak 2 menjak nih..hoho..byk projek yang kna monitor..lagik2 la bos aku slalu je ilang..n aku la jadi mangsa..hoho..

banyak gak citer 2 yang aku da miss nak citer kat blog nih..takpela aku citer mana yang aku ingat je la..hehe..last weekend aku n puan bibah balik kg kat beaufort..mak aku wat kenduri doa slamat adik aku irfan nak amik spm taun nih..soo..hari jumaat ptg tuh da gerak la balik..actually slalu grak ari sabtu pas setel sume laundry ptg baru grak..tp disebabkan mak suh fetch adik aku kat mrsm kk tuh dlu sbb dia ngade2 nak join the kenduri..soo..gerak la ptg jumaat tuh..si irfan tak balik cos nak stadi kata nya..poyo je la tuh..hoho..hari sabtu pagi tuh aku n adik pompan aku tuh gi ar pasar bli barang2 ntok kenduri..barang2 rempah n sayor2 jer..yang len dorg da bli..saja jer tinggalkan list skit ntok aku..nak pow aku la tuh!hoho..puan bibah tak ikot..ayah aku tak kasik sbb takot dia penat plak nanti..hoho..kenduri(malam sabtu) berjalan dgn lancar..kerja2 masak sume mak n makcik2 aku jer yang buat..aku n puan bibah seperti biasa la menolong apa yang patot..tp aku tak kasik puan bibah keje2 berat..hoho..suh dia potong timun je..yang len dia tolong tgk jer..kan dak b?hoho..so..esok nya ahad aku n puan bibah pon balik la umah..seblom tuh aku n puan bibah mengemas la dapor yang bak kapal karam kna ribut topan tuh..puan bibah tolong tgk aku tukang kemas sampaila seperti sedia kala baru la balik..yer ar takkan la aku nak kasik mak aku plak kemas..da la dia sorg2..hoho..kompem dia tader masa nak kemas sbb dia kan keje..balik keje da kompem penat!hoho…seb bek ada aku*wink*..itu cerita pasal kenduri..

last week punya crite lagi..one of my hamidians fren en muhd irfan baidove a.k.a ipan datang kk ntok berhanimun ngan bini dia puan dhamirah a.k.a miera..hoho..dorg datang ari isnin..last punya last week dorg menikoh..hoho..sorry la bai tak dpt nak attend kawen ko..aku kna out station la time tu..kalu tak maybe gi gak..:)..tapi takpe..dia dtg kk so bleh ar jumpa dia..dorg stay kat le meridien kk..dipendekkan crite aku n puan bibah gi jumpa dorg ari rabu malam..khamis dorg da nak balik kl..dorg dtg pon ikot pakej  hanimun hotel tuh la if iam not mistaken la..soo..mlm tuh aku bawak la dorg gi one borneo..time tuh si miera ni da mcm sakit2 da..ipan kata dia da terover makan..byk sgt mkn seafood katanya..haha..so..mlm tuh lepak2 je borak2 kat pizza hut..since dorang da mkn..aku ngan puan bibah jer la nyental mlm tuh..hoho..esoknya ingat nak teman kan dorg gi bli souvenir kat pasar filipin..it is better to have local ppl so u can bargain for the price kan..so..aku ni bab bargain 2 nih no satu..sampai naik kecut la makcik2 kedai tuh..haha..tp tup tap2 si ipan ngan miera kna food poisoning daa..kesian..cancel la plan arituh..aku plak da amik cuti plak tuh..lepak ngan puan bibah la akhirnya..hoho..

skang nih puan bibah da masuk 6 bulan stengah preggie..esok ada appointment ngan dr puan bibah..esok bleh ar kompemkan skalik lagik jantina our baby tuh..hehe..skang nih puan bibah da stat cepat2 penat balik..mcm time dia memula preggie dlu..perot da semakin kedepan..mak aku kata “baby boy tuh” hasil daripada pemerhatian dan telekan2 pada perot puan bibah..hoho..ada2 saja mak aku..heh..tp dia da pengalaman.apakah?:) kaki puan bibah slalu sakit time jenjalan..aku tgk puan bibah semakin comel je..pagi tadik bagun2 pagi je aku da bermain2 ngan baby..sgt galak dia menendang2 di pagi hari..selalunya bila aku ada dia mesti tak aktif..:( ada satu hari tuh time balik keje kalu tak silap..aku masuk pintu umah je baby tros stop kicking..padahal puan bibah ckp time  seblomk tuh bukan men aktif lagi die..hoho..takot ke hape?apakah?heheh..tp i really enjoy n happy tgk perot puan bibah bergerak2..!nyooo!last sunday jugak puan bibah gi berurut ntok betolkan sket2 kedudukan baby..hoho..tukang urut (which is my makcik)tuh kata puan bibah ok jer..sume in order!hoho..alhamdulilllah..

skang nih puan bibah n aku dok sebuk carik baby cot ntok baby tuh nanti..byk kdai da pegi..so far tader yang puan bibah bekenan..ada tapi out of our budget la pulak..takpe..cari2 la dulu..umm..itu je kot ntok kali ni..lenkali aku tulis lagik..insyaAllah..calee~~

p/s= da kurg sket abok…hohoh

written by anas

4 thoughts on “uhuk..uhuk..sekali berabok daa..”

  1. adie

    aku due patot 17/2…. tapi doctor tukar plan…dia nak c-sec aku….dia nak buat 2/2 nanti…sbb aku ade agik satu operation lepas bersalin….ko tau kan pasal ape jd kat aku n hani last year tue?

  2. beba

    adie: aku tau gak la cite tu..si yante cite..hoho..kalu baby aku ikot edd dier maknenyer lagi tua seminggu la anak ko..hehe..

    ajan: hoho..mmg camtu ke kalu baby boy..hehe..yo la tu..hari ni tanye lagi kompomkan kali ke 3..tp cam klaka lak ek..sian anas kengkadang..cam keciwa plak baby dok men2 camtu..padahal mmg b4 tu semangat tol dier dok bergolek2..

Please let me know what do you think about this post. :D