pulau banggi!

assalamualaikum..hari ni aku kna gi pulau banggi kat kudat..esok ada site meeting kat sana..pulau banggi nih pulau yg baru nak dimajukan kat negeri sabah nih..projek buat pejabat daerah kat sana..pulau banggi nih jauh gile tpt dia dari kk nih..kena drive sampai kudat da makan 5 jam..pastuh kna naik feri plak lagik 2 jam..so sbb aku nya meeting esok kol 10..aku kna la gerak arini n stay satu mlm kat kudat sbb nak kna ada kat jeti kol 830 pagi esok..aduih..da la skang nih angin kuat..cuak gak nak nek feri tuh..um..hohoh..tawakkal ajela..

pegi 2 hari means yang puan bibah kna tido sorang mlm ni..actually aku ada suggest nak ajak kasen2 aku datang gi tman kan dia kat umah tuh..tp dia mcm tanak la plak..blom biasa lagi..so..mcm segan..lgpon skang ni dia mcm tak brapa senang nak layan2 org nih..dia layan baby je skang..hohoh..so..tinggalla puan bibah sorang 2 mlm nih..esok mlm aku da ada kat umah..insyaAAllah..:) um..itu jer kot..calee~~~

written by anas

Incoming search terms:

  • pulau banggi (14)

5 thoughts on “pulau banggi!”

  1. shari

    kalau nak tulis sesuatu tu kenalah bertepatan faktanya ni kau main belasah jak….kita pun selalu gi sana untuk kajian lapangan…..akademik kita..dari kk gi kudat kamu tanyalah suma orang kudat termasuk aku masa perjalanan cuma 2 jam sahaja……n… gi banggi tu cuma sejam sahaja….feri manalah yang kau ikut tu….kalau orang banggi tau tentang tulisan kau ni mesti marah punyer….(budak kudat yang tau)

  2. beba

    kepada en shari..jgn la emo2..tu based on cerita2 org kat office dier..n tu la first time nk ke pulau banggi..so xbule la nk lawan facts en shari yang slalu ke sane..and the post is made before ke sane..

    anyway thx for the facts..:D

    p/s: kepada dak p..sape la yg cite kat awk tu dak p? kan da kena sound..hahaha..:p

  3. Tango81

    Untuk Pembetulan..saya bertugas di banggi sudah hampir 4 tahun..masa maksimum yang diambil dari kota kinabalu ke kudat adalah 3 jam..mana kala untuk menaiki feri dari kudat..ke pulau banggi masa yang diambil bergantung kepada jenis feri dan kapal…nusa 1- jam 30 minit, labuan ekspress -1 jam 30 minit ,kudat ekspress – 1 jam..dan kapal kampung 3 jam….sekian…

Please let me know what do you think about this post. :D