kek batik..

hari ni da msuk hari ke 25 kita sume puasa..5 hari lagi da nak raya..ohoh..semalam pas smyang magrib aku n puan bibah gi 1 borneo gi makan kat kenny rogers dengan harapan ayam dorg masih ada lagi..aritu last pegi bole plak dorg out of ciken..cet..ampeh..so..smlm seb bek ada..pas makan kitorang jenjalan la kat 1 borneo tuh..nak gi usha barang2 ntok baby sebenarnya..nak survey harga je dulu..baby cot (btol ke eja?),bouncer, stroller ( lama lagik nih!ngada) n etc2..n termasuk juga la baju2 baby yang cute2 sumernya..rambang mata aku n puan bibah..kalau ikot puan bibah dia nak pajak je smlm..tp kitorang tak tau lagi baby tuh boy or gal..yang si puan bibah nih asyik pegang baju baby gal je..sume cumel n pink!cet..hoho..dibuatnya anak aku laki..kan ke membazir..soo..tunggu dulu ar..hoho..pastu jalan punya jalan..jumpa la kdai modern mum..masuk sat..puan bibah nak bli jeans org mengandung..jeans yang flexi bleh besar2kan tang pinggang nye area..siap ada kain ntok support perot lagik..heh..kat cni gak ada jual electric breast pump..mahal jugak menatang tuh..tp puan bibah kata itu yang ramai oang pakai..hoho..insyaAllah nanti aku beli..ni list benda2 nak bli nanti..

1. baby cot (btol ke ejaan?)

2.electric breast pump

3.bottle steriliser

4.bouncer

5.baju bajan bagai!

6….banyaknyee..

smlm time tido aku terjaga kol 2 pagi..bahang plak smalm..bepeloh2 aku n puan bibah..terpaksa aku gi mandi..pas mandi ada ok sket ar kot..smlm puan bibah lewat tido..aku mcm sedar tak sedar sgt ar dia mcm bz kat dapor..time tuh ingat dia da masak sahur..tp tgk baru kol 2..aku biar je ar..rupa2nya dia bertungkus lumus buat kek batik my all time faveret cake!hoho..soo sweet puan bibah kita nih..hehe..masa sahor smlm aku bukak peti ais ada la kek tuh..ingat nak makan tp blom keras lagik..soo..buka kang bleh ar rasa..hoho..terima kaseh puan bibah!kompem sedap punya!hoho..

smlm time panas2 tuh..of cos la tido pon ala ala tak tido kan..dalam ala ala tak tido tuh aku dgr puan bibah mcm beckp2..ingat kan dia mengigau..rupa2 nya dia dok beckp ngan baby kat dalam perot dia tuh..hoho..apakah?apakah dorg bergossip2 pasal aku?adakah puan bibah ada teknik bole ckp ngan baby tuh!aku jeles!!hoho..pastuh pas sahur puan bibah citer yang dia da bleh main2 ngan baby..dia tekan2 perot dia pastu baby respon tendang2..tekan2 lagi n baby tendang2 plak..hoho..sungguh best!:P

um..itu jer la kot untuk arinih..calee~~

written by anas

2 thoughts on “kek batik..”

Please let me know what do you think about this post. :D