its a piggu!

assalamualaikum~hari ni hari selasa..semalam isnin kat sabah cuti pesta menuai..hari ni jalan n office aku lengang je..ramai yang sambung cuti..ye ar da cuti skola ni mungkin ramai yg nak bawak anak 2 jenjalan kot..hoho..mcm kitorang tak der la nak jalan sangat lagi sbb alif masih kecik lagi..hohoh..um..esok alif da genap 4 bulan da..uish..da besar da dia..cepat je masa belalu, hoho..skang nih en alif da reti mengamuk!hoho..kalau apa apa yg dia tak puashati tuh dia jerit je..kaw2 punya..pastuh kna marah ngan mak dia..haha..bukan apa skang nih en alif da stat gatal2 gusi..nak tumbuh gigi kot..sume benda dia gigit..sian pon ada tgk..habis tangan dia masuk dlm mulut pastuh gigit2..smlm ada gak try masuk kan jari aku..kuat gak dia gigit tuh..kalau da ada gigi bleh bedarah gak tuh jari..heh..apa2 pon en alif sihat walafiat, Alhamdulillah…

puan bibah plak bz nak menyiapkan projek nya yg tertangguh2 coz kna juggle ngan en alif..sian puan bibah.:) takper lama 2 siap la tuh..boss pn bibah pon da emel da tanya bila dia bleh start keje balik, masuk hari nih da nak 4 bulan da dia cuti bersalin!ha ah ah..sian haji M.ills tak ckup staff .(p/s= reply emel dia dak b!)

tengah bulan ni insyaAllah kiotrang balik kajang bawak en alif jumpa makcik2 n pakcik2 n atok nenek dia kat sana..dorg pon da byk kali tnya bila nak bwk en alif balik kjg…dulu time alif kecik je dorg nampak..rindu la tuu~.itu jam blom byk isi lagi en alif, skang nih drumstick da belipat2..tangan da mcm belon!hoho..siap la kna gigit2 kat kjg nanti!:)

um..skang nih puan bibah n en alif dan si hijau da ada kawan baru kat umah..senang sikit pn bibah n en alif nak begerak2 kemana2..kalau emergency pon senang..sblom nih aku gi keje pon tak brapa tenang lagi2 masa bibah mengandung dulu..ni semua sbb en winnie ada problem takleh nak bwk gi kk lagik..its a piggu!go go go..hoho..cale~

written by anas

2 thoughts on “its a piggu!”

Please let me know what do you think about this post. :D