malaysia bole~

salam maal hijrah~

1st of all.tahniah mesia menang gold medal bola sepak sukan sea..20 tahun tuh tunggu beb…gurusamy mmg power bai!

wah, aku mmg da kna titik da ngan pn bibah nih kalau race post kat blog nih…ntah da berapa tiang da cicir..hahaha..mencanak2 post dia..mungkin dia besemangat lebey sbb dapat opis baru yg di sponsor oleh en suami yg baik ati..hohoh..aku baru berapa post je ntok 2 bulan terakhir nih..hahaha..

en alif da smakin besar..skang tgh dok cranky2 sbb ngah nak tumbuh gigi..hoho..memalam mmg 2-3 kali bangun dia..n semestinya aku la yg akan tejaga kalau dia nangis..mak dia wat tatau je..ker mmg tak sedar?hahah..tp takpe shift mlm aku ok je..shift siang mak dia..en alif ni tanak minum gripe water tuh plak..soo kna sabor je lah kalau dia meragam gatal gusi tuh..sian dia..skang da agak kuat da kaki dia..da bleh wat pondok n ada la attempt nak berdiri n manjat2 tuh..hoho..kalau pepagi bangun tido tuh dia rajin la dok panjat 2 kitoang..ala2 training askar pon ada ..heh..n still faveret time aku ngan en alif time pagi2…fresh je dia senyum2..mamai2..:)

minggu ni opis kosong..ramai yg da amik cuti nak xmas..aku plak takleh cuti sbb bos aku nye turn cuti xmas..aku da cuti pjg time raya arituh..disebabkan bos aku cuti..sume keje2 dia jatuh kat haku..bz yg amat la aku setiap ari..adei…

dll previous post pn beba ada mention yg aku pon da pandai nak online shopping (OS) nih sume..ye betull..pada aku OS ni untung gak dari beberapa segi..1st kita bleh dpt barang ngan arge murah kalau pandai carik..yelah..seller  or kdai  online nih operation cost dorg rendah coz takyah byr sewa sume..soo dorg bleh turunkan harga sket..2nd kita takyah la kuar umah n bazirkan duit minyak ntok shopping..lagi2 mcm aku coz brg2 aku tuh tak byk ada kat cni..kat kl banyak ar…:) sooo agak berbaloi2 gak ar OS nih..tp kna make sure la yg kdai or seller tuh mmg bole dipercayai n selamat la..cos bnyk gak penyangak2 kolar putih nih~

baru2 nih aku ada bli satu bende online..tp tak sampai2 lagik..barang2 sampingannya da sampai da..sampai pn bibah pon pening tgk aku..hahah..bila nak sampei nih..asik tgk mms je pening aku..tak sempat la nak guna time xmas..aper la santa tak anta adiah aku..chait..

okla..tu je dlu ntok kali nih..sblom blah nih aku nak tribute satu lagu faveret aku time blaja kat itm dlu..khas ntok isteri terchenta ku..HABIBAH BINTI ISMAIL~

Baby,
It’s been a long time coming,
Such a long, long time.
And I can’t stop running,
Such a long, long time.
Can you hear my heart beating?
Can you hear that sound?
Cause I can’t help thinking
And I won’t stop now

And then I looked up at the sun and I could see
Oh, the way that gravity pulls on you and me,
And then I looked up at the sky and saw the sun,
And the way that gravity pushes on everyone,
On everyone.

Baby,
When your wheels stop turning
And you feel let down
And it seems like troubles
have come all around
I can hear your heart beating,
I can hear that sound,
*but* I can’t help thinking.
And I won’t look now.

And then I looked up at the sun and I could see
Oh, the way that gravity pulls on you and me,
And then I looked up at the sky and saw the sun
And the way that gravity pushes on everyone
On everyone
On everyone

SONG BY COLDPLAY

GRAVITY~

written by anas

One thought on “malaysia bole~”

Please let me know what do you think about this post. :D