heartburn..

assalamualaikum..last week cousin aku kawen..buat kat umah dia kat likas..5 minit jer dari rumah kitorang..soo..aku ngan puan bibah ada la dtg time dia nikah..amik2 gambar n tolong2 rewang malam pas nikah tuh..puan bibah malam rewang aku tak bawak sbb mak bapak aku pon tak kasik ikot sbb takot puan bibah kita penat duduk lama nanti kan..hehe..soo time rewang tuh aku jer la..tolong sket2!hohoho..tahniah pada puan seri dandalina bt. sarudin n suaminya abg zul(nama penuh aku tak hengat)hoho..semoga berbahagia ke anak cucu..



semalam ari isnin aku tak keje..hoho..aku cuti sbb puan bibah mengadu saket perot n aku ada sedikit malas..haha..so aku cuti dengan tujuan murni nak temankan puan bibah kat umah.hoho..dia sakit perot sbb byk makan lauk kenduri kot..hoho..skang nih perot dia ada bunyik blub blub..hahaha..angin pon byk..ingat kalau arini masih blom baik aku nak bawak dia gi jumpa dr..um..ni kira cirit birit la nih..poor her!da terlanjur aku cuti..aku n puan bibah gi ar satu klinik nih ntok buat 3d scan..actually dulu ada buat skalik tp time tuh baru 23 wk..sooo..tak brapa nak clear lagik..actually puan bibah ada la wat sdikit research tpt2 nak wat 3d scan kat kk nih..so..smlm gi ar carik klinik dr start chin nih..tpt tuh kat area foh sang..15 minit dari rumah kitorang kat inanam tuh..kitorang buat detail scan..actually nak tgk baby je dengan harapan end result dia nanti sama la mcm yang kat vision college kat kl arituh..tp ada sedikit kecewa la kot kitorang sbb tak best sgt 3d dia tu..gambar pon tak clear..hoho..so overall our baby sehat walafiat kat dlm tuh..Alhamdulillah..sume organ2 penting dia ie.jantung,peparu,hati,bladder,otak sume normal n tgh nak matang..n yang paling penting da confirm da dia adalah baby boy!hohohoh…da sangat jelas da smlm nampak dia nya tuuut..hohoh..n yang penting idong dia ikot idong aku!hahahaha..kan dak b kan?Alhamdulillah..

pas dari scan tuh kiotrang gi makan kat centrepoint kk..pastu puan bibah merembat baju2 baby yang ada discount 50-70 percent..mak bibah suh bli baju byk 2 ntok wat baju basahan..soo tambah la lagik baju dia..da ada 15 psg kot sume kalau tak silap la..:)..time pilih 2 baju tuh bleh plak dvd aku baru bli tetinggal kat timbunan2 baju tuh dan teros m.i.a..cess..tensen sebentar!pas tuh balik rumah..~~skang ni puan bibah da stat mengalami heartburn atau dalam bahasa melayunya pedih ulu hati ( bibah’s vocab)..aku pon tatau caner nak get rid heartburn nih..aku suh dia minum air byk2 je..tp tak jln gak..aku cek kat babycenter punya web pon tader plak dia kasik cara2 nak ilangkan mende nih..hoho..lupa plak nak tnya doktor smlm..sigh~..pastu puan bibah da jadik senang penat..hohoh..jalan kna slow2 da..:) sume tuh biasa la kan..pada puan bibah yang bz bekeja kat umah tuh lek2 luuu..sila berehat sambil minum soya sejuk ..hoho!

itu saja hapdet minggu lepas..selamat bulan december kawan2 sekalian..da nak tutup akaun da bulan nih!hoho..banzai~~

p/s= glory2 manchester united!

written by anas

9 thoughts on “heartburn..”

  1. beba

    ai..dak p..bukan ke awak da belaja upload gambo ke? hohoh..um..yo la..kalu ikot idung sy kang kembang berlebih plak..haha..:p

    tu mmg kire rembat tu..sbb dok longgok2 tu..kitorang main matchkan jek la suar n baju..yg jumpe pair dier ok la..ade tu mmg xde kena mengena ngan baju n suar..warna jek ala dekat2..hehe..sume pon beli yg butang kat depan sbb org cakap senang nk pakai kan..saiz pon pakai amik jek..ade yg saiz s, 3-6months la..ade satu tu baju saiz s then seluar dier saiz m..haha..beli besar pon xpe kan..lama sket bule pakai..hohoho..

  2. beba

    huu..xde pon aku makan byk..huu..tp yg semalam tu heartburn sbb xmakan kot..huu..da dok cirit birit doktor kate jgn makan benda heavy..mkn roti kosong..biskut kosong..huu..saiko tol..xcukup makan pon heartburn gak kot..huu..

  3. Adie

    tuela…ramai org suggest teh halia…. kalo search kat mane2 website pon kate gitu….. tapi same jugak pade aku. xde hasil pon. aku jekla…hahahhahha. last2 skang nie…buat dekkkk jek. cam terime jek keadaan. malas nak pk dah. hahahhaha. satu mende jek yg paling mujarab. ubat doctor aku bg. tapi dia bg x byk….makan bile perlu jek. tapi kalo dah aku sentiase perlu… abeh jugak. ahhahah. skang dah abeh…. aku dah malas dah nak mintak agik. cam biar jekla….sabar jekla… 7 weeks jek agik pon…..

  4. beba

    hahaha..aku xbule minum yg berunsur teh ni..kang berangin satu badan..da lama da xminum teh tarik kegemaran aku..huu..

    tp jarang gak heartburn ni..seb baik..heheh..:D

Please let me know what do you think about this post. :D