glory glory manchester united!

go M.U go go go..smlm m.u mengesahkan kemenangan EPL..menang lawan wigan 2-0 bermakna chelsea selaku konon2nye pencabar teros tader peluang langsung nak cium piala tuh..hahah..hampeh!season depan la ek celsea..tak ckup bagos lagik la korg!hahah..skang tinggal champion league lagik..lawan chelsea gak..lg 2 minggu ar..hohoh..tp yang ampesnya smlm aku tak dapat nak tgk live match tuh..smlm gi wedding kazen aku kat likas..so..da lepak2 tuh..ingat sblom kick off kol 10 tuh aku n bibah nak balik umah ar..hohoh..bleh tgk bola..tup tap sampai umah jer da black out..ampeh btol SESB..SABAH ELECTRIC SDN BHD..ada ke blackout sampai kol 2..mlm tuh aku tido ngan dak b dalam kegelapan dan kepanasan..seb bek ada puan bibah tolong kipas!hahaha…..um..da lama gak tak post nih..btol2 bz la plak last 2 weeks nih..dari majlis kitorang kat kampung aku sampai la ke hari nih..hari ni baru ada release sket sbb last weekend kna tolong 2 kat umah kasen aku yang nak kawen tuh..adui..penat majlis sendrik pon tak ilang lagik kna plak tambah penat kat majlis org lagik..minggu dpn pon ada sedara yang kawen gak..tu pon kna tolong lagik ar tuh gamaknyee..arghhh…..letih..skang nih pon badan da sakit2 da..eheh..tambah plak smalm aku ada futsal tournament interprofessional games..lawan team engineer,akitek,dokter, lawyer,n etc..aku masuk team surveyor ar..hehe..dapat la no 3..ampeh sungguh aku..sebijik pon tak dapat skor..tak penah2 aku tak skor..hahahahahah…mungkin effect lpas kawen kot..hahahahaha…:P um..majlis kitorang kat kampung aku ok la..takder la masalah sgt..lagipon tader la komplikated sgt sbb majlis belah lelaki ni simple jer kan..cume yang jadi bz nye aku kna arrange kuarge mentua aku dari KL tuh..sume ada 24 org..so..kna ar manage tpt tinggal n transport dorg sume..Alhamdulillah sume ok..hoho..majlis kitorang stat ari sabtu mlm..ada majlis berinai..kat cni majlis berinai tuh kira majlis merenjis la..then esok nya baru majlis makan..stat kol 9 sampai la kol 3..ramai gak org datang..abes ar gak sume lauk..ngam 2 je..tak byk yang buang..ehh..tader yang buang pon kot..sume abeh ..yg lebih2 cket2 tuh sedekah je kat oang kampong..huhuh.kali ni time makan beradap aku btol2 makan..hoho..kenyang!dulu time kat kajang control cket!heh..um..puan bibah kita aku tgk ok je skang nih..i mean dia tader la mcm susah hati dok sini..tader plak simptom2 home sick..hahah..arituh time antar family dia kat airport ok jer dia aku tgk..aku plak yg lagik sedih dari dia..heh..hampeh..kira puan bibah nih tahan gak hati dia..kalah aku..hohoh..bagos dak b!10 markah ntok puan bibah!banzai..aku pon lega laa..hehe..um..skang kat umah kitorang tuh da ok la kot..katil pon da ada..barang2 masak puan bibah pon aku da bli..dapur pon da ada..fridge aku pow jer fridge extra mak kat kampung..ada 3 fridge kat umah mak..amik ar satu..dorg bkan guna pon..membazir jer..hohoh..jimat blanja aku..heh..arini nak gi bli tong gas jer lagik..so..mlm nih aku expect puan bibah da bleh masak ar ntok kitorang berdua!yeay!hehehe…streamyx pon da ada kat umah tuh..so..puan bibah da ada ar keje cket..huhu..tadik pagi aku drop kat SESB jap antar borang n resume puan habibah..last week ada iklan  nak pakai programmer kat sana..so..cuba jer ar anta..mana tau ada nasib..lagipon puan bibah nyer resume kira ok gak( pada aku ar)..so..pasnih doa n tunggu jer..ada 5 post kosong..hohoh..buat masa nih aku da suh puan bibah gi usha2 freelance job ntok dia buat..so..tader la bosan sgt dok umah tuh..hohoh..lagipon dulu sblom dia resign kat kampeni lama dia..bos dia ada suh bibah amik job freelance dari kampeni tuh..hohoh..its up to her la..aku taknak la paksa..:) as long as dia hepi..lagipon skang nih dia blom btol2 biasa lagik kot..kk pon blom abes round..hehe..cuma yang aku nampak dia ok la ngan kk nih..CANTIK dia kata..heh..tpt makan pon BEST dia ckp..tp banyak lagik yang dia tak gi lagik!hehe…malam ni kalu tader apa2 ingat nak gi bli baju puan bibah..ade ke patot dia bawak baju 5 helai je..suar jeans 1..suar slack 1..heh..yang len sume tinggal kat kl..dalam kotak2!mak dia tak bawak arituh seperti yang telah di planning..hohoh..so..terpaksa la suh ayah post dari sana..jumaat nih sampai kot..hahaha…..:P..um…okla..itu je kot kali ni..assalamualaikum khas pada peah, leha, n kiki!go go go!hhohoh..

written by anas

5 thoughts on “glory glory manchester united!”

  1. Leha

    waalaikumsalam en.anas!aku rasa saje je si beba tinggal baju kat KL tue. kemungkinan either die nak ko belikan baju besh2 or die dah decide takmo pakai baju kat umah kot!! kan senang camtue, takyah susah2 basuh baju. malam pun sedap tido coz tak panas sgt..hehehehe..betul tak beba???? ^-^

  2. beba

    hahaha..camtu ke? semalam baru jek beli baju..satu jek dpt..huu..buringnyer kalu baju sket ni..cam da rasa xde baju jek..jap2 kang baju tu lagi..ampes..dak p..nk lagi baju!!

  3. peah

    aku pun rasa cam tuh le leha….mmg dia saje jerk tinggal baju…
    maknanyer ko dok umah telanjang ler???
    huhuhuh…besh…besh…
    nnt ramai jiran tetangga singgah umah….

Please let me know what do you think about this post. :D