salam ramadhan~

assalamualaikum~perghh..ni bukan berabok lagik da..punya la lama tak hapdet..aku n puan bibah btol2 tader kesempatan nak  update..masa ada n ckup Allah kasik..tp sume guna ntok menda lain..hoho..aku bz ngan keje (arini baru surut sket sbb posa kot) n puan bibah lagik bz ngan projek dia( bile nak siap ni weiii!) n jaga en alif..hehe..tunggang tebalik gak laa..:) anyway Alhamdulillah kitorang sehat je..harap2 korang sume pon sehat..

last post aku 2 bulan lepas agak nya..banyak gak event2 yg lepas2 tuh..bday bibah, balik kajang, jumpa kawan, citer en alif lagik, kawan2 beranak lagik( najwa, bini doli, deen n etc), uishh..mmg tak dapek la den nak citer balik..mungkin puan bibah la kot yg recap sume2 tuh..aku rasa dia ada gak buat post2 tuh..tp blom publish aa..samaada da save tak pon masih kat pale dia blom type..hohoh..

en alif skang da 6 bulan 2 minggu…mmg skejap je rasa..tup tap2 da besar da dak kecik tuh..rasa mcm baru je aku dok ketar2 nak angkat dia time baru2 lahir dulu..skang da bleh angkat satu tangan da..hehe..dia da dok kat walker da skang..da masuk phase laju mencanak2 da la dlm walker tuh..kalau kita panggil dia datang laa..:) pastuh kalau dia dok senyap je tuh..kompem ada projek ar tuh..latest case dia semalam aku bejaya tangkap dia makan tisu..patot la senyap jeee..alih2 dok kemam2 tisu..seb bek tak telan lagik..adeehh…tido plak satu hal..nak kena gendong n tepok2 sket..dlm 10 minit ( if u lucky laa)..dia da tido…punya la ganas tido..habes mak pak dia sepak!:P so far dia masih tergolong dlm golongan dak2 baik lagik…:) kurang buat perangai laa..kekadang je..

hari ni da masuk 3 ramadhan..taun lepas puasa ngan bini buat pertama kalinya..ini taun buat pertama kalinya ngan anak bini plak..time sahur en alif stakat ni tak bangun laa..kalau buka tuh dia mmg jaga..pastuh dok kat tepi kitorang wat muka sposen..haha..kalau kitorang makan/ mengunyah..dia pon menguyah sama..siann~hahaha..btw, dia da start mkn da skang..bibah watkan bubur + sayur+ bilis …arituh ada + ayam tp alif kuar ruam2 plak..umm..pasnih nak bli ikan lain plak..puan bibah da suh bli tenggiri..

soo..di kesempatan ni..aku nak wish slamat beramal di bulan ramadhan kat sume kawan2 yang follow blog nih..especially kat leha n meera (nice to meet u bro)yang jauh nun kat canada tuh! n geng2 yang selebret bday bibah arituh (da basi)..semoga amalan kita diterima Allah~Amin…

calee~

written by anas

2 thoughts on “salam ramadhan~”

  1. mama maisarah

    aku ni ader jek nk bantah korang buat…hahahha bkn bantah…paed aku yg tk bg…ikan bilis kene tgu dh 9 bln keats..dier bleh cepat elergik ker aper tah nyer ..luper…ley surf pemakanan tuk baby ..luper ler…hihihi t klo terjumpe aku bgtau :p

    samat pose eh korang…

  2. beba

    hahaha..alif cam ok jek pakai ikan bilis aritu..tu pon sebab takde mende da nak bagi dier..ikan bilis jek yang ade..hehee..ayam dier mmg tak le..naik merah2..

    skang ni da makan ikan tenggiri da..takde side effect..kire ok laa..hohoho..pasni tengok la try ikan lain ke..

    p/s: aku ni jenis asalkan tak de effect ape2 kire ok la tu..haha..mak aku pon dlu bagi kitorang makan gak ikan bilis ni..cam ok jek sampai besar..haha..

Please let me know what do you think about this post. :D