gong xi fatt choy~

assalamualaikum~

walopon tajuk post nih mmg da basi kaw2 punya bak kata pn bibah..tetap akan ku post jua walau apa pon terjadi..hahah..sehari sebelom chinese nu yr yg lepas..aku pi satu bengkel moto nak servis si ijau tuh..da dkat 2 riban km da dia jalan..kna la tukar oil filter n engine oil..nak dijadikan cerita..time aku smpei kat kdai moto tu,ada plak 4 bijik moto satu spesis ngan si ijau aku tuh which mmg susah nak nampak kat kk nih..tup tap tup tap..jadik kawan..tup tap tup tap..esok dorg ajak aku ride skalik..charaa~haha..so..ni ada sket gambor aku pi jenjalan di hari raya cina~:P

ni lah kawan baru si ijau..2 adik(klx250) & 1 abang (klx450)..tp sume garang 2..hohoh..

 

kawan baru si ijau~

 

 

refuel kat shell likas

kol 730 kitorang lepak kat mamak at likas plaza..pastu 830 gerak pi bengkel one of my new fren ..zul cos dia tunggu sana..plan nak pi ranau tp last minute tukar plan pi naik bukit kokol..atas bukit tuh ada satu resort cafe..nais~

 

the crew~

from left =juan,adnan , steve , zull n lelaki berseluar pelik~haha

 

back to nature~

half way kna lalu jalan 1/2 off road..jalan tar yg da rosak terok..

 

gaban masuk utan~

 

 

almost there

ni dah nak sampai da..jalan tanah merah time nih..blakang tuh gunung kinabalu~tp tak clear sgt la..da nak tghari da pon..kalau pepagi clear la..next trip pi sna plak..charaa..

 

si ijau pon nak jugak..kasik chan..

si ijau yg happy sbb dapat kawan baru..at least ada gak geng dia..sblom nih member ngan spesis2 lain..at last ada jugak tpt dia mengadu domba..kuang kuang kuang..:P

 

one for album..

ni la resort tuh..lupa plak nama dia..kasih sayang resort kot kalau tak silap..

 

kita makan minum dulu~

da sampai lepak2 minum n mkn mee goreng luu..best gak tpt nih..sejuk mcm kat cameron highland..

 

last pose b4 turun ke bumi yg nyata..haha

over exposed la pic nih..kat blakang kitorang tu kk city..tp kat gambo tuh nampak gunung ganang n laut je laa..

 

sekian terima kasih~calee..

tup tap tup tap..kitorang sampai kk balik lam kol 12 tghari..lepak sambil minum air berkarbonat kat bengkel keta en zul jap..pastuh balik umah jumpa pn bibah n en alif..best ride kali ni  sbb dapat kawan baru..braaappp brapp brappp…see you soon!

written by anas

2 thoughts on “gong xi fatt choy~”

  1. beba

    lepas dapat kawan baru kena kentut ke?

    hahaaha..lainkali sebelum pergi ride tu bawak2 la bgtau dlu ek…tetibe ilang..meninggal kan satu sms yg berbunyi ‘syg..hari macam biasa..i lap u’ owh..tak diterima kay…. :p

Please let me know what do you think about this post. :D