selamat hari raya aidil adha!

Allahuakbar..selamat menyambut hari raya qurban pada semua sedara seagamaku..semoga Allah menerima amalan kita  pada qurban  tahun ini..insyaAllah..aku n puan bibah sambut raya haji kat kampung aku @ umah mak bapak aku kat beaufort..ari sabtu petang tuh kitorang balik..jumaat tuh mak ayah aku n adik2 aku lepak kat kk..actually nak antar akak aku balik kl..dia n abang ipar aku beraya kat JB tahun nih..hoho..malam jumaat tuh family aku tido kat courtyard hotel seblah one borneo tuh..aku n puan bibah join dinner ngan dorg kat ciken rice shop..akak aku blanja..hoho..pas tuh malam tuh aku n puan bibah join adik2 aku tgk midnite cite transporter 3..pastuh aku kitorang balik umah tido..zzz

ni kira first tme la aku n puan bibah beraya haji as a husband n wife..tader apa 2 pon raya aji..puan bibah dok rumah je..kat kampung aku ada la wat  korban skit 2..3 ekor kerbau je..tp giler bagak kerbau dia..besar btol..kat sini raya aji tader la meriah sgt mcm kat kelantan tuh..just ada gotong royong melapah daging n makan sup daging n etc2 jer..hohoh..aku sendrik pon tak tunggu part makan2 tuh..pas tolong timbang2  n agih2 daging ( tugas aku)..aku pon balik umah ..layan heroes season 3 lagi best!hahaha…pastuh tido sampei petang..puan bibah dok kehulu kehilir kat dalam rumah..haha..bosan la tuh taktau nak watper..akak aku tader so takleh la nak online sbb dia yang ada celcom broadband tuh..hoho..tp puan bibah terjumpa plak satu benda yang best..hahah..(kantoi aku!)..aku rasa puan bibah akan citerkan pasal benda best nih nanti..kan dak b?haha..tp censored2 sket arr..!malu gue!hahah..

smlm ptg pas da berehat2 aku n puan bibah pon balik kk..sampai kat putatan lepak makan jap n jumpa kawan bek aku dari skola rendah firdaus yg baru balik dari pakistan sbb join tabligh..saje borak2 tanya kabar..pas makan2 n gelak2..kitorang gi warisan square plak sbb puan bibah nak bli buku plak..dia da kehabisan buku cerita..pas tuh singgah jap secret recipe puan bibah nak mkn ceezy choc plak..adoihh..puan bibah da stat nak mkn macam da skang..mcm memula dia start pegnen dulu..:)

malam tadi tgh2 tido aku tejaga sbb sesak nafas..nape ntah..puan bibah pon tejaga so dia dengan mithalinya sapu minyak cap kapak kat blakang n dada aku..pastuh ada kurg sket ar..n bleh ar aku tido sampai pagi..n bernafas sampai la ni..Alhamdulillah…terkejut kot sbb 2 hari kat kg tido dalam aircond full blast!balik2 umah sendri ada kipas je..soo..paru2 mungkin kompius..eh..apa aku merapik mcm puaka niang rapik nih!argghhh…

itu jer kot cerita hari raya kami!caleee~~

p/s= puan bibah cerita hangat sensasi nanti tapis2 sket ek!hahaha…~~

written by anas

3 thoughts on “selamat hari raya aidil adha!”

Please let me know what do you think about this post. :D