halo

akum..ni first time la kirenye saya tulis blog nih..sblom nih tak penah pon..blog pon tader..tp sy suke baca blog yg awak tulih..sgt suke..hohoh..um..actually bagos gak ada blog nih..bleh jadik memori..um..nak cite pasal apa ek..um..

 

aku stat ngan cite mcmana aku ble knal ngan cik bibah nih..hoho..knal ngan dia nih time kat skolah menengah dulu..time tu skolah kat maahad hamidiah kajang..masa tuh form 2..dia nih lambat sket masuk skola aku..awal form2 baru dia masuk..kalu tak silap la..um..time form 3 kitorang sekelas..kelas 3 umar…nak dijadikan cerita..ada satu hari tuh..ada la aktiviti timbang2 berat bdn..itu jam aku dok kat row 2nd last kat blakang..then time cik bibah kita nih nye turn..aku pon usha la..actually sblom nih mmg aku slalu usha2 dia..hahaha..dia je tak prasan..um..bile turn dia je aku pon saja nyakat..n ckp “wah..berat btol”…heh..dia punya marah..hoho..dia buat muka pelik kat aku..heh..n start dari situ lah aku suka kat dia..n jadik stalker..haha..

 

cita pasal intip mengintip nih..ada la satu hari tuh kuar aku kajang..si bibah ni mmg pelik skit orgnye..dia bkan la mcm dak2 pompan biasa2 tuh..dia kalu kuar kajang mesti ada kat arked gi main daytona..aku slalu ar gak teserempak dia kat arked metro tuh..dia slalu kuar kajang pakai baju kemeja besar kaler ijau..hohoh..pastu jalan sorg2..um..balik pada cite intip2an nih..time kuar kajang tuh..aku gi la cziplee ngan apek..apek nih kawan baik aku la kiranya..kitorang nak bli ape ntah..da lupa plak aku..sampai je kat cziplee aku tros nek tingkat satu..tup tap2 aku nampak cik bibah tgh belek2 buku ape ntah..heh..aku pon purak2 la belek buku gak sambil usha2 dia..ntah nape aku mcm nak gi ckp2 ngan dia plak..aku pon gi la dekat skit..tpi dia wat deek jer..mmg dia tak nampak kot..lagipon dia nih mmg jenis kurg peka..haha..bile aku da dekat je ngan dia tetiba ade plak budak laki nih tanya aku dgn suara kuat kat public tu ” abang nak ngorat akak ni ek?” ces…tros aku lari ke tingkat bwh..kacau btol!ampes!hohoh…aku ngan apek tros balik pastuh..takot2 dia pk bkan2 plak kan..tp tragedi tuh aku ingat smpi la skang..heh..:)

 

um…time f3 tuh aku tader la buat taktik2 ntok ngorat dia nih..tp aku mmg suka kat dia ar for sure..tgk dr jauh je..heh..beckp pon skali jer kot ngan dia nih..itu pon time nak pmr dah..mintak mmf ntah ape ntah..poyo je..pastuh time kasik dia keropok yg aku mnang competition sukan kalu tak silap..um..pas f3 dia pindah skolah….masuk sains slangor…..tros kitorg tak jmpe…tp aku ttp ingat kat dia ni..heh…sbb dia pelik!haha..sampai la kitorang jmpe balik time aku cuti semester 6 diploma..masa tuh aku da masuk itm..time tuh keje sambilan..jd site supervisor..dipendekkan criter aku dpt la no phone cik bibah nih dari one of my fren..aku pon sms dia..tup tap tup tap..aku ajak jmpe…dia pon sudi stelah aku umpan ngan nasik lemak feroz..hahah..ternyata umpan ku itu berjaya!mlm tuh..aku borak la kat cyberia tpt dia tinggal tiem blaja kat mmu..hohoh..stat mlm tuh..aku tekad nak jadikan dia awek aku…dan dipendekkan citer aku jadi bf dia ntok 2 taun stengah..pastuh kitorg tunang…ckup staun bln 4 akan dtg nih kitorg kawen!horrey!aku syg giler kat cik bibah nih..pada aku..masa depan aku ngan dia je..insyaAllah..:) um..okla..saket perot la..adoi..

written by anas

Please let me know what do you think about this post. :D