rutin..

assalamualaikum..lama da tak update blog nih..puasa nih kurg sket ar mood nak tulis blog..hoho..skang nih pon stuck2 jer nih…hari ni da masuk 2 minggu da kita puasa.aku n puan bibah mcm biasa je..puan bibah seperti biasa menjalankan tugas dengan cemerlang skalik bangun pepagi kol 3.15 masak sahur ntok kitorang..hoho..masak pon sedap!hoho..kembang semangkuk hidung dak b!hoho..tp ari sabtu lepas puan bibah masak daging masak lemak cili api yang terover pedas ntok aku..membuatkan aku sakit perot arituh..hooho..sdap je tp pedas..perot aku tak tahan pedas2 nih..hoho..

rutin kitorang time posa nih..pepagi puan bibah da bangon kol 3.15..dia masak n masak n masak pastuh kol 4 dia kejot aku bangun sahor..nasik aku da masak seblom tido..puan bibah masak lauk n sayur je..hoho..um..pas mkn sahur kitorang lepak tgk tv nak tunggu subuh..pas smayang subuh kitorang tido balik..ptg plak pas keje time balik tuh aku singgah ar kat memana gi bli kueh..slalu puan bibah pesan bli kueh yang dia nak makan..mcm arini dia nak makan karipap..hoho..pastuh sampai umah puan bibah masak ar ntok bebuka..kalau bebuka kitorang tak makan nasik..sbb puan bibah dari kecik smpai besor buka tak makan nasik tp makan yang jenis2 mee..slalunya puan bibah wat makaroni,fetuccini,mihun grg n etc..sume sdap2..aku suke..hoho..bagos gak tak mkn nasik sbb takder la berat sgt badan time smayang terawih..pas buka kitorang smayang maghrib pastu aku gi smayang tarawih kat masjid…kol 11 baru aku balik umah..n mcm tuh la cyclenya..:)

smlm puan bibah teringin nak makan laksa..sebelom nih ada ar makan laksa kat pantai tjg aru..tpt tuh jer yang aku tau ada jual laksa walopon ade je tpt len yang jual tp aku tatau..soo..aku pon gi ar carik laksa tuh..on da way nak gi pantai tu..teringat plak ada satu kedai tpt puan bibah makan nasik lemak arituh kat2 ngan area opis aku..sri bayu restoran namanya..aku pon singgah la kejap nak check kot2 ada jual laksa ke tak..kalau ada lagi bagos tader la jauh sgt aku nak gi sampai tjg aru tuh..tup tap..ada!aku pon tapau 2 bungkus ntok puan bibah shj..(aku tak minat laksa)..kat area2 tuh ada la jugak pasar ramadhan..tak penah lagi gi pasar ramadan kat kk nih..soo..aku pon singgah ar..nak tgk2 je..lagipon aku nya mknan tak bli lagik..puan bibah pening taknak masak smlm..heh..kira ok gak ar pasar ramadan dia..byk gak jual makanan..tader la mcm yang kat beaufort punya..heh..pas bli mee grg n begedil..aku pon balik umah..

um..itu jer la kot citer puasa kitorang minggu lepas..ops..sedikit update ntok baby kitorang..skang puan bibah da bole rasa dak kecik tuh tendang2 dia..hhoho…tader la slalu sgt..kang da masuk 5-6 bulan baru ar dia makin aktif..hohoh..minggu lepas puan bibah gi scan nampak ar baby da smakin besar..da nampak kaki n jari2 tangan dia..hoho..jari dia mcm tgh menggaru2 perut puan bibah!hohoh..:) harap2 puan bibah n baby sehat je..amin ya Allah!

written by anas

2 thoughts on “rutin..”

  1. beba

    hohoho…kalu nk pedas letak cili bebyk pedas la dier…hahaa..anas skang ni pon cam da improve sket deria rasa dier ni…da bule tahan pedas sket…adik beradik dier lagi la xtahan langsung pedas..huu..

Please let me know what do you think about this post. :D